Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δημοτικό σχολείο Ζυγού

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δημοτικό σχολείο Ζυγού"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δημοτικό σχολείο Ζυγού
Β’1 τάξη Σχολικό έτος Για να συνεχίσετε, πατήστε το πλήκτρο «enter».

2 Τίτλος: Χριστουγεννιάτικο δωράκι
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β΄1 συμμετείχαν σε ένα εθνικό πρόγραμμα e-twinning με το όνομα: «Χριστουγεννιάτικο δωράκι». Σε αυτό συνεργάστηκαν σχολεία της Ελλάδος από: Αλίαρτο, Βούλα, Διδυμότειχο, Ζυγό, Πέραμα, Ρέθυμνο και Χαλάστρα. Στόχος ήταν η δημιουργία και αποστολή ευχετήριων καρτών μεταξύ των σχολείων. Για να συνεχίσετε, πατήστε το πλήκτρο «enter».

3 Η αρχή Τα παιδιά του Β΄1 ενημερώθηκαν για την πλατφόρμα του e-twinning και για τα σχολεία που θα συνεργαζόμασταν. Για να συνεχίσετε, πατήστε το πλήκτρο «enter».

4 Παίζοντας, αναζήτησαν τα μέρη των σχολείων στον χάρτη της Ελλάδας
Για να συνεχίσετε, πατήστε το πλήκτρο «enter».

5 Η δικιά μας δουλειά(1) Τα παιδιά του Β΄1 δημιούργησαν χριστουγεννιάτικες κάρτες… Για να συνεχίσετε, πατήστε το πλήκτρο «enter».

6 Η δικιά μας δουλειά (2) έγραψαν ευχές…
Για να συνεχίσετε, πατήστε το πλήκτρο «enter».

7 Η δικιά μας δουλειά(3) και επισκέφτηκαν το ταχυδρομικό πρακτορείο για να στείλουν τις κάρτες τους στα σχολεία-συνεργάτες μας. Για να συνεχίσετε, πατήστε το πλήκτρο «enter».

8 Η δουλειά των συνεργατών μας
Όσο εμείς ετοιμάζαμε τις κάρτες άρχισαν να έρχονται κάρτες και στολίδια από τα άλλα σχολεία… Αλίαρτος Βούλα Για να συνεχίσετε, πατήστε το πλήκτρο «enter».

9 Διδυμότειχο Πέραμα Για να συνεχίσετε, πατήστε το πλήκτρο «enter».

10 Χαλάστρα Ρέθυμνο Για να συνεχίσετε, πατήστε το πλήκτρο «enter».

11 Όλα τα διαβάσαμε με προσοχή!
Κάθε φορά που ερχόταν φάκελος στο σχολείο, ο ενθουσιασμός των μαθητών και μαθητριών ήταν μεγάλος όπως και η αγωνία τους για το τι έστειλαν οι συνεργάτες μας. Για να συνεχίσετε, πατήστε το πλήκτρο «enter».

12 Ο τοίχος του e-twinning
Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με ψηφοφορία, διάλεξαν μια κάρτα από κάθε σχολείο-συνεργάτη, η οποία τοποθετήθηκε στον εξωτερικό πίνακα ανακοινώσεων της τάξης για να ενημερωθεί και το υπόλοιπο σχολείο. Για να συνεχίσετε, πατήστε το πλήκτρο «enter».

13 Η πλατφόρμα του e-twinning
Για να συνεχίσετε, πατήστε το πλήκτρο «enter».

14 Σύντομη αποτίμηση του προγράμματος
Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες ασχολήθηκαν με πολλά γνωστικά αντικείμενα και απέκτησαν γνώσεις και ανέπτυξαν δεξιότητες. Συγκεκριμένα: διάβασαν και έγραψαν (Γλώσσα), χρησιμοποίησαν τον χάρτη, είδαν και έμαθαν για μέρη της Ελλάδας (Γεωγραφία), έμαθαν για το πώς λειτουργεί το ταχυδρομείο και τους διάφορους τρόπους που μπορούμε να στείλουμε γράμματα (Μελέτη), κατασκεύασαν κάρτες (Εικαστικά), ήρθαν σε επαφή με την πλατφόρμα του e-twinning και συζητήσανε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο (ΤΠΕ). Μα πάνω από όλα ενθουσιάστηκαν και δούλεψαν με επιμονή και υπομονή. Μάλιστα, επειδή ήταν μια αυθεντική κατάσταση, έδειξαν μεγαλύτερη θέληση για να γράψουν, να διαβάσουν, να ψάξουν, να συνεργαστούν και να συζητήσουν! Για να συνεχίσετε, πατήστε το πλήκτρο «enter».

15 «Χριστουγεννιάτικο Δωράκι»
Δημοτικό Σχολείο Ζυγού Τάξη: Β Τμήμα: 1 Σχολικό έτος Εκπαιδευτικός: Γεωργιάδου Χριστίνα


Κατέβασμα ppt "Δημοτικό σχολείο Ζυγού"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google