Η ΟΔΟΣ ΕΞΟΧΩΝ (Β.ΟΛΓΑΣ) Οι Μαθητές: Ανεστης Πάλτας Μαριάμ Μιχαήλοβα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τύποι κατοικιών.
Advertisements

ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ ΤΙΤΟΣ ΜΙΝΙΣΣΑΛΙ
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ …
Ερμούπολη Σύρου «Λέσχη Ελλάς»
Κάζα Μπιάνκα.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ
Πραγα η «χρυση πολη».
Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Σκοπός μαθήματος
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
Η Θεσσαλονίκη από το 1870 μέχρι το 1917!
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το κεντρικό κτήριο του Μουσείου βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας 68. Πρόκειται για έπαυλη των αρχών του 20αι., γνωστή.
Ανδρέας Τσιώτας,Βαγγέλης Τσούτσας,Νικόλας Ταλιούρης,Βασίλης Τζίβας.
Τότε και Τώρα Μονοκατοικίες – Πολυκατοικίες
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Μνημεία της Κύπρου Τα μνημεία για τα οποία θα μιλήσουμε βρίσκονται στην επαρχία Πάφου της Κύπρου. Η Πάφος είναι μία από τις πιο όμορφες τουριστικές περιοχές.
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
Λευκός Πύργος Το μνημείο σύμβολο της Θεσσαλονίκης
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΤΑ ΒΛΑΧΟΥ
Ροτόντα, Καμάρα, ανάκτορο Γαλέριου
ΒΟΛΟΣ.
ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ Τάξη Ε2 Σχολικό Έτος
ΖΩΓΡΑΦΟΥ Η περιοχή του Ζωγράφου έχει ανατολικά το όρος Υμηττός , το αγαπημένο βουνό των κατοίκων της Αθήνας και νοτιοδυτικά τα ποτάμια Ηριδανό και Ιλισό.
Βασίλης Αθανασιάδης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ Σχολικό έτος Τάξη Ε2.
6o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Amalia K. Iliadi 3o GYMNASIO TRIKALON (Σχολικό έτος ) Εργασία ενταγμένη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΌΨΕΙΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΜΝΗΜΕΙΑ.
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΡΕΤΟΣ. ΕΙΚΟΝΕΣ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.
Τα αξιοθέατα της Μεγάλης Βρετανίας!!!. Βρετανικό Μουσείο Το Βρετανικό Μουσείο είναι μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού στο Λονδίνο. Οι συλλογές.
Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.
Μνημεία του κόσμου Φανή Λαζάρου-Τρανού Στ ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1) ΠΑΠΑΦΕΙΟ ( ασχολήθηκαν με τους Έλληνες ντόπιους και πρόσφυγες) 2)ΒΙΛΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ ( ασχολήθηκαν με τους.
1 ο Π.Σ.Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ. ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤ’2.
1 Λευκωσία, η πρωτεύουσα της Κύπρου Από την Χρυσούλα Ευτυχίου Ειδικότητα: Εκπαιδευτικός Δημοτικής.
Η Ακρόπολη και τα μνημεία της
Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ. Χρόνος Ανέγερσης Ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης κτίστηκε στα μέσα του 11ου αιώνα.
Κομοτηνή Η Κομοτηνή πρωτεύουσα της ελληνικής Θράκης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας, στο νομό Ροδόπης.
ΧΑΜΖΑ ΜΠΕΗ ΤΖΑΜΙ ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. ΕΙΚΟΝΕΣ ΧΑΜΖΑ ΜΠΕΗ ΤΖΑΜΙ.
Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. 2 3 Εικόνες από την Αμμόχωστο Αμμόχωστος Εισαγωγή Η δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία της Κύπρου Βρίσκεται στα ανατολικά της Κύπρου Υπάρχουν.
ΧΩΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜουσείαΘέατραΒιβλιοθήκεςΚινηματογράφοι. Νάντιο ΠίναΝάντιο Πίνα Σεχάϊ ΕριΣεχάϊ Ερι Πρίφτι ΜαρσέλΠρίφτι Μαρσέλ.
Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης
1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
Από το Μάρκο Φοινικαρίδη Νοέμβριος, 2016
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Λεβεντούλα Καματάκη 1ο ΠΔΣ Θεσσαλονίκης Στ
Οδός των Εξοχών 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ.
130 ΧΡΟΝΙΑ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ-ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ
ΤΑ ΜΝΗΜEΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!
Οι ιστορικές βίλες της Βασιλίσσης Όλγας
Πολιτιστικές διαδρομές γύρω από το Βελιγράδι
Θρησκείες Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
Project Τμήμα : Γ1 του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας
1ο Π.Δ.Σ.Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ. ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤ΄2
Επίσκεψη στο Κέντρο της Πάφου
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
Οι Βίλες της Θεσσαλονίκης
Φέρε μας το κύπελλο στον Πύργο το Λευκό…
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ Α1.
ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ: ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ή ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΟΝ; Το κάστρο του Μυστρά Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικόν του Μορέως, ήταν μία.
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ ΠΕΝΥ ΤΖΕΦΕΡΕΜΗΝΑΙΟΥ
ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΟΔΟΣ ΕΞΟΧΩΝ (Β.ΟΛΓΑΣ) Οι Μαθητές: Ανεστης Πάλτας Μαριάμ Μιχαήλοβα Η ΟΔΟΣ ΕΞΟΧΩΝ (Β.ΟΛΓΑΣ) Οι Μαθητές: Ανεστης Πάλτας Μαριάμ Μιχαήλοβα Γεωργία Τατελάτζε Αγγελική Νταρατζίδου Οι καθηγήτριες: Κ.Μουρατίδου Ελ.Τερζίδου

