ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ – ΒΑΝΤΟΥΖ Ο πληθυσμός της πρωτεύουσας του Λιχτενστάιν «Βαντούζ» είναι 5.000 κάτοικοι και είναι το 1/7 «14%» περίπου σε σχέση με τον πληθυσμό.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ιστορια του βερολινου • Ως έτος ίδρυσης του Βερολίνου θεωρείται το Το 1685 εγκαταστάθηκαν στο Βερολίνο Γάλλοι. •Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα.
Advertisements

ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ ΤΙΤΟΣ ΜΙΝΙΣΣΑΛΙ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΤΩΝΙΑ ΒΟΥΛΟΥΜΑΝΟΥ.
ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ.
Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γενικό Λύκειο Αυλίδας Σχολικό Έτος «Αναζητώντας την παλιά Χαλκίδα»
Καθεδρικός ναός Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας
Πραγα η «χρυση πολη».
H πολιτική διαίρεση της Ευρώπης
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΤΙΡΑΝΑ.
Βιέννη Από την μαθήτρια: Άνναμπελ Ντέι. Γενικά στοιχεία για την πόλη Μέχρι την αρχή του 20 ου αιώνα ήταν η χώρα που μιλούσε τα πιο πολλά γερμανικά στον.
ΣΚΟΠΙΑ Τα Σκόπια είναι η πρωτεύουσα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Έχει πληθυσμό κατοίκους ενώ μόλις ολόκληρη η χώρα διαθέτει.
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
 Πληθυσμός: Είναι κάτοικοι. Αντιπροσωπεύει το 80% του πληθυσμού του κράτους ως Μαυροβούνιοι και Σέρβοι. Το 5% ως Αλβανοί και το υπόλοιπο 15%
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ.
ΡΟΔΟΣ Αθηνά Παπακωνσταντίνου Στέλλα Φάσο Γιάννης Περιβολάρης.
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Μνημεία της Κύπρου Τα μνημεία για τα οποία θα μιλήσουμε βρίσκονται στην επαρχία Πάφου της Κύπρου. Η Πάφος είναι μία από τις πιο όμορφες τουριστικές περιοχές.
H πολιτική διαίρεση της Ευρώπης. Η Ευρώπη ήταν πολύ όμορφη - την είδε ο Δίας και θαμπώθηκε από την ομορφιά της. Για να την πλησιάσει μεταμορφώθηκε σε.
Γρήγορη επανάληψη.
Το Κάστρο της Μονεμβασιάς
Η καθημερινή ζωή των Ρωμαίων
Καλωσορίσατε στην όμορφη Βέροια
Βιέννη Η Βιέννη (Wien) είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και ένα από τα ομόσπονδα κρατίδιά της. Με πληθυσμό περίπου κατοίκων, αποτελεί την μεγαλύτερη.
Γιάννης Χατζημιχαήλ Ε΄ Τάξη
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Ονομα;γιωργος ζαχαρακις
Γερμανία Μόναχο.
Λετονία.
Ισπανία βαρκελώνη.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
Η βυζαντινή Κύπρος Κεφάλαιο 37 ο Η παρουσίαση διαμορφώθηκε από τον Πέτρο Σαμούχο.
Τα αξιοθέατα της Μεγάλης Βρετανίας!!!. Βρετανικό Μουσείο Το Βρετανικό Μουσείο είναι μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού στο Λονδίνο. Οι συλλογές.
Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.
Γεωγραφία Χρήστος Γκαρτζονίκας. Έκταση - Πληθυσμός  Με έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Ουκρανία είναι η 44η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο.
Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.
