Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΤΩΝΙΑ ΒΟΥΛΟΥΜΑΝΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΤΩΝΙΑ ΒΟΥΛΟΥΜΑΝΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΤΩΝΙΑ ΒΟΥΛΟΥΜΑΝΟΥ

2 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Πρωτεύουσα της Ουκρανίας είναι το Κίεβο. Η επίσημη γλώσσα είναι τα Ουκρανικά και το νόμισμα της χώρας είναι η γρίβνα. Ιδρύθηκε από τους Βαράγγους τον 9ο αιώνα, γνωστοί ως οι Ρως του Κιέβου, το πρώτο ανατολικό σλαβικό κράτος, αναδειχθεί ως ένα ισχυρό έθνος στον Μεσαίωνα μέχρι να διαλυθεί το 12ο αιώνα. Έως τα μέσα του 14ου αιώνα, τα ουκρανικά εδάφη ήταν υπό την κυριαρχία των τριών εξωτερικών εξουσιών - της Χρυσής Ορδής, το Μεγάλο Δουκάτο της Λιθουανίας και του Βασιλείου της Πολωνίας. Μετά από τον Μεγάλο Βόρειο Πολέμο ( ), η Ουκρανία κατανέμεται μεταξύ αρκετών δυνάμεων και, από το 19ο αιώνα, το μεγαλύτερο μέρος της ενσωματώθηκε στη Ρωσική Αυτοκρατορία με το υπόλοιπο να είναι υπό Αυστρο-Ουγγρικού ελέγχου. Μετά από μια χαοτική περίοδο αδιάκοπου πολέμου και αρκετές προσπάθειες για ανεξαρτησία ( ) μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ρωσικό Εμφύλιο Πόλεμο, προέκυψε στις 30 Δεκεμβρίου 1922 ως μία από τις ιδρυτικές δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης. Η ουκρανική επικράτεια της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας διευρύνθηκε προς τα δυτικά λίγο πριν και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και νότια το 1954 με τη μεταφορά της Κριμαίας. Το 1945, η ουκρανική δημοκρατία έγινε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η Ουκρανία έγινε ανεξάρτητη και πάλι μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το Τότε άρχισε μια περίοδος μετάβασης στην οικονομία της αγοράς, στην οποία η Ουκρανία είχε πληγεί από μία οχταετή ύφεση. Από τότε όμως, η οικονομία σημείωσε μεγάλη πρόοδο στην αύξηση του ΑΕΠ. Η Ουκρανία είχε παγιδευτεί στην παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008 και η οικονομία βυθίστηκε. Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 20% από την άνοιξη του 2008 έως την άνοιξη του 2009, και στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε.

3 ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ SXALLOW’S NEST Το κάστρο με το όνομα "Φωλιά χελιδονιού" βρίσκεται κοντά στη Γιάλτα, στη χερσόνησο της Κριμαίας στην Ουκρανία. Χτίστηκε μεταξύ πάνω σ' έναν βράχο ύψους 40 μέτρων. Το κάστρο έχει θέα στο ακρωτήριο Ai-Todor στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της Κριμαίας και σύμβολό της.

4 ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ EGESKOU Το κάστρο αυτό βρίσκεται στα νότια του νησιού Funen, στη Δανία.  Ιστορικά χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Χτίστηκε το 1554 από τον Frands Brockenhuus. Βρίσκεται σε μια μικρή λίμνη που έχει βάθος 5 μέτρα.  Τα θεμέλιά του είναι από δρύινους πασσάλους. Λέγεται ότι χρειάστηκε ένα ολόκληρο δάσος από βελανιδιές, για να γίνουν τα θεμέλια, εξ ου και το όνομά του.  Egeskov σημαίνει "Δάσος δρυός".

5 KIEV PERCHERSK LAVRA Μεταξύ των πιο αναγνωρισμένων μνημείων είναι ο καθεδρικός ναός της Αγίας Σοφίας καθώς και το Kiev Perchersk Lavra , αξιοθέατα που ανακηρύχθηκαν από την UNESCO ως μνημεία πολιτιστικής κληρονομίας.

6 ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ:

7 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

8 ΤΕΛΟΣ!!!


Κατέβασμα ppt "ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΤΩΝΙΑ ΒΟΥΛΟΥΜΑΝΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google