7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού σεναρίου Νότα Σεφερλή
Advertisements

Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Ας διοργανώσουμε ένα πάρτι...
Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Τάξης
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
Η Εκπαίδευση στην εποχή των ΤΠΕ
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) Καινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.
Ομάδα Φ Καλαϊτziδησ Κλεοβουλοσ Καραναστασησ Δημητρησ Κεσογλου Μαρινα
Η διδασκαλία ως διαδικασία διαμόρφωσης εγγράμματων ταυτοτήτων
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Teachers4Europe Χρύσα Παπαλαζάρου 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
1 ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης Προετοιμασία μαθήματος με.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Απ’ το βυζαντινό πάπυρο
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΜΗΜΑ Π 2 ΓΟΓΟΥΛΟΥ ΑΓΟΡΙΤΣΑ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 5.4 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ.
Εν. 2.4 Γενικού Μέρους Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Το εκπαιδευτικό σενάριο Νότα Σεφερλή
Ενότητα Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.
Καλλιβρετάκη Αργυρώ Καθηγήτρια Πληροφορικής Π.Ε. 19
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Η Διδασκαλία των ΤΠΕ στα Δημοτικά Σχολεία με ΕΑΕΠ
1. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ( ) 300 επιμορφωτές επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60/70) 2.
Έργο: Ψηφιακό Σχολείο. Πράξη «Προδιαγραφές Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, Ανάπτυξη και Λειτουργία Ψηφιακής βάσης Γνώσης, Ψηφιακή Διαμόρφωση και Τεχνικός.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Πρόγραμμα Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο
Η κοινωνία εμπιστεύεται το σχολείο Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Ο θεσμός.
Μια φορα κι eναν καιρο στο Διαδικτυο…
ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Ερευνητικές εργασίες Πλαίσιο εφαρμογής – Επιλογή θέματος.
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-
«Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο την 6η Μαρτίου 2012» 70ο Γυμνάσιο Αθήνας.
Επιμόρφωση των πε 03 στην χρήση και αξιοποίηση των τ.π.ε. στην εκπαιδευτική διαδικασία Επιμόρφωση των πε 03 στην χρήση και αξιοποίηση των τ.π.ε. στην εκπαιδευτική.
Σημαντικοί άξονες του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης Παναγιώτης Νταβαρίνος Σχολικός Σύμβουλος (ΠΕ02)
Δ΄ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΦΑΓΟΓΕΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ / Ομάδα ανάπτυξης 5 ο ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
ΠΑΚΕ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΦΑΓΟΓΕΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ / Ομάδα ανάπτυξης 5 ο ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Αξιολόγηση εκπαιδευτικού υλικού. Είδη - Μορφές 1. υλικό για το διδάσκοντα: βιβλίο του καθηγητή, οδηγίες για τη διδασκαλία, θεωρητικό πλαίσιο και οδηγίες.
Χρησιμοποιώντας τις ΤΠΕ στα φιλολογικά μαθήματα: ένα σχέδιο διδασκαλίας στη Νεοελληνική Γλώσσα της Γ‘ Γυμνασίου Άννα Αγγελοπούλου.
Εκπαιδευτικό Σενάριο : “ Μαθαίνω για το κακόβουλο λογισμικό και προστατεύομαι ” Ζαμπέτογλου Γεώργιος ΕκπαιδευτικόςΠληροφορικής ΠΕ.
ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ SCRATCH Χρήστος Μανώλης, Πληροφορικός ΠΕ 19 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 Ομάδα ανάπτυξης 6 ο εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΝΕΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Νικόλαος Αμανατίδης, Δάσκαλος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015.
ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΑΕΡΙΩΝ Σεβαστή Μαλάμου, Φυσικός ΠΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ / 2015 Ομάδα ανάπτυξης ΓΕΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ.
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Γ. Αλεξιάδης.  Εκπαιδευτική δραστηριότητα, κατά την οποία οι περισσότερες ή και όλες οι πληροφορίες που απαιτούνται για την επίλυση ενός προβλήματος.