Αβαείο Γουεστ Μινστερ Από την Κορίνα Αθανασιάδου.
Ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Άννα Αργυροπούλου 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη: Στ2 Έτος:
Η Κωνσταντινούπολη οχυρώνεται και στολίζεται με έργα τέχνης.
Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ. Χρόνος Ανέγερσης Ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης κτίστηκε στα μέσα του 11ου αιώνα.
Πρωτεύουσα  Η πρωτεύουσα του Λιχτενστάιν είναι η Βαντούζ ενώ η μεγαλύτερή του πόλη είναι η Σάαλ.
ΒΑΤΙΚΑΝΟ Αλεξάνδρα Πλιακοπάνου Β’4. ΓΕΝΙΚΑ Το Βατικανό είναι ανεξάρτητο κράτος, στη δυτική πλευρά της πόλης της Ρώμης στην Ιταλία. Αποτελεί μοναδική περίπτωση.
ΓΑΛΛΙΑ. Εθνικό σύνθημα: Liberté, Égalité, Fraternité Ελευθερία, Ισότητα, Αδερφοσύνη Εθνικός ύμνος: La Marseillaise (Η Μασσαλιώτιδα) Σημαία της Γαλλίας.
Κομοτηνή Η Κομοτηνή πρωτεύουσα της ελληνικής Θράκης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας, στο νομό Ροδόπης.
Η χώρα που διάλεξα να σας παρουσιάσω είναι η Γαλλία.
Νίκος Καφρίτσας,Γιάννης Κιούλος,Μάνος Κουκουλάκης,Γιώργος Κολοκοτρώνης ΜΟΝΑΚΟ.
Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. 2 3 Εικόνες από την Αμμόχωστο Αμμόχωστος Εισαγωγή Η δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία της Κύπρου Βρίσκεται στα ανατολικά της Κύπρου Υπάρχουν.
ΜΑθητησ: Αλεξανδρος Ντατσης Υπευθυνη καθηγητρια: Κωνσταντινα μαλαμου
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας
Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:
Η Αγία Σοφία Αντρέας Χατζησταύρου.
Ατομική Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΑΞΗ Ε’
Γερμανία Μάθημα :Γεωγραφία Υπεύθυνη καθηγήτρια:κ. Μαλάμου
Αγγλία.
Αυστρια Μια εργασία του μαθητή: Νίκου Μήτταρη
Πολιτιστικές διαδρομές γύρω από το Βελιγράδι
Αξιοθέατα της Ευρώπης Μαρία & Άννα-Μαρία.
ΑΝΤΡΕΑ ΤΟΜΑΖΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΡΕΑΝΑ ΦΛΩΡΙΔΗ
Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:Γ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ
Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη
Καστρο κερκυρασ 13ο Γυμνασιο πατρων 2017 Λυδία Χείρα Β'1.
4. Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Ρώμη
Αγία Σοφία Γιώργος Καρανάσιος Ε ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης.
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ Α1.
ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ: ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ή ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΟΝ; Το κάστρο του Μυστρά Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικόν του Μορέως, ήταν μία.
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
ΑΥΣΤΡΙΑ.
Η Κωνσταντινούπολη οχυρώνεται και στολίζεται με έργα τέχνης Διαμόρφωση παρουσίασης Ούρδας Ιωάννης 2013.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ – ΒΑΝΤΟΥΖ Ο πληθυσμός της πρωτεύουσας του Λιχτενστάιν «Βαντούζ» είναι 5.000 κάτοικοι και είναι το 1/7 «14%» περίπου σε σχέση με τον πληθυσμό του κράτους που είναι 35.700 .

