Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΥΚΛΕΪΚΩΝ ΟΞΕΩΝ (DNA ΚΑΙ RNA) AΠΟ ΦΥΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
Advertisements

2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
Παρασκευή και παράθεση ποτών
Σούπες - Soups.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
\bgf.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
ΤΑ ΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ Ανδρέας - Χρήστος - Παναγιώτης-Βαγγέλης
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Ενότητα: 10 - Χάιμπολ (Hightballs) και Φραπέ (Frappés)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ
Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες
Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.
« Περί αποσταγμάτων» Στέφανος Κ. Ντούλας Χημικός MSc Φυσικοχημείας – Μed Διδακτικής της Χημείας Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑR. American Dancing Piano Espresso-café Snack Milk Wine Pool Beach Dispense Roof garden Mini bar.
Κοστολόγηση.
ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΟΡΟΛΟΓΙΑ – BARMEN TIPS. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ & ΧΡΉΣΙΜΕΣ ΕΠΕΞΗΓΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤO ΤΡΌΠΟ ΕΚΤΈΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ ΤΩΝ COCKTAILS. ΜΆΘΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΊΑ & ΤΟΥΣ 8.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Πρελορέντζου Μαρία (21128) 8 ος Παιδικός Σταθμός Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης ( 25η οδός, πλατεία Αγίας Τριάδας )
ΧΗΜΕΙΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Η μεγάλη οικογένεια των ποτών
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Μέτρηση όγκου Εργαστηριακή Άσκηση 1 B′ Γυμνασίου
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
2.2.1– Μείγματα.
ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ - ΕΜΒΑΔΟΥ – ΟΓΚΟΥ.
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες (Φ. Ε. 5) Ηλ. Μαυροματίδης.
Μείγματα Μείγματα λέγονται τα υλικά που προέρχονται από την ανάμειξη δύο ή περισσοτέρων ουσιών, που δεν αντιδρούν μεταξύ τους. Οι ουσίες που αναμείχθηκαν.
ΔΙΑΛΕΞΗ Παρουσίαση της κατασκευής μου
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο 3.3 – Ουίσκι, Τζιν

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος, ο μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: Επιλέγει τα οινοπνευματώδη ποτά για την εκτέλεση των συνταγών. Αναγνωρίζει το βαθμό οινοπνεύματος της κάθε φιάλης. Ταξινομεί τα οινοπνευματώδη ποτά σε κατηγορίες σύμφωνα με τη παραγωγή και χρήση τους. Διακρίνει τα οινοπνευματώδη ποτά που προέρχονται από απόσταξη. Παρασκευάζει και σερβίρει απλά ανάμεικτα οινοπνευματώδη και μη ποτά τα οποία παρασκευάζονται απευθείας στο ποτήρι σερβιρίσματος.

Ουίσκι – Whisky   Το Whisky είναι οινοπνευματώδες ποτό που παρασκευάζεται από απόσταξη βρόμης, σίκαλης και άλλων δημητριακών. Υπάρχουν 5 τύποι όπως: Scotch Whisky - Σκοτσέζικο ουίσκι. Irish Whisky – Ιρλανδέζικο ουίσκι. Bourbon Whisky – Μπέρπον η Αμερικάνικο ουίσκι. Rye Whisky – Ράι ουίσκι. Canadian Whisky - Καναδέζικο ουίσκι.

Παραγωγή Whisky Βυνοποίηση Πολτοποίηση Ζύμωση Απόσταξη Ωρίμανση (παλαίωση). Ανάμειξη (Blended).

Η ηλικία που αναγράφεται στην ετικέτα του ουίσκι προσδιορίζει το νεότερο σε ηλικία ουίσκι που έχει χρησιμοποιηθεί στην ανάμιξη. Πώς και πού σερβίρεται Σε ποτήρι Paris Goblet ή Tumbler. Με πάγο. Χωρίς πάγο. Με Σόδα, Νερό, 7up, Τόνικ, κόκα-κόλα, Ginger. Σερβίρονται σαν βάση για κοκτέιλ.

Διάσημα Σκοτσέζικα ουίσκι MALT BLENDED DE LUXE Cardhu Ballantine Johnnie Walker black, silver, blue The Glenlivet Famous grouse Chivas Regal The Glenfiddich Bells Dimple Haig Glenmorangie Black and white The antiquary Laphroaig Johnnie Walker Red label ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΝΑΔΕΖΙΚΑ Jameson Four Roses Bourbon Canadian Club Tullamore Dew Kentucky Bourbon Black Velvet Black bush Jack Daniel

Τζιν – Gin Χαρακτηριστικά του gin   Είναι το οινοπνευματώδες ποτό που προέρχεται από την απόσταξη δημητριακών όπως κριθάρι, αραβόσιτος και την προσθήκη αρωματικών χόρτων όπως το ‘juniper berry (κεδρόμηλου). Χαρακτηριστικά του gin Άχρωμο Ωραίο άρωμα. Δεν παλαιώνει.

Τύποι Gin London Dry Gin Dutch Gin Plymouth Gin Αρχικά κατασκευάστηκε στην Αγγλία. Gordon’s Gin – Beefeater – London Dry Gin.   Dutch Gin Κατασκευάζεται στην Ολλανδία -Holland’s ή Genever. Plymouth Gin Αρχικά, κατασκευάστηκε στο Πλύμουθ της Αγγλίας και είναι άγλυκο - Squires, Cornhill Dry Gin.

Old Tom Sloe Gin Το όνομα αυτό δόθηκε για τη γλυκύτητα του. Παρασκευάζεται με το μούσκεμα αγριοδαμασκηνιών. Fruit Gin - Παρασκευάζεται με φρούτα.   Πώς και πού σερβίρεται Σε ποτήρι Paris Goblet. Με πάγο Χωρίς πάγο. Με νερό, 7up, Τόνικ, bitter lemon, ξυρό βερμούτ, angostura bitter και λεμόνι. Σερβίρονται σαν βάση για κοκτέιλ.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Rusty nail ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ / ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ / ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 20 ML   3-4 - Ουίσκι Σκοτσέζικο - Drambuie - Παγάκια - Μιξινγκ-γκλας   Ροκ ή ολντ φάσιον  - Κομμάτι φλούδας λεμονιού ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι μαζί με τον πάγο και ανακατεύουμε ελαφρά με το κουταλάκι του μπαρ.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Gin and tonic ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ / ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ / ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - 40 ML - 120 ML   - Τζιν - Τονικ - Παγάκια Απ’ ευθείας στο ποτήρι  Highball  - Καλαμάκια - Φέτα λεμονιού  ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε το τζιν στο ποτήρι μαζί με τον πάγο και μετά το Τόνικ και ανακατεύουμε ελαφρά.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Salty dog ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ / ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ / ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - 120 ML - 40 ML - 1/2   - Χυμό γκρέιπ-φρουτ. - Τζιν - Κουταλάκι αλάτι (για το χείλος του ποτηριού). - Παγάκια Απ’ ευθείας στο ποτήρι Μέτριο Highball με αλατισμένο χείλος  - Χωρίς διακόσμηση ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τα υλικά στο ποτήρι μαζί με τον πάγο και ανακατεύουμε ελαφρά.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε το βαθμό οινοπνεύματος της κάθε φιάλης που θα χρησιμοποιήσετε. Αναφέρετε τα οινοπνευματώδη ποτά που προέρχονται από απόσταξη. Αναφέρετε τα υλικά, τον τρόπο παρασκευής και σερβιρίσματος των εξής ποτών: Rusty Nail. Gin and Tonic. Salty Dog.