Διδακτική της Πληροφορικής
Δημοτικά Σχολεία με ΕΑΕΠ, Σ Παπαπέτρου
Εξορθολογισμός διαχείριση διδακτέας ύλης
Παρασκευή Βάγια ΠΕ13 Νομικός 20ο Γυμνάσιο Αθηνών
6η Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού
Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Ένας Χρόνος ΠΕΑΠ Επίκουρη Καθηγήτρια Ευδοκία Καραβά
ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πολίτη Τριανταφυλλιά 1ο ΔΣ Ελευθερούπολης
Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ:
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Μετά το σχεδιασμό και την υλoποίηση των προγραμμάτων ΠΕ…
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
Περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια του χωριού μου…
Η δραστηριότητα του ευρωπαϊκού προγράμματος Inspiring Science Education ( προτείνεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
ΠΑΚΕ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Υδρο- ευρΩδιαδρομεσ 7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Ομάδα ανάπτυξης Χριστίνα Νομικού ΠΕ 70 Αγιοσ δημητριοσ 2014

Καλλιέργεια της ιδιότητας του ενεργού πολίτη μέσω της μελέτης διαχείρισης των επιφανειακών υδάτων σε επίπεδο: Τοπικό – Ρέμα Πικροδάφνης Εθνικό- Ποταμός Έβρος Ευρωπαϊκό- Ποταμός Δούναβης Χρήση και αξιοποίηση ΤΠΕ Διαδραστικά βιβλία Γεωγραφίας Φωτόδενδρο (βίντεο, διαδραστικά παιχνίδια κ.α.) Ιστοσελίδες Δράση μαθητών Ενημέρωση- Ευασθητοποίηση σχολικής και τοπικής κοινότητας Επίσκεψη στη Δήμαρχο με θέμα το Ρέμα της Πικροδάφνης Διακίνηση ενημερωτικού φυλλαδίου με θέμα το νερό έντυπα και ηλεκτρονικά ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ανοιχτησ εκπαιδευτικησ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Σχεδιασμός Μαθητοκεντρική, διαθεματική και διεπιστημονική προσέγγιση Εφαρμογή εναλλακτικών διδακτικών πρακτικών (ομαδοσυνεργατική μέθοδο, μελέτη πεδίου, παιγνίδι ρόλων) Χρήση εργαλείων ΤΠΕ Αξιοποίηση υλικού από το Φωτόδενδρο και τα διαδραστικά βιβλία Διδακτικοί στόχοι Να γνωρίσουν καλές πρακτικές διαχείρισης ποταμών στην Ευρώπη Να διερευνήσουν προβλήματα σχετικά με τα επιφανειακά ύδατα στο τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό περιβάλλον. Να συνδέσουν την ποιότητα των επιφανειακών υδάτων με τις χρήσεις τους, εστιάζοντας στην καθημερινή ζωή. Να συνδέσουν την επίλυση προβλημάτων με την ατομική και συλλογική ευθύνη, την προσπάθεια και τη δράση. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ανοιχτησ εκπαιδευτικησ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ανοιχτησ εκπαιδευτικησ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ Περιβάλλον – Πλαίσιο 12/θέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο, φοιτούν 280 μαθητές/τριες, το 1/3 των οποίων είναι παιδιά μεταναστών και προσφύγων. υπηρετούν 27 εκπαιδευτικοί, 19 δάσκαλοι/ες και 8 άλλων ειδικοτήτων Μαθήματα Γεωγραφίας, Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, Γλώσσας, Αγγλικών, Ευέλικτη Ζώνη Τάξη Στ΄ Δημοτικού Διάρκεια 40 ώρες σε διάρκεια 6 μηνών Ρόλος Διδάσκοντα ενθαρρυντικός, υποστηρικτικός, συμβουλευτικός, διευκολυντικός, συντονιστικός, διαμεσολαβητικός, τεχνική υποστήριξη ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ανοιχτησ εκπαιδευτικησ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ανοιχτησ εκπαιδευτικησ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ Αναζήτηση του νερού στη φύση- μελέτη σχετικού υλικού από Φωτόδενδρο και διαδραστικά βιβλία Σύνδεση με τοπικό περιβάλλον (Ρέμα της Πικροδάφνης)- με εθνικό περιβάλλον (ποταμός Έβρος) - με ευρωπαϊκό (ποταμός Δούναβης) Αναζήτηση υλικού στο διαδίκτυο -συμπλήρωση φύλλων εργασίας στη μελέτη πεδίου - δημιουργία υλικού με τη χρήση εργαλείων ΤΠΕ Ανατροφοδοτικά παιχνίδια και βίντεο από Φωτόδενδρο και διαδραστικά βιβλία Γεωγραφίας Οι μαθητές εργάστηκαν ατομικά και ομαδικά Διαπίστωσαν καλές και κακές πρακτικές διαχείρισης των υδάτων- την ατομική, συλλογική και κρατική ευθύνη, καθώς και την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων Δημιουργήσαμε ηλεκτρονική και έντυπη εφημερίδα για την ενημέρωση - ευαισθητοποίηση της σχολικής και τοπικής κοινότητας σχετικά με τη διαχείριση και χρήση των επιφανειακών υδάτων. ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ανοιχτησ εκπαιδευτικησ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Διαδραστικό βιβλίο Γεωγραφίας Ε΄ και Στ΄τάξεων http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL1 00/418/2819,10630/ Η σημασία του υδρογραφικού δικτύου http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL1 00/418/2819,10629/ Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL1 00/418/2819,10629/extras/gstd14_world_rivers/index. html Τα μεγάλα ποτάμια του κόσμου http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM -E100/692/4594,20788/ Οι ποταμοί της Ελλάδας ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Αξιοποιηση ψηφιακου περιεχομενου Ανατροφοδοτικά παιχνίδια Φωτόδενδρο – Διαδραστικά βιβλία http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/6953, http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/6952, http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM -D108/558/3664,15905/ Φωτόδενδρο http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/2864 http://www.ert-archives.gr/V3/public/main/page- assetview.aspx?tid=0000000447&tsz=0&autostart=0 Βίντεο σχετικά με τον Έβρο http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/2887 Τα ποτάμια της Ευρώπης Αξιοποιηση ψηφιακου περιεχομενου

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ- ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ Οι μαθητές προσέγγισαν το ζήτημα των επιφανειακών υδάτων συστημικά, ολιστικά, με ποικίλες διδακτικές πρακτικές και τη χρήση ψηφιακού υλικού από τα διαδραστικά βιβλία, το Φωτόδενδρο, και ιστοσελίδες. Η χρήση του ψηφιακού υλικού συνέβαλε: Στην καλλιέργεια δεξιοτήτων χρήσης εργαλείων ΤΠΕ από τους μαθητές Στην ανακάλυψη της νέας γνώσης με τρόπο ευχάριστο, παιγνιώδη και παραστατικό Καταγράψτε τα μαθησιακά αποτελέσματα και τον βαθμό καινοτομίας που επέφερε η εφαρμογή της ανοιχτής εκπαιδευτικής πρακτικής στο εκπαιδευτικό περιβάλλον σας. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ- ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ- ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ Τα κριτήρια για την αξιολόγηση της πρακτικής ήταν : το ενδιαφέρον το μαθητών για την αναζήτηση της νέας γνώσης, η κινητοποίηση και η δράση τους για την ενημέρωση της σχολικής και τοπικής κοινότητας (έκδοση εφημερίδας), η συνέχεια τους ενδιαφέροντος της σχολικής κοινότητας για το θέμα και το επόμενο σχολικό έτος ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ- ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ

Σχέση με άλλες ανοιχτές εκπαιδευτικές πρακτικές Σχέση με άλλες ανοιχτές εκπαιδευτικές πρακτικές Πρόγραμμα Teacher4Europe. Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Συνδυασμός διαθεματικής και βιωματικής προσέγγισης - χρήση ψηφιακού υλικού- Σύνδεση με τοπικό- εθνικό- ευρωπαίκό περιβάλλον και ιδιότητα του πολίτη Αξιοποίηση, Γενίκευση, Επεκτασιμότητα Καταγράψτε τους τρόπους με τους οποίους η ανοιχτή εκπαιδευτική πρακτική μπορεί Αξιοποίηση σε πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στο μάθημα της Γεωγραφίας (επιφανειακά ύδατα), της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής (θεσμοί, ατομική και συλλογικοί ευθύνη) Ως παράδειγμα να εξεταστούν ανάλογα ζητήματα σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό, παγκόσμιο επίπεδο ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ / ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ, ΕΠΕΚΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Πρόσθετο υλικό που αξιοποιήθηκε Websites Ιστότοπος ενημέρωσης και επικοινωνίας για το Ρέμα Πικροδάφνης Ιστοσελίδα Δέλτα Έβρου: ένας υγρο-βιότοπος γεμάτος ζωή Σελίδα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου http://www.europarl.europa.eu/news/el/news-room/content/ KΠΕ Αργυρούπολης, γνωρίζοντας το ρέμα της περιοχής μας http://www.kpea.gr/files/nero/dvm_2013/DVM_Rema_2013_1.p df ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