Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία στην τεχνολογία Θέμα: Κινητό τηλέφωνο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία στην τεχνολογία Θέμα: Κινητό τηλέφωνο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία στην τεχνολογία Θέμα: Κινητό τηλέφωνο
Χαρά Τσούτσα Α’3- Β

2 1. Ανάλυση τεχνολογικής ενότητας
Μεταφορά Επικοινωνία Μεταφορές, ονομάζονται γενικά οποιεσδήποτε μετακινήσεις επιβατών και φορτίων από έναν τόπο σε έναν άλλον. Συνήθως η μετακίνηση επιβατών και φορτίων γίνεται έναντι κάποιας αμοιβής που ονομάζεται εισιτήριο ή κόμιστρο ή ναύλος. Συνεπώς οι μεταφορές αποτελούν εμπορικές πράξεις, παράγουσες και οικονομική χρησιμότητα. Επικοινωνία είναι η διαδικασία της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ δύο ή περισσοτέρων μερών για τα οποία η πληροφορία έχει νόημα, οπότε αποκτά νόημα και η ανταλλαγή της ως πράξη. Επικοινωνία έχουμε για παράδειγμα μεταξύ έμβιων όντων με την ανταλλαγή σκέψεων, μηνυμάτων, συναισθημάτων ή πληροφορίας μέσω της ομιλίας, της εικόνας, της γραφής, της συμπεριφοράς κλπ.

3 2. Περιγραφή του αντικειμένου μελέτης
Κινητό τηλέφωνο ονομάζεται κατά κύριο λόγο το τηλέφωνο που δεν εξαρτάται από φυσική καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής τηλεφωνίας και δεν εξαρτάται από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος χαμηλής συχνότητας. Τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν τεχνολογία κυψελών (cells) και εκπέμπουν σε υψηλές συχνότητες.

4 3. Τεχνικό σχέδιο

5 4. Περιγραφή εργασίας Αρχικά, με τον μαύρο μαρκαδόρο σχεδιάζω στο ξύλο το σχήμα κινητού(που θέλω). Μετά, με το πριόνι κόβω προσεκτικά το σχήμα.

6 Αφού κόψω το ξύλο, με το τρυπάνι κάνω τρύπες, εκεί που χρειάζονται, με το γυαλόχαρτο, φτιάχνω τις γωνίες του ξύλου ώστε να είναι ομοιόμορφες.

7 Ύστερα, κόβω προσεκτικά το ξύλινο στικ
Ύστερα, κόβω προσεκτικά το ξύλινο στικ. Κατόπιν, με το μαύρο spray βάφω το ξύλο γύρω-γύρω και το αφήνω να στεγνώσει και με τον μαύρο μαρκαδόρο, βάφω τα δύο μικρά στικ που έκοψα.

8 Έπειτα, με την ξυλόκολλα, κολλάω τις δύο φωτοτυπίες μπροστά και πίσω στο ξύλο και τα βαμμένα ξύλινα στικ, στο πλάι .

9 5. Ιστορική εξέλιξη Βέβαια η απογείωση των κινητών τηλεφώνων άρχισε την δεκαετία του 90' όπου με την ψηφιοποίηση δικτύων και συσκευών οι συσκευές έγιναν μικρότερες και ελαφρύτερες χωρώντας αντίθετα με παλαιότερα στην παλάμη ή στην τσέπη . Περάσαμε έτσι στα κινητά δεύτερης γενιάς (2G) όπου παρείχαν και άλλες λειτουργίες όπως την αποστολή σύντομων γραπτών μηνυμάτων και τη λήψη φωτογραφιών. Στις αρχές του 21ου αιώνα ήρθαν στην αγορά τα κινητά τρίτης γενιάς τα λεγόμενα 3G δηλαδή 3rd generation όπου είχαν απεριόριστες δυνατότητες και λειτουργίες! Τα κινητά τηλέφωνα δεν είχαν πάντοτε οθόνη αφής, κάμερες πολλών Megapixels και την δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν ως ένας μικροσκοπικός Η/Υ. Για την ακρίβεια, δεν ήταν καν μικροσκοπικά αφού ειδικά στα πρώτα μοντέλα το μέγεθός τους δεν τα καθιστούσε και πολύ “κινητά”! Η πρώτη συσκευή κινητού τηλεφώνου, η οποία άλλαξε για πάντα την καθημερινότητα μας, εμφανίστηκε το 1973 και στη συνέχεια ακολούθησαν χιλιάδες μοντέλα που βοήθησαν στην εξέλιξη της μορφής αλλά και των λειτουργιών αυτού του μικρού θαύματος της τεχνολογίας που έμελλε να γίνει απαραίτητο gadget για κάθε άνθρωπο.

10 6. Αρχή λειτουργίας ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ
Τα κινητά τηλέφωνα είναι χαμηλής ισχύος πομποδέκτες ραδιοκυμάτων, οι οποίοι με τη βοήθεια κατάλληλης ενσωματωμένης κεραίας και ηλεκτρονικού εξοπλισμού μετατρέπουν τη φωνή και τα ψηφιακά δεδομένα σε ραδιοκύματα και το αντίστροφο. Όταν κάποιος καλεί από το κινητό του τηλέφωνο, αυτό εκπέμπει ραδιοκύματα που διαδίδονται στον αέρα μέχρι να συναντήσουν κάποιο δέκτη στον πλησιέστερο σταθμό βάσης. Όταν ο σταθμός βάσης λάβει τα ραδιοκύματα που προέρχονται από το κινητό τηλέφωνο, λειτουργεί ως διακόπτης μεταγωγής και προωθεί την κλήση σε ένα άλλο σταθμό βάσης. ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ

11 7. Λειτουργίες που πραγματοποιεί το κινητό τηλέφωνο
Το κινητό τηλέφωνο στην εποχή μας αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο στην ζωή του ανθρώπου .Γατί: Οι κοινωνικές μας σχέσεις απλοποιήθηκαν. Η επαγγελματική μας ζωή βελτιώθηκε. Σε έκτακτες περιπτώσεις. Για να επικοινωνούμε με άλλα άτομα κ.α.

12 8. Τι χρειάστηκα για κάνω το κινητό τηλέφωνο
Υλικά: Ξύλο (14.8 x7.3) Γυαλόχαρτο Μαύρος μαρκαδόρος Πριόνι Τρυπάνι Ξυλόκολλα Μαύρο spray Ξύλινο στικ 2 φωτοτυπίες

13 9. Κόστος υλικών Ξύλο (14.8 x7.3) - € Γυαλόχαρτο - €
Γυαλόχαρτο € Μαύρος μαρκαδόρος ,99 € Πριόνι € Τρυπάνι € Ξυλόκολλα ,99 € Μαύρο spray ,50 € Ξύλινο στικ ,50 € 2 φωτοτυπίες €

14 10. Βιβλιογραφία


Κατέβασμα ppt "Εργασία στην τεχνολογία Θέμα: Κινητό τηλέφωνο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google