Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΥΚΛΕΪΚΩΝ ΟΞΕΩΝ (DNA ΚΑΙ RNA) AΠΟ ΦΥΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
Advertisements

Απομόνωση νουκλεïκών οξέων από τα φυτικά κύτταρα
2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
Παρασκευή και παράθεση ποτών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Εργαστηριακές Ασκήσεις Εργαστηριακές Ασκήσεις Γ΄ Γυμνασίου Επιμέλεια: Θανασούλιας Αλέξης Χημικός Σχολ.Έτος:
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
\bgf.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Ενότητα: 10 - Χάιμπολ (Hightballs) και Φραπέ (Frappés)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Στα πλαίσια της ομάδας «Περιβαλλοντική.
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ
Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Κοστολόγηση.
ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΟΡΟΛΟΓΙΑ – BARMEN TIPS. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ & ΧΡΉΣΙΜΕΣ ΕΠΕΞΗΓΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤO ΤΡΌΠΟ ΕΚΤΈΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ ΤΩΝ COCKTAILS. ΜΆΘΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΊΑ & ΤΟΥΣ 8.
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
ΧΗΜΕΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες Κεφάλαιο 1

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: Αναφέρει τα χαρακτηριστικά των Κούλερς και Φίζες. Περιγράφει τον τρόπο διακόσμησης των Κούλερς και Φίζες. Επεξηγεί τη βασική συνταγή και παρασκευάζει αντιπροσωπευτικά Κούλερς και Φίζες ποτά σύμφωνα με τις πρότυπες συνταγές. Άπρικοτ κούλερ (Apricot Cooler). Μπράντι Κούλερ (Brandy Cooler). Τζιν Φιζ (Gin Fizz). Ριτζ Φιζ (Ritz Fizz).

Κατηγορία ποτού: Κούλερ (Coolers) Είναι Long drink, δροσιστικά ποτά. Κύριο χαρακτηριστικό η χρήση φλούδας λεμονιού ή πορτοκαλιού με γαρνίρισμα, κομμένης σε σχήμα σπιράλ και στερεωμένη στο χείλος του ποτηριού. Παρασκευάζονται με βάση τα κυρίως αλκοολούχα ποτά (spirits), το βερμούτ, μπράντι φρούτων, κρασί κ.ά. Σερβίρονται σε ποτήρι χάιμπολ και γεμίζονται συνήθως με τζίντζερ έιλ.

Βασική συνταγή: Κούλερ (Coolers) Στο σέικερ Βάζουμε στο σέικερ τον πάγο, το χυμό φρούτων, το σιρόπι, το οινοπνευματώδες ποτό. Κτυπάμε τα υλικά και σουρώνουμε στο ομώνυμο ποτήρι. Γαρνίρουμε με φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού σε σχήμα σπιράλ και στερεώνουμε στο χείλος του ποτηριού. Στο ποτήρι Βάζουμε τον πάγο στο ποτήρι, τοποθετούμε όλα τα υλικά και απογεμίζουμε με τζίντζερ έιλ.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Άπρικοτ κούλερ (Apricot Cooler) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 15 ML   40 ML - Χυμό λεμονιού - Γκρενεντιν   - Μπράντι χρυσομήλου - Παγάκια Σέικερ Χάιμπολ     - Φλούδα λεμονιού - Αναδευτήρας - Καλαμάκι ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε στο σέικερ όλα τα υλικά και τον πάγο, κτυπάμε και σουρώνουμε σε ποτήρι.  Κατηγορία: long drink

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Μπράντι Κούλερ (Brandy Cooler) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML   - Μπράντυ - Τζίντζερ έιλ - Παγάκια Ποτήρι Χάιμπολ    - Φέτα πορτοκαλιού - Καλαμάκι - Αναδευτήρας  - Ομπρελίτσα ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τα παγάκια στο ποτήρι, το μπράντι και απογεμίζουμε με Τζίντζερ έιλ.  Κατηγορία: long drink

Σερβίρονται σε ποτήρι Χάιμπολ και γεμίζονται με σόδα. Φίζες (Fizzes) Χαρακτηριστικά: Ανήκουν στην κατηγορία μεγάλης περιεκτικότητας (Long drinks) και είναι ορεκτικά και δροσιστικά ποτά. Παρασκευάζονται στο σέικερ με βάση ένα αλκοολούχο ποτό. Περιέχουν χυμό λεμονιού και ζάχαρη. Διακόσμηση: Φέτα λεμονιού, καλαμάκια. Σερβίρονται σε ποτήρι Χάιμπολ και γεμίζονται με σόδα. Silver fizzes Ασπράδι αβγού Golden fizzes Κροκάδι αβγού

Βασική συνταγή Φίζες (Fizzes) Βάζουμε στο σέικερ 2-3 παγοκύβους, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό φρούτων και 40 ml από το οινοπνευματώδες ποτό που απαιτεί η συνταγή. Κτυπάμε δυνατά για 1 λεπτό περίπου και σουρώνουμε στο ομώνυμο ποτήρι ή χάιμπολ με παγάκια. Απογεμίζουμε με σόδα. Σερβίρουμε με καλαμάκι και αναδευτήρα.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Τζιν Φιζ (Gin Fizz) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 20 ML 1 τλτ - Τζιν - Χυμό λεμονιού  - Ζάχαρη - Σόδα - Παγάκια Σέικερ   Χάιμπολ ή σάουαρ - ½ φέτα λεμονιού  - Καλαμάκι - Αναδευτήρας ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά και το πάγο στο σέικερ, κτυπάμε και σουρώνουμε στο ποτήρι. Απογεμίζουμε με σόδα. Κατηγορία: Long drink

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Ριτζ Φιζ (Ritz Fizz) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ\ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 25 ML   - Μπλε Curaçao - Χυμό λεμονιού - Αμαρέτο - Παγωμένη σαμπάνια για συμπλήρωμα - Παγάκια Ποτήρι Σαμπάνιας  Φλούδα λεμονιού ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Ρίχνουμε το Curacao, το χυμό λεμονιού και το Αμαρέτο στο ποτήρι και συμπληρώνουμε με σαμπάνια. Αναδεύουμε απαλά και διακοσμούμε με φλούδα λεμονιού.   Κατηγορία: Long drink

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε τα χαρακτηριστικά των Κούλερς και Φίζες. Ποιός είναι ο τρόπος διακόσμησης των Κούλερς και Φίζες; Επεξηγήστε τη βασική συνταγή των Κούλερς και Φίζες. Αναφέρετε τα υλικά, τον τρόπο παρασκευής, το ποτήρι και τη διακόσμηση των εξής κοκτέιλ: Άπρικοτ κούλερ (Apricot Cooler). Μπράντι Κούλερ (Brandy Cooler). Τζιν Φιζ (Gin Fizz). Ριτζ Φιζ (Ritz Fizz).