Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η δραστηριότητα του ευρωπαϊκού προγράμματος Inspiring Science Education ( προτείνεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η δραστηριότητα του ευρωπαϊκού προγράμματος Inspiring Science Education ( προτείνεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η δραστηριότητα του ευρωπαϊκού προγράμματος Inspiring Science Education ( προτείνεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (26/11/14, αρ. π /Δ2) ως μία από τις βασικές δράσεις τεχνολογικά-υποστηριζόμενης εκπαιδευτικής έρευνας και καινοτομίας που πραγματοποιούνται στη χώρα μας.

3 Διαδικτιακή πύλη με στόχο την παροχή πόρων και ευκαιριών στους εκπαιδευτικούς για να κάνουν την επιστήμη πιο ελκυστική για τους μαθητές.

4 Το πρόγραμμα Inspiring Science Education παρέχει στους εκπαιδευτικούς των μαθημάτων που εντάσσονται στις θετικές επιστήμες, ψηφιακές πηγές και δυνατότητες, προκειμένου να δώσουν στη Διδακτική της Επιστήμης τους έναν πιο ελκυστικό χαρακτήρα που θα μπορεί να υποστηρίζει την καθημερινή διδακτική διαδικασία.

5 Πρόσβαση σε online, διαδραστικά εργαλεία και ψηφιακές πηγές από όλο τον κόσμο για τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών.

6

7

8 Στο έργο συμμετέχουν: 30 φορείς από 14 ευρωπαϊκές χώρες, όπως Πανεπιστήμια, Εταιρείες, Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Κέντρα και πολυάριθμες εκπαιδευτικές κοινότητες από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), η εταιρίαVELTI, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Ινστιτούτο Επιταχυντικών Συστημάτων & Εφαρμογών του ΕΚΠΑ, η εταιρία SETapps. Το έργο συντονίζει σε εθνικό επίπεδο η Ελληνογερμανική Αγωγή.

9 Πρότυπα, εκπαιδευτικά σενάρια και μεθοδολογίες για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών των Φυσικών Επιστημών και των επιμορφωτών στην προσπάθειά τους να δώσουν στη διδασκαλία έναν πιο συναρπαστικό και διασκεδαστικό χαρακτήρα κοντά στα ενδιαφέροντα των μαθητών.

10

11

12

13 Μια πλατφόρμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από τους μαθητές όσο και από τους εκπαιδευτικούς για να μεταφέρουν τη διδασκαλία της επιστήμης πέρα από την τάξη στο πεδίο της εξωσχολικής μάθησης. Παροχή των ιδεών μέσω του οποίου οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στις επιστημονικές και ερευνητικές δραστηριότητες και οι οποίες θα τους δώσει κίνητρα να συνεργαστούν μεταξύ τους.

14

15

16

17 Ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης για τους εκπαιδευτικούς http://portal
Ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης για τους εκπαιδευτικούς

18

19

20

21 Εγγραφη

22

23

24


Κατέβασμα ppt "Η δραστηριότητα του ευρωπαϊκού προγράμματος Inspiring Science Education ( προτείνεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google