Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1ο Νηπιαγωγείο Πατρών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1ο Νηπιαγωγείο Πατρών "— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1ο Νηπιαγωγείο Πατρών Σχολικό έτος 2018-2019

2 Ποιοι είμαστε  Τμήματα:2  Χώρος: Οι αίθουσες του Νηπ/γείου  Οι 2 αίθουσες του 13 ου Δημοτικού Σχολείου  Ο κοινός προαύλιος χώρος

3 Σκοπός και στόχοι Η ομαλή μετάβαση από το Νηπ/γειο στο Δημοτικό Σχολείο Να εξοικειωθούν με τους νέους χώρους Να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση μπροστά στο καινούργιο Να αναπτύξουν διαύλους επικοινωνίας με τα μεγαλύτερα παιδιά Να γνωρίσουν τους δασκάλους και το έργο που επιτελούν.

4 Δράση 1 η : Μαθαίνω να μετρώ  Απευθύνεται στα νήπια και στα δύο τμήματα της Α΄ δημοτικού  Χώρος υλοποίησης: οι 2 αίθουσες της Α΄ δημοτικού  Επιμέρους στόχος: Γνωριμία με τις δασκάλες και τα παιδιά της Α΄ Τάξης  Διάρκεια: 1 διδακτική ώρα  Περιγραφή δράσης: Τα νήπια κάθισαν στα θρανία μαζί με τα παιδιά της Α΄ τάξης και παρακολούθησαν τη διδασκαλία των μαθηματικών  Αξιολόγηση δράσης: Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν γιατί αρκετά από αυτά μπόρεσαν και συμμετείχαν και απάντησαν στις ερωτήσεις της δασκάλας. Οι εντυπώσεις ήταν θετικές.

5 Δράση 2 η : Μου αρέσουν οι κατασκευές  Απευθύνεται: Στα νήπια και των δύο τμημάτων και στα δύο τμήματα της Α΄ δημοτικού  Χώρος υλοποίησης: Οι αίθουσες του Νηπ/γειου  Επιμέρους στόχος: Να αλληλεπιδράσουν με τα παιδιά της Α΄ τάξης να μοιραστούν πράγματα να συνεργαστούν  Διάρκεια:1 διδακτική ώρα  Περιγραφή δράσης: Τα παιδιά της Α΄ Τάξης ήρθαν στο Νηπ/γειο, μοιράστηκαν στα 2 τμήματα και κατασκευάσαμε μαζί μια πασχαλινή κάρτα με ευχές για τους γονείς τους.  Αξιολόγηση δράσης: Η δράση ενθουσίασε τα παιδιά γιατί συνεργάστηκαν, χάρηκαν γι’ αυτό που κατασκεύασαν και επίσης οι μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να βοηθήσουν τους μικρότερους όταν χρειάστηκε.

6 Δράση 3 η : Μου αρέσει να γυμνάζομαι  Απευθύνεται: Στα νήπια και στην Α΄ δημοτικού  Χώρος υλοποίησης: Το προαύλιο του σχολείου  Επιμέρους στόχοι: Να μάθουν να συνεργάζονται, Να αντιληφθούν την γυμναστική σαν μάθημα, Να συντονίζουν τις κινήσεις τους σύμφωνα με τις εντολές  Διάρκεια: 20 λεπτά  Περιγραφή δράσης: Ο γυμναστής του 13 ου δημοτικού ανέλαβε να κάνει ένα παιχνίδι ετοιμότητας, το οποίο είχε δουλέψει με τα παιδιά της Α΄τάξης μες τη χρονιά. Τα νήπια, που μέχρι τότε το είχαν παρακολουθήσει όταν είμασταν στο διάλλειμα, αυτή τη φορά συμμετείχαν  Αξιολόγηση δράσης: Τα νήπια ενθουσιάστηκαν γιατί μπόρεσαν να πάρουν μέρος σ ένα παιχνίδι που μέχρι τώρα ήταν θεατές.

7 Δράση 4 η : Διατηρώ το σχολείο μου καθαρό  Απευθύνεται: Στα νήπια και στην Α΄ δημοτικού  Χώρος υλοποίησης: Το Προαύλιο του σχολείου  Επιμέρους στόχοι: Να συνειδητοποιήσουν ότι το περιβάλλον εξαρτάται από τον άνθρωπο, Να μάθουν ότι το σχολείο είναι ο χώρος που περνούν πολλές ώρες και πρέπει να το διατηρούν καθαρό  Διάρκεια: 10 λεπτά  Περιγραφή δράσης: Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και αφού είχε προηγηθεί συζήτηση, αποφασίσαμε να καθαρίσουμε το προαύλιο μας μαζί με τα παιδιά της Α΄ δημοτικού. Πήραμε σακούλες και ξεκινήσαμε  Αξιολόγηση δράσης: Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν πολύ και με χαρά μας έδειξαν τις γεμάτες σακούλες.

8 Αξιολόγηση  Όλες οι δράσεις ενθουσίασαν τα παιδιά  Είχαν την ευκαιρία να κάνουν νέους φίλους  Γνώρισαν καινούργιους δασκάλους  Αμβλύνθηκαν οι φοβίες τους για το μεγάλο σχολείο  Συνοπτικά οι στόχοι επιτεύχθηκαν και το πρόγραμμα στέφτηκε με επιτυχία.


Κατέβασμα ppt "1ο Νηπιαγωγείο Πατρών "

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google