Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Από το Μάρκο Φοινικαρίδη Νοέμβριος, 2016

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Από το Μάρκο Φοινικαρίδη Νοέμβριος, 2016"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Από το Μάρκο Φοινικαρίδη Νοέμβριος, 2016
ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΦΟΥ Από το Μάρκο Φοινικαρίδη Νοέμβριος, 2016

2 ΛΙΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ
Βρίσκεται στα δυτικά του λιμανιού της πόλης. Χτίστηκε στα μέσα του 13ου αιώνα από τους Φράγκους για να αντικαταστήσει το φρούριο στις «Σαράντα Κολώνες». Είναι ένα μικρό οχυρό, χτισμένο εξ ολοκλήρου από πελεκητούς ασβεστόλιθους. Χτίστηκε για να προστατεύσει την πόλη από εχθρικές επιθέσεις.

3 Έχει μόνο μία είσοδο στον ανατολικό τοίχο και έχει πολύ μικρά παράθυρα.
Το κύριο μέρος του αποτελεί ένας επιβλητικός πύργος που περιζώνει μια έγκλειστη αυλή. Ευδιάκριτο είναι το ανώγειο, ψηλά στο κέντρο της οροφής το οποίο έχει ύψος 4.5 μέτρα και καλύπτει έκταση περίπου 13*7 μέτρα. Το βλέμμα μας πέφτει και πιο δεξιά στην τάφρο μέσα στην οποία υπάρχει νερό. Στο τέλος της τάφρου υπάρχει ένα μικρό θεατράκι.

4 ΓΙΑΤΙ ΚΤΙΣΤΗΚΕ Η Κύπρος λόγο της γεωγραφικής της θέσης έγινε μήλον της Έριδος μεταξύ των υπερδυνάμεων της εποχής δηλαδή των: ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΑΒΩΝ

5 Χτίζεται το κάστρο για να
προστατεύσει την Πάφο Οι Ενετοί το κατέστρεψαν λίγο πριν την εισβολή των Τούρκων για να μην το χρησιμοποιήσουν οι Τούρκοι. Όμως οι προσπάθειες τους απέτυχαν γιατί οι Τούρκοι το ξαναέκτισαν και τοποθέτησαν μια πινακίδα στην είσοδο που έλεγε:

6 Με θεϊκή χάρη, ο έντιμος Αχμέτ πασάς
Χαφίζ του αληθινού Κορανίου, έκτισε το Φρούριο της Πάφου και άφησε ένα καλό θρησκευτικό έργο, δηλαδή αυτό το πολύ στερεά κατασκευασμένο Φρούριο. Μακάρι ο Θεός να ευεργετεί τον κτήτορά του.

7 Ας ακούσουμε τώρα μια περιγραφή του κάστρου όπως το βλέπουμε στη σημερινή του μορφή.

8 Ας ακούσουμε τώρα μια περιγραφή του κάστρου όπως το βλέπουμε στη σημερινή του μορφή.

9 ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΣΗΜΕΡΑ Εδώ γίνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως εκθέσεις ζωγραφικής και συναυλίες. Από το 1999 χρησιμοποιείται ως σκηνικός χώρος για το ανέβασμα της καθιερωμένης Όπερας

10 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


Κατέβασμα ppt "Από το Μάρκο Φοινικαρίδη Νοέμβριος, 2016"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google