Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΡΠΟΥΖΙ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΡΠΟΥΖΙ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΡΠΟΥΖΙ

2 Καλλιέργεια Καρπουζιού
Καλλιέργεια : Οι αποστάσεις φύτευσης είναι 3.00μ. Χ 3,00μ. Απαιτούνται σκαλίσματα και βοτανίσματα ώσπου να καλυφτεί το έδαφος στις έρπουσες καλλιέργειες, άρδευση και λίπανση. Ο κύριος βλαστός μπορεί να κλαδευτεί στο 2ο φύλλο. Οι δύο νέοι βλαστοί στο 3ο φύλλο και οι 3 νέοι βλαστοί στο 4ο φύλλο. Στις μεγαλόκαρπες ποικιλίες αφήνουμε καρπούς ανά φυτό

3 Φαγώσιμο τμήμα του φυτού : Καλλιεργείται για τον καρπό του.
 Χρονοδιάγραμμα Καλλιέργειας : Σπέρνεται την Άνοιξη σε σπορεία ή επιτόπου. Η μεταφύτευση των σποροφύτων ή των ετοίμων φυτών που κυκλοφορούν στην αγορά γίνεται τον Απρίλιο - Μάιο αφού περάσει ο κίνδυνος των παγετών. Έδαφος : Προτιμά ελαφρό, αμμοπηλώδες, πλούσιο σε οργανική ουσία, γόνιμο, στραγγερό έδαφος ελαφρά όξινο

4 Η Συγκομιδή Του Καρπουζιού
Η συγκομιδή :Η συγκομιδή ξεκινά μέρες μετά την φύτευση.

5 Τρόπος Κατανάλωσης Καρπουζιού
Ξεφλούδισμα : Αρχικά το κόβουμε σε φέτες (όπως βλέπουμε και στην εικόνα). Έπειτα βγάζουμε της φλούδες με ένα μαχαίρι και μετά προσεκτικά βγάζουμε τα κουκούτσια. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!

6 Συνταγές που περιέχουν Καρπούζι
Γλυκό Καρπούζι : ΥΛΙΚΑ Ένα καρπούζι 6 κιλά περίπου  Ζάχαρη 2 κιλά  Λεμόντοζο (ξινό) 2 κουτάλια της σούπας  ½ φλιτζάνι του καφέ λεμόνι  Λίγα φύλα σμύρνο (αρμπαρόριζα)

7 Εκτέλεση : Κόβομε το καρπούζι σε φέτες , αφαιρούμαι το κόκκινο και το εξωτερικό πράσινο μέρος από τις φέτες. Στη συνέχεια τρίβουμε στον τριφτή τη φλούδα που έχει μείνει από το καθάρισμα  Ωσότου συμπληρώσουμε 1 ½ κιλό. Τοποθετούμε το τριμμένο καρπούζι σε μια λεκάνη με νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το ξινό (να το σκεπάζει) για ½ της ώρας. Αφού το βγάλουμε και το στραγγίζουμε ετοιμάζουμε την κατσαρόλα για να το δέσουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά στη συνέχεια ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε και το καρπούζι και ανακατεύουμε ωσότου δέσει το γλυκό. Προς το τέλος ρίχνουμε και το λεμόνι. Όταν τελειώσουμε βάζουμε στο γλυκό 2 -3 φύλλα αρμπαρόριζα , αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και μετά το βάζουμε σε αποστειρωμένα Βάζα.

8 Γρανίτα Καρπούζι Αριθμός μερίδων: 4 Θερμίδες: 160 ανά μερίδα ΥΛΙΚΑ
600 γρ. σάρκα από πεπόνι και Καρπούζι  6 κουτ. σουπ. Μέλι  1 (χυμός και ξύσμα) Λεμόνι(α)  400 ml καλής ποιότητας αφρώδες λευκό Κρασί 

9 Εκτέλεση : Κόψτε το καρπούζι και το πεπόνι σε κομμάτια και κάντε τα πουρέ, το ένα ξεχωριστά από το άλλο. Ανακατέψτε κάθε πουρέ με τη μισή ποσότητα μελιού και το μισό χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ρίξτε κάθε πουρέ σε ένα ρηχό πλαστικό μπολ και βάλτε τον για τρεις ώρες στην κατάψυξη. Κάθε μισή ώρα απομακρύνετε τους κρυστάλλους από τις άκρες προς το κέντρο. Επαναλάβετε μέχρι να παγώσουν εντελώς οι πουρέδες των φρούτων. Με ένα πιρούνι ανακατέψτε και μοιράστε τους σε ποτήρια σαμπάνιας εναλλάσσοντας τα χρώματα. Γεμίστε τα ποτήρια με κρασί και γαρνίρετε με μια λεπτή φέτα από καρπούζι ή πεπόνι. Σερβίρεται αμέσως παγωμένη.

10 Καρπουζόπιτα ΥΛΙΚΑ : Ένα γλυκό καρπούζι (μεσαίου μεγέθους)
1 Κιλό Ζάχαρη 1,5 Κιλό Αλεύρι μαλακό 200 γραμμάρια μέλι Θυμαρίσιο Ελαιόλαδο Κανέλα και Γαρίφαλο τριμμένα Σουσάμι

11 Εκτέλεση : Καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια
Εκτέλεση : Καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια.Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κυβάκια και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και αφήνουμε λίγο το καρπούζι να βγάλει τα υγρά του.  Πλάθουμε το καρπούζι με την ζάχαρη και σουρώνουμε σε ένα μπολ όλους τους χυμούς του καρπουζιού... Στο μείγμα του Καρπουζιού με την Ζάχαρη προσθέτουμε το μέλι και το αλεύρι, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. Βάζουμε ελαιόλαδο (αρκετό) σε ένα στρογγυλό ταψί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του καρπουζιού, πασπαλίζουμε με κανέλα, γαρίφαλο και σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο για λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Τρώγεται κρύα.

12 Η Συντήρηση Του Καρπουζιού
Το καρπούζι συντηρήται στο ψυγείο μετά το κόψιμο.♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ hoh

13 Χρόνος Κατανάλωσης Του Καρπουζιού
Το καρπούζι καταναλώνεται το καλοκαίρι για να δροσιστούμε και να ξεδιψάσουμε!!!!!!!!!!!!!!!!

14 Λόγοι Κατανάλωσης Καρπουζιού
Οι λόγοι κατανάλωσης του καρπουζιού για τους πιο πολλούς είναι λόγοι αρεσκείας αλλά για κάποιους άλλους είναι και λόγος υγείας γιατί για να μη ξεχνάμε είναι και φρούτο!!!

15 Λόγοι Κατανάλωσης Καρπουζιού (Αρεσκείας Ή Όχι)
Προσωπικά εγώ το τρω για λόγους αρεσκείας. Οι άλλοι συμμαθητές μου είπαν πως και οι 25 το τρώνε!!!!

16 Πυγές Συνέντευξη από την μαμά μου!!!!!!!


Κατέβασμα ppt "ΚΑΡΠΟΥΖΙ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google