Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

2

3 ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ηλιακή ενέργεια, που ακτινοβολείται από τον Ήλιο στο διαπλανητικό χώρο. Ελάχιστο ποσοστό (δύο δισεκατομμυριοστά περίπου) αυτής της ενέργειας φτάνει στη Γη, είναι όμως ικανό να συντηρήσει πάνω της τη ζωή και να γίνει πηγή άπειρων φαινόμενων. Η ηλιακή ενέργεια που πέφτει στη Γη είναι σταθερή και φτάνει τα κιλοβάτ ανά λεπτό και κατά τ. χλμ. Η τεχνολογία έχει θέσει στον εαυτό της το πρόβλημα πώς είναι δυνατό να παγίδευση αυτή την τεράστια ενέργεια και να τη χρησιμοποιήσει σε διάφορους σκοπούς.

4 ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΙΚΟΝΟΜΙΣΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Την ημέρα άνοιγε τις κουρτίνες και άφηνε τον ήλιο να μπαίνει στο σπίτι και να το ζεσταίνει. Το βράδυ κλείνε τα εξώφυλλα και τις κουρτίνες, για να μην φεύγει γρήγορα η θερμότητα. Το καλοκαίρι, κατέβαζε τις τέντες και κλείνε τα εξώφυλλα των παραθύρων την ημέρα. Το βράδυ άνοιγε τα παράθυρα για να δημιουργούνται ρεύματα και δροσίζεται το σπίτι.

5 Ένα κτίριο με μόνωση και διπλά τζάμια έχει πολύ μικρότερες απώλειες θερμότητας το χειμώνα και «ζεσταίνεται» δυσκολότερα το καλοκαίρι. Φρόντιζε να μην μένουν αναμμένα φώτα σε δωμάτια με ήλιο.

6 Η ηλιακή ενέργεια στη ζωή μας
Η ηλιακή ενέργεια έχει πηγή της τον ήλιο. Ο ήλιος ακτινοβολεί φως και θερμότητα. Χωρίς αυτά δε θα υπήρχε ζωή στον πλανήτη μας. Μόνο το 15% περίπου της ηλιακής ενέργειας, που φτάνει ως τη γη, απορροφάται από την επιφάνειά της. Το μεγαλύτερο μέρος ανακλάται στη γη και επιστρέφει στο διάστημα. Η ηλιακή ενέργεια μπορεί να συγκεντρωθεί από ειδικά ορθογώνια κάτοπτρα (συσσωρευτές ηλιακής ενέργειας). Χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρισμού ή για τη θέρμανση νερού και διάφορων χώρων. Όταν, όμως, δεν έχουμε ηλιοφάνεια, π.χ. τις συννεφιασμένες μέρες του χειμώνα, η ποσότητα ηλιακής ενέργειας που μπορεί να συγκεντρωθεί δεν είναι επαρκής.


Κατέβασμα ppt "ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google