Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γερμανία Μάθημα :Γεωγραφία Υπεύθυνη καθηγήτρια:κ. Μαλάμου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γερμανία Μάθημα :Γεωγραφία Υπεύθυνη καθηγήτρια:κ. Μαλάμου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γερμανία Μάθημα :Γεωγραφία Υπεύθυνη καθηγήτρια:κ. Μαλάμου
Μια εγρασία της μαθήτριας Ντόντη Βασιλικής

2 Γερμανία Η Γερμανία, επίσημα Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας , είναι μία από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό χώρες της Ευρώπης, η πολυπληθέστερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κινητήρια δύναμή της, και μία από τις σημαντικότερες βιομηχανικές και ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.

3 Έκταση -Πληθυσμος Έκταση : τετραγωνικών χιλιομέτρων. Πληθυσμός: κάτοικοι(μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα της Ευρώπης)

4 Μορφολογία του εδάφους
Η Γερμανιά είναι γενικά, πεδινή χώρα εκτός απο την περιοχή των Γερανικών Αλπεων όπου το ανάγλυφο γίνεται ορεινό.

5 Αξιοθέατα Γερμανίας-Βερολίνου
Κάστρο Νοϊσβάνσταϊν σε λόφο πάνω από το χωριό Σβάνγκαου Πύλη του Βρανδεμβούργου Στο Βερολίνο

6 Τείχος του Βερολίνου

7 Καθεδρικός ναός Βερολίνου

8 Το Πάλμενγκαρτεν Στην Φρανκφουρτη
Το Πάλμενγκαρτεν Στην Φρανκφουρτη

9 Το Τσβίνγκερ  Είναι ανάκτορο στη Δρέσδη Παλάτι Νίμφενμπουργκ Στο Μόναχο

10 Η Ιστορία της Γερμανίας
Για Γερμανικά φύλα ακούμε για πρώτη φορά τον 1ο αιώνα π.Χ, όταν οι Ρωμαίοι προσπαθούν να εισβάλλουν στα ανατολικά του Ρήνου, αλλά συντρίβονται. Τα επόμενα χρόνια και μέχρι τον 8ο αιώνα οι Γερμανοί διασκορπίζονται και αναμειγνύονται με τους Κέλτες. Οι διάδοχοι του Καρλομάγνου χωρίζουν το βασίλειο των Φράγκων σε δυτικό (Γαλλόφωνο) και ανατολικό(Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία της Γερμανίας). Όμως αργότερα και μετά τον τριακονταετή πόλεμο( ), τεμαχίζεται σε πολλές ανεξάρτητες πόλεις μέχρι την εποχή του Ναπολέοντα τις οποίες αυτός εννώνει.

11 Με το κογκρέσο της Βιέννης αργότερα ενώνονται σε Γερμανική Ομοσπονδία με ισχυρότερη δύναμη την Αυστρία(Αψβούργοι). Αυτή θα χάσει την πρωτοκαθεδρία απο την Πρωσία την μεγάλη αναδυόμενη γερμανική δύναμη. Το 1871 και μετά τον πόλεμο με την Γαλλία θα ανακηρυχθεί η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αυτοκρατορία (Ράιχ) με βασιλιά τον Γουλιέλμο Α΄ και Καγκελάριο τον Ότο φον Βίσμαρκ.

12 Κατά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο ( ) η Γερμανία ηττάται από τις δυνάμεις της Αντάτ και πληρώνει τεράστιο τίμημα (αποζημιώσεις- εδάφη), Συνθήκη Βερσαλιών. Παράλληλα η μοναρχία παραχωρεί τη θέση της στη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

13 Εκμεταλλευόμενος την ταπείνωση των Γερμανών ένας παράφρονας ανερχόμενος ηγέτης ο , Αδόλφος Χίτλερ, κατά την δεκαετία του 30΄ ακολουθεί επεκτατική πολιτική(τρίτο Ράιχ). Προκαλεί με την εισβολή των στρατευμάτων του σε γειτονικές χώρες των Β΄ παγκόσμιο πόλεμο( ), ο οποίος θα σκορπίσει τον όλεθρο στην Ευρώπη, σε ολοκληρωτική καταστροφη της Γερμανίας και αυτοκτονία του Χίτλερ.

14 Οι νικητήριες δυνάμεις ΗΠΑ, ΕΣΣΔ και Ηνωμένο Βασίλειο, όπως και η κατοπινή κατοχική δύναμη, Γαλλία ιδρύουν στις κατεχόμενες ζώνες τους νέο δημοκρατικό κράτος ενώ η σταλινική Σοβιετική Ένωση ιδρύει σοσιαλιστικό κράτος.

15 Έτσι  το γερμανικό Γ΄ Ράιχ διαλύεται και στον πυρήνα του δημιουργούνται δύο νέα κράτη: η σημερινή Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (παλαιότερα ανεπισήμως και Δυτική Γερμανία) και η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας (η λεγόμενη Ανατολική Γερμανία, DDR), η οποία θα υπάρξει μέχρι το 1990, οπότε και τα δύο αυτά κράτη συνενώνονται αποτελώντας την σημερινή Γερμανία .

16 Πολιτιστικά χαρακτηριστικά
Ποιητές και μουσική με κατωγή απο τη γερμανία: Goethe, Günther Grass, Beethoven. Θέτρα:300 Επαγγελματικές ορχήστρες:130 Μουσεία τέχνης:630 Πανεπιστήμια:730

17 Επίσιμη γλώσσα- Πολίτευμα
Επίσιμη γλώσσα:Γερμανικά Πολίτευμα: Ομοσπονδιακή Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Αρχηγός του κράτους είναι ο Ομοσπονδιακός πρόεδρος, Αρχηγός της κυβέρνησης είναι ο Καγκελάριος.

18 Οικονομία Οικονομία:Ισχυρή, η μεγαλύτερη στην Ε.Ε, που βασίζεται κυρίως στον βιομηχανικό τομέα και στον τομέα παροχής υπηρεσιών. Ενώ μεγάλες εκτάσεις της χώρας καταλαμβάνονται από αγροτικές καλλιέργειες.

19 Παραδοσιακά φαγητά Πλακουτσοτές Τηγανιτές κροκέτες
Πατάτας (Kartoffelpuffer) Ξινό λάχανο (sauerkraut)

20 Κότσι(Hachse) Αλμυρά γερμανικά Ψωμάκια (Brezel)

21 Ιστότοποι BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF elzig_Building.jpeg


Κατέβασμα ppt "Γερμανία Μάθημα :Γεωγραφία Υπεύθυνη καθηγήτρια:κ. Μαλάμου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google