Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ονομα;γιωργος ζαχαρακις

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ονομα;γιωργος ζαχαρακις"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ονομα;γιωργος ζαχαρακις
Αξιοθςατα ηρακλειου Ονομα;γιωργος ζαχαρακις

2 Κρηνη μοροζηνη ο Η Κρήνη Μοροζίνι βρίσκεται στη πλατεία Λιονταριών (Ελευθερίου Βενιζέλου) απέναντι από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο κέντρο του Ηρακλείου. Θεωρείται ένα από τα ωραιότερα ενετικά μνημεία του Χάνδακα (Ονομασία του Ηρακλείου Κρήτης κατά τη Βυζαντινή περίοδο) και σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο λόγος κατασκευής δεν ήταν αισθητικός αλλά η παροχή νερού στην πόλη του Ηρακλείου. Το νερό ερχόταν από το βουνό Γιούχτας στις Αρχάνες με ένα υδραγωγείο 15 χιλιομέτρων που έφτανε στο Ηράκλειο.

3 κουλες Κούλες, Καστέλλο ντελ Μόλο (Castello del Molo), Ρόκκα α Μάρε (Rocca a Mare), λέγεται το θαλάσσιο φρούριο που κτίστηκε από τους Ενετούς στο Ηράκλειο. Βρίσκεται στην είσοδο του ενετικού λιμανιού και κτίστηκε πριν από τη κατασκευή της νέας ενετικής οχύρωσης, ώστε να προστατεύει το λιμάνι από τις εισβολές άλλων κατακτητών. Αποκτά τη τελική του μορφή ανάμεσα στο αντικαθιστώντας προηγούμενες κατασκευές που καταστράφηκαν από σεισμούς και άλλα αίτια.

4 Αγιος τιτος ΣΑΝΟ Αγιος Τίτος, ή πιο σωστά ο ναός του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στο κέντρο της πόλης, στην οδό 25ης Αυγούστου. Γύρω του απλώνεται μια όμορφη πλατεία με μερικά καφέ και μπαρ, η πλατεία Αγίου Τίτου

5 Βασιλικη αγιου μαρκου Ο Aγιος Μάρκος ήταν προστάτης των Βενετών και γι' αυτό από τα πρώτα χρόνια της Βενετοκρατίας έκτισαν οι Βενετοί το ναό αυτό στην aνατολική πλευρά της πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου, απέναντι ακριβώς από την Κρήνη Μοροζίνι.

6 Ναος πετρου και παυλου Δυτικά από τον Κούλε εκτείνεται η δυτική παραλιακή λεωφόρος του Ηρακλείου, η λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου. Ακριβώς πάνω στο θαλάσσιο τείχος έχει διαμορφωθεί ένας πεζόδρομος με θέα το πέλαγος, που προσφέρει τη δυνατότητα για απολαυστικές βόλτες. Οι ντόπιοι το λένε "μπεντενάκι", δηλαδή τειχάκι. Στην απέναντι πλευρά του δρόμου υπάρχουν πολλές ψαροταβέρνες, οι οποίες έχουν τα τραπέζια τους εδώ και προσφέρουν φαγητό ή μεζέδες για ουζάκι και κρασί σε ντόπιους και επισκέπτες.

7 ΛΟΤΣΙΑ Λότζια (Loggia) ονομάζεται το κτίριο που σήμερα στεγάζεται το δημαρχείο του δήμου Ηρακλείου. Βρίσκεται επί της 25ης Αυγούστου λίγο βορειότερα από τη πλατεία των Λιονταριών στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Το κτίριο το καιρό της ενετοκρατίας ήταν χώρος συγκέντρωσης ευγενών και αρχόντων που συζητούσαν για διάφορα θέματα οικονομικά, εμπορικά, πολιτικά που απασχολούσαν την πόλη.


Κατέβασμα ppt "Ονομα;γιωργος ζαχαρακις"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google