Η πλΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ,ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕς ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ.

ΠΥΡΓΟΙ Της ΟΔΟΥ ΕΞΟΧΩΝ Δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς άρχισαν να κτίζονται σπίτια έξω από τα τείχη της πόλης.Πιθανόν μετά το 1867 τη χρονιά που ο Sabri Πασάς γκρέμισε τα τείχη της παραλίας,αλλά και τα ανατολικά και δυτικά τείχη. Πολλά από τα αρχοντικά,τους λεγόμενους Πύργους των Εξοχών,χτίστηκαν σε σχέδια γνωστών αρχιτεκτόνων της εποχής,όπως ήταν οι V.Posseli,P.Arrigoni και ο Ξ.Παιονίδης. Η αρχιτεκτονική τους συνδύαζε νεοκλασσικά,αναγεννησιακά και μπαρόκ στοιχεία.Περιβάλλονταν από κήπους κάποιοι από τους οποίους έφταναν μέχρι τη θάλλασσα.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠ’ΤΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑ ΜΕΧΜΕΤ ΚΑΠΑΝΤΖΗ Β.ΟΛΓΑΣ 105 ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠ’ΤΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑ ΜΕΧΜΕΤ ΚΑΠΑΝΤΖΗ Β.ΟΛΓΑΣ 105

Αρχοντικο αχμετ καπαντζη Οικοδομήθηκε το 1893 από τον P.Arrigoni σε μια έκταση 4 στρεμμάτων. Αποτελείται από δύο κτίρια. Το 1912 ήταν κατοικία του πρίγκηπα Νικολάου,ενώ το 1917 εγκαταστάθηκε σ’αυτήν ο πρωθυπουργός Ελ.Βενιζέλος.

Οικια αχμετ καπαντζη β.ολγας 108 Το 1928 περιήλθε στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας και από τότε άλλαξε πολλές χρήσεις.

Στέγασε τη σχολή Αδελφών Νοσοκόμων,τον Ελλ Στέγασε τη σχολή Αδελφών Νοσοκόμων,τον Ελλ.Ερυθρό Σταυρό και υπηρεσίες του ΝΑΤΟ. Μέχρι το 1970 στεγάστηκε σ’αυτό το Ε’ Γυμνάσιο Αρρενων.

