Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1ο Π.Δ.Σ.Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ. ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤ΄2

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1ο Π.Δ.Σ.Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ. ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤ΄2"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1ο Π.Δ.Σ.Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ. ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 2015-16 ΣΤ΄2
ΕΒΡΑΙΟΙ 1ο Π.Δ.Σ.Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ. ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤ΄2

2 ΕΒΡΑΙΟΙ Μια επιπόλαιη αντιμετώπιση του θέματος θα έδινε την εντύπωση, ότι οι Εβραίοι δεν αποτελούν παρά μία θρησκευτική κοινότητα. Έχουν μία δική τους θρησκεία, την Ιουδαϊκή, με δικά τους ιερά βιβλία, έθιμα, ραββίνους, συναγωγές κ.λπ., αλλά ταυτοχρόνως προσπαθούν να ζουν διακριτικά σε όλες τις χώρες του κόσμου σαν πολίτες αυτών. Η διαδρομή των Ασκεναζίμ (Α) και των Σεφαρντίμ (Σ) μετά την εκδίωξι των Εβραίων από την Παλαιστίνη.

3 ΕΒΡΑΙΟΙ Θεωρητικώς, θα μπορούσε κανείς να προσχωρήσει στην ιουδαϊκή θρησκεία, καθιστάμενος μέλος της εβραϊκής κοινότητος. Αλλά μόνον θεωρητικώς, διότι ουδέποτε αυτοί προσηλυτίζουν.

4 ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ Στην ανατολική πλευρά της οδού Βασ. Όλγας, επί της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου 30, βρίσκεται το Γενί Τζαμί. Χτίστηκε το 1902 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Vitaliano Poselli. Αρχιτεκτονικά το κτίσμα συνδυάζει τη μουσουλμανική παράδοση με τα εκλεκτικιστικά στοιχεία, που κυριαρχούσαν στις αρχές του 20ου αιώνα στα κτίρια της πόλης. Στην αρχή ο χώρος χρησιμοποιήθηκε ως τζαμί των εξισλαμισθέντων Εβραίων της Κωνσταντινούπολης, των λεγόμενων ντονμέδων.

5 ΓΛΩΣΣΑΡΙ Προσηλυτίζω:Επηρεάζω κάποιον στις θρησκευτικές, πολιτικές ή ιδεολογικές του επιλογές

6 ΠΗΓΕΣ http://hellinon.net/Evraioi.htm


Κατέβασμα ppt "1ο Π.Δ.Σ.Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ. ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤ΄2"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google