Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική εργασία (Project)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική εργασία (Project)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ερευνητική εργασία (Project)
Α' Λυκείου – Α' τετράμηνο. Υπεύθυνος καθηγητής: Καραμπέτσας Στέφανος Όνομα ομάδας: Ρίζα 23. Μέλη ομάδας: Προυμπά Νικολέτα Μακρή Έλενα Ζουγκράβ Μαρία Καρζή Αντωνία

3 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Σε αυτήν την ερευνητική εργασία θα ασχοληθούμε με τα μαθηματικά και την έβδομη τέχνη, η οποία είναι ο κινηματογράφος. Όπως καταλαβαίνουμε, ιδιαίτερα θα εστιάσουμε σε ταινίες οι οποίες θα έχουν θέμα τα μαθηματικά. Ας ξεκινήσουμε!

4 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Πως σχετίζονται τα μαθηματικά με την 7η τέχνη;
Πότε πρωτοεμφανίστηκε ο κινηματογράφος; Ποιος είναι ο σκοπός των μαθηματικών στις ταινίες; Το μυστήριο των μαθηματίκων και η ιστορία τους.

5 The movie ''Pi'' (Υπόθεση) Ο Μαξ Κοέν, ένας ευφυής μαθηματικός, τα τελευταία δέκα χρόνια προσπαθεί να ξεκλειδώσει τον μυστικό κώδικα που κυριεύει το υλικό και άυλο σύμπαν.. Καθώς ο Μάξ πλησιάζει στη λύση, το χάος κατακλύζει τον κόσμο γύρω του και αγγίζει τα όρια της τρέλας. Ταυτόχρονα καταδιώκεται από μια χρηματιστηριακή εταιρεία της Wall Street και μια παραθρησκευτική ομάδα με την ελπίδα να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις του Μάξ προς όφελός τους.

6 Αφού βρίσκεται στο ''χείλος του γκρεμού'', της ψυχικής του υγείας, πρέπει να διαλέξει μεταξύ τάξης και χάους, γνώσης και αγνοίας και να αποφασίσει αν μπορεί να αντιμετωπίσει την επιβλητική δύναμη της ανακάλυψης του.

7 Μερικές πληροφορίες για τον αριθμό ''π'':
Ο αριθμός "π" που ισούται χοντρικά με 3,14 και όπως είχε ανακαλύψει ο Πυθαγόρας μας βοηθά να υπολογίσουμε την περίμετρο του κύκλου. Ο αριθμός π (συμβολίζεται διεθνώς με το ελληνικό γράμμα π), είναι μια μαθηματική σταθερά που ορίζεται ως ο λόγος της περιφέρειας προς τη διάμετρο ενός κύκλου και είναι με ακρίβεια οκτώ δεκαδικών ψηφίων ίσος με Εκφράζεται με το ελληνικό γράμμα π από τα μέσα του 18ου αιώνα. Ο π είναι ένας άρρητος αριθμός, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να εκφραστεί ακριβώς ως λόγος δύο ακεραίων (όπως 22/7 ή άλλα κλάσμ χρησιμοποιούνται συνήθως για την προσέγγιση του π)· κατά συνέπεια, η δεκαδική απεικόνιση δεν τελειώνει ποτέ και δεν εγκαθίσταται σε μια μόνιμη και επαναλαμβανόμενη παράσταση.

8 Τα ψηφία εμφανίζονται να έχουν διανεμηθεί τυχαία, αν και η απόδειξη δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη. Αυτός ο αριθμός είναι υπερβατικός δηλαδή δεν αποτελεί ρίζα ενός μη-μηδενικού πολυωνύμου με ρητούς συντελεστές. Τέλος αυτό έχει σαν συνέπεια ότι είναι αδύνατο να λυθεί η αρχαία πρόκληση του τετραγωνισμένου κύκλου, με κανόνα και διαβήτη.

9 Συμπέρασμα για τα μαθηματικά:
Τα μαθηματικά τα συναντάμε πολύ συχνά στην καθημερινή μας ζωή. Πίσω από όλα τα πράγματα βρίσκονται μαθηματίκες πράξεις που κάνουν τον κόσμο κάθε μέρα όλο και πιο περίπλοκο. Από τα αρχαία χρόνια τα μαθηματίκα βασάνιζαν τους μαθηματικούς για την αποκρυπτογράφηση νέων ανακαλύψεων κ.ά. Τέλος θέλω να καταλήξω στο ότι τα μαθηματικά θα συνεχίσουν να υπάρχουν ακόμα και αν περάσουν εκατομμύρια χρόνια και την ιστορία τους δεν θα την ξεχάσει ποτέ κανείς.

10

11


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική εργασία (Project)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google