Πέρα από τον μύθο!!!!.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τίτλος Εργασίας: "Ο σκαντζόχοιρος,η χελώνα,η αράχνη και η μέλισσα»
Advertisements

Μια ιστορία που γράφτηκε
Το υλικό του Υπολογιστή
Η αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων Κοινωνικών Επιστημών της Πέμπτη τάξης Akdoğan Dr. Fazıl Küçük Τάξη 5 Rabiya Mentes.
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Πάτησε εδώ για να ξεκινήσεις ΠΡΟΣΟΧΗ !: Για να παίξετε το παιχνίδι θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τις μακροεντολές (Εργαλεία ->Μακροεντολή -> Ασφάλεια ->
Της Ζωρζ Σαρή εκδόσεις : ΠΑΤΑΚΗ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΠΕΡΙΛΗΨΗ. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΠΕΡΙΛΗΨΗ Όταν θέλουμε να καταγράψουμε κάποια στοιχεία από το σύνολο ή τα επιμέρους στάδια μιας πράξης (επιστημονικό.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
14ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών Τάξη ΣΤ’
Βιωματικές Δράσεις 2 ο Γυμνάσιο Καλλίπολης
Από τα Δεδομένα στην Πληροφορία………………….
Σ ‘ ένα Νοσοκομείο ανεβαίνει η όρεξη ανάμεσα σε μια δελεαστική νοσοκόμα και ένα ασθενή. Αυτός είναι διεγερμένος και αυτή είναι γυμνή κάτω από τη ποδιά.
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Οι μαθήτριες Ε΄ Δημοτικού Σταυρίνα Άννα. Μια φορά και έναν καιρό στο σχολείο των κοντοπόδαρων καθώς παίζανε μπάλα εμφανίστηκε ένας μακροπόδαρος που τον.
ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ Μια ιστορία που γράφτηκε
ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΜΠΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Περιβαλλοντική Ομάδα 4ου Γυμνασίου Σταυρούπολης
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Η ενδυμασία στο πέρασμα του χρόνου» Σχ
Διασκεδάζω Προγραμματίζοντας στο code.org
«Σχολείο …παγίδα» Μαθητική έρευνα των παιδιών της τάξης ΣΤ΄1 του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.
Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης
Έκθεση Βιβλίου 20 Νοεμβρίου Μια μέρα η κυρία Σταμάτη μάς ανακοίνωσε ότι το τμήμα μας θα πραγματοποιήσει μία Έκθεση Βιβλίου αφιερωμένη στο Νικηφόρο.
Ανακοινώσεις για την εκδήλωση.
1.5 Γλώσσες Προγραμματισμού
ΤΡΕΛΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Λογοτεχνία – Γλώσσα Ονόματα μαθητών Ασλανίδου Νεκταρία – Χριστίνα Α1 Τουλούμη Αντιγόνη Α4 Αραούζου Βαρδαλάχου Αθηνά Α1 Νικοδημητροπούλου.
Διδασκαλία των Θρησκευτικών με Νέες Τεχνολογίες
ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ!!~!! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΛΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Ψηφιδωτό, ψηφιδωτό από τον κόσμο τον παλιό ως και τον σημερινό,ΨΑΧΝΩ,ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΚΟΛΛΩ.» Σχ. έτος Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός:
Κατά την επίσκεψη Καλωσόρισμα των παιδιών. Χωρισμός σε τέσσερις ομάδες ( Ανεμώνες, Ρόδια, Τριαντάφυλλα, Περιστέρια) Τακτοποίηση προσωπικών αντικειμένων.
Ελεύθερη πτώση ΓεωργίαΕιρήνη Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου.
Φιλοτελισμός, ένα πρόγραμμα πολιτιστικών θεμάτων που δουλέψαμε στο 14ο Νηπιαγωγείο Δράμας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ Γεωργιαδου.
ΑΡΧΙΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
 Το project με το οποίο ασχοληθήκαμε ονομάζεται «παιχνίδι της γνώσης». Χωριστήκαμε σε ομάδες όπου η κάθε μία ασχολήθηκε με ένα ξεχωριστό διδασκόμενο μάθημα.
Η ΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ Πολιτιστικό πρόγραμμα των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του12 ου δημοτικού σχολείου Πατρών. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μπεντενίτη Ειρήνη.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Αναγνώριση, έκφραση, χειρισμός συναισθημάτων»
“ΛΥΣΙΑΣ 2012” 16ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet.
« ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 » ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Β΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του 27 ου Πειραματικού Δημ. Σχολείου Αθηνών.
Το Πορτρέτο του Εαυτού μου
Γαβρά Παρασκευή 5602 Ζιώγα Στέλλα 5742 Κόλια Ηλιάνα 5650
Βασικες Εννοιες Φυσικης Βασιλης Κολλιας Βασικές Εννοιες Φυσικής _ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
«Δραστηριότητες από τον κόσμο της φυσικής για το νηπιαγωγείο»
«Σχολική Αυλή – Διάλειμμα» 20 Μαΐου Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ2 τάξης του 4 ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας. Ήρθαμε εδώ για να.
Ψηφιακή τάξη Σπύρος Στρατηγός Άρης Σερμέτης Πέτρος Στεμπάρι.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
Εκπαιδευτική εκδρομή Στ΄ τάξης του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα παιδιά της τάξης ονειρευόμασταν την εκπαιδευτική.
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Μυλωνάκη Τάξη: Δ1
Από τα Δεδομένα στην Πληροφορία………………….
Γεια! Καλώς ήρθες! Πώς σε λένε;
Ερευνητική εργασία (Project)
Πως φτιάχνουμε γραφική παράσταση
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
Δημοτικό σχολείο Ζυγού
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Γ΄ Γυμνασίου Α΄ Τρίμηνο
Ομήρου Ιλιάδα Ζ
ΣΤΟΙΧΕΙΟΜΕΤΡΙΑ. Λύση ΣΤΟΙΧΕΙΟΜΕΤΡΙΑ Λύση.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Μυλωνάκη Τάξη: Δ1
Ομήρου Ιλιάδα Ζ
Εργασία στην τεχνολογία Θέμα: Κινητό τηλέφωνο
1ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
44ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πέρα από τον μύθο!!!!