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤOIΧEΙΑ Το κάστρο της Βαντούζ (Schloss Vaduz, παλιότερα ονομασμένο Hohenliechtenstein) είναι η επίσημη κατοικία της πριγκιπικής οικογένειας του Λίχνενσταϊν. Βρίσκεται σε μια προεξοχή βράχου πάνω από την Βαντούζ, την πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν, ανάμεσα στην Ελβετία και την Αυστρία. Ο πύργος που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και ένα μέρος της δυτικής του πλευράς είναι τα παλαιότερα τμήματα του κάστρου. Το κομιτάτο του Βαντούζ δημιουργήθηκε το 1342 στη συνέχεια μιας μοιρασιάς στα πλαίσια διαδοχής. Ο κόμης Χάρτμαν Γ' εγκαταστάθηκε στο κάστρο του Βαντούζ που έγινε εκείνη την εποχή η κατοικία των αρχόντων.

… Το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας χτίστηκε και υπέστη αλλαγές σε όλη την διάρκεια του Μεσαίωνα. Στην διάρκεια του πολέμου της Σουαυίας του1499, το κάστρο κάηκε από τους honorbound της Ελβετίας. Το κάστρο του Βαντούζ περιήλθε στην πριγκιπική οικογένεια του Λίχνενσταϊν το 1712 όταν αγόρασε το κομιτάτο της Βαντούζ. Εκείνη την εποχή, ο Κάρολος Ζ΄, αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ένωσε το φέουδο του Σελεμπεργκ και το κομιτάτο της Βαντούζ για να δημιουργήσει το Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν. Το κάστρο χρησιμοποίησε ως έδρα της κυβέρνησης στη διάρκεια της περιόδου 1712-1732 και έπειτα ως φρούριο από το 1838.

… Το κάστρο αναπαλαιώθηκε ανάμεσα στο 1905 και στο 1920 στη διάρκεια της βασιλείας του Πρίγκιπα Ιωάννη Β΄ του Λιχτενστάιν, και επεκτάθηκε στη διάρκεια των αρχών της δεκαετίας του 1930 από τον Πρίγκιπα Φραγκίσκο- Ιωσήφ Β΄ του Λιχτενστάιν. Από το 1938, η πριγκιπική οικογένεια το χρησιμοποιεί ως κατοικία. Το κάστρο αποτελεί σήμερα ένα από τα εθνικά σύμβολα του Λιχτενστάιν.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Όσο για τα αξιοθέατα, μπορεί να μην είναι αυτά του βεληνεκούς ενός Πύργου του Αϊφελ ή ενός Grand Canyon, αλλά είτε στην πολυσύχναστη πρωτεύουσα Βαντούζ (Vaduz) είτε σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές, περιμένουν τον επισκέπτη του μικρού πριγκιπάτου των Αλπεων αξέχαστες εμπειρίες.

… Ο πεζόδρομος Staedtle είναι μια μικρή Ερμού με καταστήματα, καφέ και πολλά μουσεία. Τις καθημερινές σφύζει από ζωή. Οι ντόπιοι τον προτιμούν για βόλτες, αγορές ή για να απολαύσουν τον καφέ τους στα υπαίθρια τραπεζάκια, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Στις 12 το μεσημέρι, όταν οι τράπεζες κάνουν διάλειμμα, εμφανίζονται εκεί και οι τραπεζίτες. Όσο για το κάπνισμα, επιτρέπεται σε χώρους με ειδική σήμανση.

… Περπατώντας στο Staedtle, συναντάμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης όπου εκτίθενται και τμήματα της βασιλικής συλλογής. Λίγο πιο κάτω βρίσκονται το Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο του Σκι .Το τελευταίο φανερώνει τη μεγάλη αγάπη των κατοίκων του Λιχτενστάιν για το άθλημα. Στο κέντρο του Βαντούζ υπάρχει ακόμα το Ταχυδρομικό Μουσείο .Ο φιλοτελισμός έπαιζε ανέκαθεν σημαντικό ρόλο στο μικρό πριγκιπάτο. Στο τέλος του πεζόδρομου Staedtle συναντάμε το Τουριστικό Γραφείο της Κυβέρνησης του Λιχτενστάιν και το Κοινοβούλιο - ένα μοναδικό κτίριο. Ακολουθεί ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Φλορίν που μέχρι το 1997 ήταν μια συνηθισμένη εκκλησία. Τότε, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ ανακήρυξε το Λιχτενστάιν Αρχιεπισκοπή. Η βόλτα μας στο κέντρο του Βαντούζ ολοκληρώνεται με ένα γεύμα στο παλαιότερο ξενοδοχείο του πριγκιπάτου, το Loewe. Αξίζει, επίσης, να επισκεφτεί κανείς και το οινοποιείο του πρίγκιπα του Λιχτενστάιν στη Hofkellerei, για ένα ποτήρι κρασί. Από το 1719 το Λιχτενστάιν είναι πριγκιπάτο. Το 1806, με τη διάλυση της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους έγινε κυρίαρχο κράτος. Σύμβολό του αποτελεί το παλάτι (Schloss) πάνω από το Βαντούζ. Ωστόσο, μοιάζει περισσότερο με κάστρο παρά με παλάτι. Ο πρίγκιπας Hans Adam II και η οικογένειά του ζουν εκεί σεμνά και διακριτικά. Σε αντίθεση με ορισμένα άλλα μέλη της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας, δεν επιδεικνύουν τον πλούτο τους ούτε απασχολούν τον διεθνή σκανδαλοθηρικό Τύπο.