Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου

2 ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ Παέγια Γκασπάτσο Τσορίθο Τορτίγια Πατάτας Μπράβας

3 ΠΑΕΓΙΑ Η παέγια είναι το παραδοσιακό φαγητό της Ισπανίας.Είναι ένα πιλάφι από ρύζι μέσα στο οποίο μπορεί να έχει κρέας, ή θαλασσινά,ή λαχανικά. Το όνομα της το πήρε από το ειδικό πλάτύ τηγάνι,έτσι ώστε να βράζει σωστά το ρύζι.Η διάμετρος του μπορεί να είναι 40 με 50 εκατοστά.

4 ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΠΑΕΓΙΑ
Αν και θεωρείται το τυπικό ισπανικό έδεσμα, στην πραγματικότητα η ύπαρξή του μάλλον οφείλεται στο πέρασμα των Μαυριτανών από την Ισπανία. Πρόκειται δηλαδή για συνταγή με αραβικές καταβολές. Η παέγια στην ουσία είναι ένα πιλάφι από ρύζι με σαφράν, μέσα στο οποίο συνδυάζεται κρέας, ή συνηθέστερα, θαλασσινά και λαχανικά. Συχνά περιέχει κοτόπουλο, χοιρινό κρέας ή κουνέλι .Ανά περιοχές της Ισπανίας συναντά κανείς διαφορετικές εκδοχές της παεγιας.

5 ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ Πρόκειται για μια κρύα, κάπως πηχτή σούπα με βάση τη ντομάτα, η οποία συνηθίζεται πολύ το καλοκαίρι στη ζεστή Ανδαλουσία, ως δροσιστικό πιάτο. Φτιάχνεται με ντομάτες, σκόρδο, ελαιόλαδο και ξύδι, στα οποία καμιά φορά προστίθεται τριμμένο ψωμί.

6 ΤΣΟΡΙΘΟ To Iσπανικό Τσορίθο είναι φτιαγμένο από ψιλοκομμένο χοιρινό και χοιρινό λίπος, καρυκευμένο με καπνιστή πάπρικα και αλάτι. Χαρακτηρίζεται είτε πικάντικο είτε γλυκό, ανάλογα με το τύπο καπνιστής πάπρικας που έχει χρησιμοποιηθεί. Υπάρχουν εκατοντάδες ντόπιες ποικιλίες ισπανικών τσορίθο, καπνιστά ή και μη καπνιστά, τα οποία μπορεί να περιέχουν σκόρδο, βότανα και άλλα συστατικά.

7 ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΚΕΚΑΚΙΑ
Υλικά 1 αυγό 330 γραμμάρια (1 και 1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη 250 ml (1 φλιτζάνι) γάλα 250 ml (1 φλιτζάνι) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 450 γραμμάρια (3 φλιτζάνια) απλό αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder Εκτέλεση 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και τοποθετήστε 30 χάρτινες θήκες για muffins σε ταψάκια. 2. Χτυπήστε το αυγό και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. 3. Στη συνέχεια προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά ρίχνοντας εναλλάξ το γάλα με το λάδι και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. 4. Μοιράστε το μείγμα στις θήκες των muffins γεμίζοντάς τες μέχρι τα 2/3. 5. Ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα κεκάκια και αφήστε τα να κρυώσουν. 6. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

8 ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ Ο τύπος που ξεστόμισε την έκφραση «η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται», υποθέτω πως ήταν τουρίστας στην Ισπανία και μόλις είχε δοκιμάσει το παραδοσιακό πρωινό τους γεύμα, αποτελούμενο από καφέ και τσούρος, δηλ. μακρόστενους λουκουμάδες, βουτηγμένους σε καυτή, παχύρευστη σοκολάτα. Η ομοιότητα τους με τα κέρατα των κριαριών, που εκτρέφονταν στα λιβάδια της Καστίλης, αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του ονόματος τους.

9 ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΠΟΤΑ Η san Miguel είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μπύρα στην Ισπανία και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της Μεσογειακής κουλτούρας. Μια premium lager μπύρα που έχει κερδίσει πολλούς καταναλωτές στην Ευρώπη και έχει καθιερωθεί ως No.1 εξαγόμενη Ισπανική μπύρα.Είναι μια πραγματική απόλαυση για τους λάτρες της μπύρας.

10 ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΓΛΥΚΑ Ισπανικά κεκάκια Ισπανικοί λουκουμάδες
Ισπανική πουτίγκα Κρέμα Καταλάνα

11 Κρέμα Καταλάνα Η κρέμα Καταλάνα είναι πολύ παρόμοια με την κρέμα καραμελέ.Σερβίρεται κυρίως στην γιορτή του Αγίου Ιωσήφ. Έχει ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και κανέλα.Χρησιμοποιείται φλόγιστρο για να καραμελώνεται η ζάχαρη στην επιφάνεια.

12 ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΠΟΤΑ Σαγκρία Μπύρα – San Miguel

13 ΣΑΓΚΡΙΑ Είναι ένα αλκοολούχο δροσιστικό καλοκαιρινό ποτό από την Σακρία. Περιλαμβάνει κρασί,ζάχαρη,φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού,χυμό πορτοκάλι,σόδα,ξυλάκια κανέλας και κυβάκια μήλου ή ροδάκινου.

14 Gracias


Κατέβασμα ppt "Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google