Ήταν μια συνηθισμένη φθινοπωρινή μέρα …όταν η κυρία μας μπήκε μέσα της τάξη και μας ανακοίνωσε (επιτέλους) το πρόγραμμα που θα ασχοληθούμε την υπόλοιπη χρονιά. Το πρόγραμμα ονομαζόταν «Πέρα από τον μύθο» Όλοι χαρήκαμε αλλά αυτή η χαρά δεν κράτησε για πολύ… Από το πουθενά και μυστηριωδώς εμφανίστηκε ένα κουτί που ήταν πολύ τρομακτικό …

Σαν μικροί ντετέκτιβ αρχίσαμε να ψάχνουμε από πού προήλθε αυτό το κουτί…. Και τι θέλει από μας… Η κυρία μας όμως ήθελε να μας ήθελε να μας βοηθήσει φτιάχνοντας ένα wiki όπου περιείχε κάποιους γρίφους για να βρούμε μια λύση στα ερωτήματά μας . Ταυτόχρονα συνεργαζόμασταν με το ΣΤ2 του 92ου σχολείου Θεσσαλονίκης με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Υστέρα οι καταστάσεις όμως ηρέμησαν… Επιτέλους μάθαμε το εσωτερικού του κουτιού που ήταν παρά μόνο κάτι απλά χαρτιά (ή όχι????) που επάνω τους ήταν σχεδιασμένοι κάποιοι πίνακες… Μετά από μέρες χωριστήκαμε σε ομάδες όπου κάθε ομάδα είχε κάποιους πίνακες και ερωτήσεις από κάτω. Το επόμενο μας βήμα ήταν να βρούμε το αρχαίο ελληνικό μύθο και έπειτα να τον συνδυάσουμε με τις σημερινές καταστάσεις κάνοντας μια μικρή παράσταση

Έτσι στις 23 Ιανουαρίου πήγαμε στο Τελλόγλειο και συναντήσαμε τα παιδιά από το άλλο σχολείο επίσης είδαμε από κοντά τους πίνακες που ήρθαν από τον Λούβρο. Παίξαμε τα σκετσάκια μας και ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση του προγράμματός μας…

Τέλος