Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εκπαιδευτική εκδρομή Στ΄ τάξης του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα παιδιά της τάξης ονειρευόμασταν την εκπαιδευτική.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εκπαιδευτική εκδρομή Στ΄ τάξης του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα παιδιά της τάξης ονειρευόμασταν την εκπαιδευτική."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εκπαιδευτική εκδρομή Στ΄ τάξης του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα παιδιά της τάξης ονειρευόμασταν την εκπαιδευτική στην Αθήνα! Κάναμε σχέδια, προγραμματίζαμε, οργανώναμε! Όταν ήρθε επιτέλους ο καιρός συζητήσαμε και ανακοινώσαμε στη δασκάλα μας ότι επιθυμούμε να επισκεφτούμε τα χωριά SOS στη Βάρη. Με τη βοήθεια και συνδρομή του συλλόγου οργανώθηκε το πρόγραμμα, υπολογίζοντας βέβαια και τις δικές μας επιθυμίες. Έτσι 15 Μαΐου σαλπάραμε με πολύ κέφι, πολλή όρεξη και περίσσια ευτυχία για το πολυπόθητο ταξίδι!!!!

2 Πρώτος προορισμός το χωρίο SOS στη Βάρη Η κυρία Ελένη, εθελόντρια, μας έδωσε πολλές πληροφορίες για τις 8 πολυμελείς οικογένειες του χωριού, για τις μαμάδες SOS και τις θείες SOS.Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Λύπη γιατί υπάρχουν μικρά παιδιά που ζουν άσχημες οικογενειακές καταστάσεις, αλλά και ικανοποίηση που υπάρχουν άνθρωποι που σκορπίζουν γέλιο, χαρά και βάζουν χρώμα στη ζωή μικρών παιδιών!!

3 Επόμενος σταθμός, η Βουλή των Ελλήνων

4 Λαμπρό κτίριο με θαυμαστή ιστορία Θαυμάσαμε τις τεράστιες αίθουσες, ακούσαμε για την ιστορία της χώρας μας, νιώσαμε δέος βλέποντας προσωπικά αντικείμενα μεγάλων πολιτικών.

5 Στη Βουλή των Ελλήνων Προσωπικά αντικείμενα του Αδαμάντιου Κοραή. Φωτογραφίες μεγάλων πολιτικών

6 Καθίσαμε στα έδρανα που κάθονται οι πολιτικοί, μάθαμε για τον τρόπο που γίνονται οι συνεδριάσεις.

7 Καμαρώσαμε τη λεβεντιά των τσολιάδων και θαυμάσαμε τον συγχρονισμό των κινήσεών τους κατά την αλλαγή φρουράς.

8 Την άλλη μέρα σειρά είχε το μουσείο και ο βράχος της Ακρόπολης! Εκεί όπου το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, δεσπόζουν επιβλητικά!! !

9 Στο Μουσείο της Ακρόπολης Οι Καρυάτιδες Η πλεξούδα που στολίζει, αλλά και στηρίζει το βάρος που φέρει στο κεφάλι της

10 Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Παλαιά Βουλή

11 Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Παλιάς Βουλής

12 Σ΄αυτό το υπέροχο κτίριο που φιλοξενεί όλη την ελληνική ιστορία μείναμε πραγματικά μαγεμένοι από όσα είδαμε και ακούσαμε!!

13 Αυτό που πιο πολύ μας συγκλόνισε ήταν η καρδιά του Κανάρη μέσα σε ένα αρχαιοπρεπές αγγείο. Η ξεναγός μάς είπε ότι ο αγωνιστής, αλλά και Πρωθυπουργός της Ελλάδας, επιθυμούσε να κρατηθεί η καρδιά του σε ένα αρχαιοπρεπές αγγείο με την επιθυμία να μεταφέρεται στους νέους το μήνυμα: όπως οι αγωνιστές του ΄21 έδωσαν την καρδιά τους για την πατρίδα έτσι κι εκείνοι να δίνουν την καρδιά τους για τον Αγώνα της ζωής!!


Κατέβασμα ppt "Εκπαιδευτική εκδρομή Στ΄ τάξης του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα παιδιά της τάξης ονειρευόμασταν την εκπαιδευτική."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google