Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιστορια του βερολινου • Ως έτος ίδρυσης του Βερολίνου θεωρείται το 1237. Το 1685 εγκαταστάθηκαν στο Βερολίνο 15.000 Γάλλοι. •Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιστορια του βερολινου • Ως έτος ίδρυσης του Βερολίνου θεωρείται το 1237. Το 1685 εγκαταστάθηκαν στο Βερολίνο 15.000 Γάλλοι. •Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιστορια του βερολινου • Ως έτος ίδρυσης του Βερολίνου θεωρείται το Το 1685 εγκαταστάθηκαν στο Βερολίνο Γάλλοι. •Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα του κράτους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και έδρα του Πρόεδρου της χώρας, με επίσημη κατοικία το συγκρότημα του Σλος Μπέλεβιου. •Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα και εκτός αυτού η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Ως προς τον πληθυσμό είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. •Στην ιστορία του το Βερολίνο ήταν πρωτεύουσα διάφορων κρατών, όπως του Πριγκιπάτου το Βρανδεμβούργου, του Βασιλείου της Πρωσίας, του Γερμανικού Ράιχ και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας Στις 3 Οκτωβρίου 1990 έγινε με την επανένωση των δυο γερμανικών κρατών πρωτεύουσα της ενοποιημένης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και αντικατέστησε έτσι την μέχρι τότε πρωτεύουσα, τη Βόννη. Το γερμανικό κοινοβούλιο, που μέχρι τότε εξακολουθούσε να εδρεύει στη Βόννη, αποφάσισε το 1991 να μεταφερθεί στο Βερολίνο. Η μετακίνηση της βουλής από τη Βόννη στο Ράιχσταγκ του Βερολίνου πραγματοποιήθηκε το 1999. •Η πόλη αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών όπως και οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο με πολυάριθμα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, θέατρα, μουσεία και αρχιτεκτονικά μνημεία.

2 Αξιοθεατα βερολινου Η λεωφόρος, η οποία είναι 89 μέτρα σε πλάτος και 2 χιλιόμετρα σε μήκος, στολίζεται με μνημειώδη οκταόροφα κτίρια σχεδιασμένα με έναν σοσιαλιστικό  κλασικισμό που διέπρεπε στην Σοβιετική Ένωση. Στα άκρα της λεωφόρου υπάρχουν δίδυμοι πύργοι στο Frankfurter Tor και στη Strausberger Platz σχεδιασμένοι από τον Hermann Henselmann Η Πύλη του Βρανδεμβούργου στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας, αποτελούσε παλιότερα την πύλη της πόλης, ενώ σήμερα είναι το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο του Βερολίνου. Το οικοδόμημα βρίσκεται στην πλατεία Παρίζερ. (Pariser Platz). Η πύλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με πολλά σημαντικά γεγονότα της ιστορίας της Γερμανίας, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, ιδιαίτερα του 20ου αιώνα.

3 ΜΝΗΜΙΑ Το μνημείο του Ολοκαυτώματος βρίσκεται ανάμεσα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου και στην Postdamer Platz. Το μνημείο του Ολοκαυτώματος αποτίλει φόρο τιμής στα Εβραϊκά θύματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η Στήλη της Νίκης ήταν ένα από τα δεκάδες αξιοθέατα του Βερολίνο. Τοποθετείται επί της λεωφόρου 4ης Ιουνίου η οποία καταλήγει στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Στήλη της Νίκης βρίσκεται περίπου στην μέση, ενώ στα δεξιά της, όπως ανεβαίνουμε, απλώνεται το τεράστιο πάρκο Tiergarden.

4 μουσεια Το μουσείο ξεκίνησε με την βασιλική τέχνη των Πρώσων βασιλιάδων. Επίσης προστέθηκε στο μουσείο μια ειδική συλλογή από αιγυπτιακά έργα τέχνης και τα πρώτα έργα μεταφέρθηκαν στο Βερολίνο. Η εντυπωσιακή συλλογή του Αιγυπτιακού μουσείου συμπεριλαμβάνει κομψοτεχνήματα από όλες τις σημαντικές εποχές του Αιγυπτιακού πολιτισμού. Αγάλματα και διάφορες χρονολογικές περιόδους της αρχαίας Αιγύπτου από το 4000 πΧ μέχρι και την Ρωμαϊκή περίοδο. Μουσείο της Περγάμου είναι ένα από τα μουσεία Νησί μουσείων Βερολίνο. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου από Στεγάζει αρχικός-ταξινομημένος, αναδημιουργημένα μνημειακά κτήρια όπως Βωμός της Περγάμου, Πύλη αγοράς Miletus, και Πύλη Ishtar. Το μουσείο υποδιαιρείται στη συλλογή αρχαιότητας, το μουσείο της Μέσης Ανατολής και το μουσείο της ισλαμικής τέχνης. Το μουσείο επισκέπτεται από περίπου ανθρώπους κάθε έτος.

5 Παραδοσιακα φαγητα και ποτα του βερολινου
•Τα περισσότερο διαδεδομένα ποτά στη Γερμανία είναι η μπίρα και το κρασί. Η μπίρα συχνά συνοδεύεται από ένα ποτηράκι γκράπας, της οποίας υπάρχουν πολλές ποιότητες. Το Κιρς είναι το γνωστό απόσταγμα από αγριοκέρασα του Μέλανος Δρυμού, ενώ εξίσου γνωστό είναι και το Τσβέτσγκενσναπς απόσταγμα από δαμάσκηνα. •Τα Kνέντελ,είναι μια σπεσιαλιτέ διαδεδομένη σε όλη τη Γερμανία. Πρόκειται για ένα είδος μεγάλων πατατοκεφτέδων που γίνovται από τριμμένες πατάτες, Ψίχα ψωμιού και χοιρινό λίπος και σερβίρovται συνήθως μαζί με κάλμπσαχσε, δηλαδή με κότσια μοσχαρίσια. •Τυπικό βερολινέζικο φαγητό είναι το Άισμπα'ίν μιτ Ζάουερκραουτ, χοιρινά κότσια με λάχανο. •Τέχνη της παρασκευής γλυκών, μαρμελάδων και ζελέδων, από τα πιο συνηθισμένα φρούτα μέχρι τα αγριoτριαvτάφυλλα και τους καρπούς της κουφοξυλιάς.

6 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ •Kempinski Hotel Bristol Berlin •Melia Berlin •Hilton Hotel

7 ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΟΓΚΡΙΖΟΒΙΤΣ
ΤΕΛΟΣ ΕΛΕΝΗ ΚΤΙΣΤΗ ΤΖΟΥΛΙΟ ΛΟΥΛΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΟΓΚΡΙΖΟΒΙΤΣ ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΟΥΓΙΩΝΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΑΠΑΒΙΔΗ


Κατέβασμα ppt "Ιστορια του βερολινου • Ως έτος ίδρυσης του Βερολίνου θεωρείται το 1237. Το 1685 εγκαταστάθηκαν στο Βερολίνο 15.000 Γάλλοι. •Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google