Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία και ονομάζεται “ Oktoberfest|”.

2 Είναι ένα φεστιβάλ 16 ημερών που ξεκίνησε από το 1810 στο Μόναχο της Γερμανίας και πραγματοποιείται κάθε χρόνο και εκεί αλλά και σε άλλες χώρες. Διαρκεί από τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Είναι ένα από τα πιο γνωστά γεγονότα στη Γερμανία και συμμετέχουν πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο. Εκεί καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες μπύ- ρας, μάλιστα σερβίρονται σχεδόν 7 εκατομμύρια λίτρα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

3 Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν μια μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών τροφίμων, π.χ. κοτόπουλο, ψητό χοιρινό, ψητό ψάρι, λουκάνικα, πατάτες, χυλοπίτες με τυρί, κόκκινο λάχανο κ.α.

4 Στη δικιά μας τη γιορτή μπορεί να έλειπαν οι μπύρες αλλά δεν έλειπε η ποικιλία άλλων τροφίμων, καθώς είχαμε διάφορες μορφές πατατοσαλάτας, λουκάνικα και pretzel …

5 Για τις Πατατοσαλάτες τα παιδιά χρησιμοποίησαν διάφορες συνταγές. Μία από αυτές είναι και η ακόλουθη: Υλικά 3 μέτριες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κυβάκια χυμό από μισό λεμόνι 2 φρέσκα κρεμμύδια (το άσπρο μέρος ) 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο 2 κουταλιές λάδι 2-3 γεμάτες κουταλιές μαγιονέζα αλάτι, πιπέρι λευκό Εκτέλεση Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ, εκτός από τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε απαλά. Στολίζουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

6

7

8 Επιπλέ ο ν όμως αυτοί που συμμετείχαν στη γιορτή, αλλά και όσοι άλλοι ήθελαν, είχαν την ευκαιρία να πάρουν ένα μπλουζάκι που μπροστά έγραφε το όνομα του σχολείου και τη λέξη «Oktoberfest» και πίσω το όνομά τους!

9 Κάτι που δεν μπορούμε να παραλείψουμε είναι η μουσική που υπήρχε! Είχαν επιλεχθεί τραγούδια από γερμανικά συγκροτήματα καθώς και αγγλικά τραγούδια που τα εκτελούσαν στα γερμανικά γερμανοί τραγουδιστές.

10 ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΑΞΕΧΑΣΤΑ!


Κατέβασμα ppt "Oktoberfest Τον Οκτώβρη στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μία γιορτή, η οποία είναι παραδοσιακή γιορτή στη Γερμανία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google