Το 1997 χρησιμοποιήθηκε απ’τον οργανισμό ‘’Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης’’.Σήμερα στεγάζει το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας και φιλοξενεί κυρίως εικαστικές εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις.

Οικια αχμετ καπαντζη β.ολγας 108

Βιλλα μορντωχ β.ολγας 162 Χτίστηκε για τον Τούρκο μέραρχο Σεϊφουλάχ- πασά σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ξ.Παιονίδη,το 1905.Το 1930 περιήλθε στην ιδιοκτησία του Σαμουήλ Μορντώχ,από την οικογένεια του οποίου κατοικήθηκε μέχρι και το 1940.

ΒΙΛΛΑ ΜΟΡΝΤΩΧ Το 1952 το κτίριο με τον περιβάλλοντα χώρο πουλήθηκε στο ΙΚΑ και λειτουργούσε ως πολυϊατρείο ως το 1972.Σήμερα στεγάζει την Δημοτική Πινακοθήκη αλλά και το Ε’ δημοτικό διαμέρισμα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΙΛΛΑ ΜΟΡΝΤΩΧ 12/4/13

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΙΛΛΑ ΜΟΡΝΤΩΧ 12/4/13

ΒΙΛΛΑ ΜΠΙΑΝΚΑ Β.ΟΛΓΑΣ 180 Η βίλλα Μπιάνκα ή βίλλα Φερνάντεζ,στη συμβολή των οδών Β.Όλγας και Θ.Σοφούλη.Χτίστηκε με σχέδια και επίβλεψη του P.Arrigoni και ήταν κατοικία του πλούσιου εβραίου εμπόρου Ντίνο- Ιωσήφ Φερνάντεζ που λάνσαρε τη μπύρα ‘Όλυμπος’ στο μετέπειτα συγκρότημα ‘FIX’. Στερήθηκε τους ενοίκους της κατά τη διάρκεια του ολοκαυτώματος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΙΛΛΑ ΜΠΙΑΝΚΑ 12/4/13

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΙΛΛΑ ΜΠΙΑΝΚΑ 12/4/13

Βιλλα μπιανκα ςημερα παραχωρειται απο το δημο για εικαςτικες και πολιτιςτικες εκδηλωςεις

ΒΙΛΛΑ ΜΟΔΙΑΝΟ Β.ΟΛΓΑΣ 68 Χτίστηκε το 1906 σαν κατοικία του Ιακώβ Μοδιάνο. Το 1913 η βίλλα αγοράστηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και προσφέρθηκε για ανάκτορο στον Βασιλιά Κωνσταντίνο.

βιλλα μοδιανο Χρησιμοποιήθηκε, στην περίοδο του μεσοπολέμου, για την κατοικία του εκάστοτε Γενικού Διοικητή Μακεδονίας και αργότερα στέγασε την Στρατιωτική Ιατρική σχολή. Από το 1970 στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο.

Βιλλα αλλατινη Η Βίλλα Αλλατίνη βρίσκεται στην παλιά περιοχή των Εξοχών Θεσσαλονίκης,Β.Όλγας 198.. Στο κτίριο αυτό φυλακίστηκε ο Σουλτάνος Αβδούλ Χαμήτ Β΄, μετά την επανάσταση των Νεοτούρκων το 1909. Στο ίδιο κτίριο, μετά την απελευθέρωση, στεγάστηκε το 1926 το νεοσύστατο -τότε- Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το κτίριο αυτό κτίστηκε το 1896 με σχέδια και επίβλεψη του Ιταλού αρχιτέκτονα Vitaliano Poselli.

Τη δεκαετία του 1990 στέγασε τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης,που μετά το 2010 μετονομάστηκε σε Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και λειτουργεί ως σήμερα έτσι.

Βιλλα αλλατινη