Αυτόχθονες λαοί Μαίρη Καλφοπούλου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ ΣΤ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ
Advertisements

Ανταρκτική Η παγωμένη ήπειρος!!!.
Παραδοσιακοί Χοροί της Μακεδονίας
Παιχνίδια με τις γεωγραφικές συντεταγμένες
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
Οι Εσκιμώοι Βασίλης Δεμίρης ΣΤ’1.
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΩΚΕΑΝΙΑ Εργασια Γεωγραφιας Α Γυμνασιο
ΟΙ ΜΑΣΑΙ Κ.Δ..
Αμερική - Νεα Υόρκη Στρατος Κων/νος Αμερική Η Αμερική είναι ήπειρος του δυτικού ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα.
ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ Η Νέα Γουινέα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του κόσμου και βρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό, βόρεια της Αυστραλίας. Το νησί έχει έκταση 786,000.
ΕΣΚΙΜΩΟΙ ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ.
Ο Χριστόφορος Κολόμβος
Σκηνή 1 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:12 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Πλάνο 1 Εμφανίζονται ο Juan και η Juanita, πίσω τους εμφανίζεται στον πίνακα ο χάρτης.
3 xωρεσ που σιγουρα δεν γνωριζετε!!!
Μεγάλοι Ευρωπαίοι Θαλασσοπόροι
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
MENU ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΒΟΣΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Παγκόσμιος Χάρτης.
Βόρεια Αμερική.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΛΗΘΗΣΜΟΙ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤ1.
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Λάπωνες ένας αυτόχθονος λαός
΄Ηπειρος GOROS.
Τα αγαπημένα μου ζώα Λύκος
Εργασία από τους μαθητές:
Αυτόχθονες πληθυσμοί Μενεξιά Στ1..
Αμερική.
Αυτόχθονες & Ιθαγενείς Λαοί
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ Πέτρος ΣΤ’1 P[y.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΦΛΟΡΙΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
ΚΑΝΑΔΑΣ Ελένη Βακανά.
Καουμπόηδες και Ινδιάνοι
ΧΑΡΗΣ ΡΑΦΤΗΣ ΜΕΜΝΙΑ ΣΕΡΓΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΝΤΟΥ
-MENU- ΧΩΡΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΙΤΑΛΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΑΚΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΓΑΛΛΙΑ
Αυτόχθονες Λαοί Αυτόχθονες ή ιθαγενείς ονομάζονται στις μέρες μας οι μειονοτικοί πληθυσμοί ενός κράτους, στην περίπτωση που κατοικούσαν στο έδαφός του.
Οι κάτοικοι των παγωμένων περιοχών
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
Συναντούνται στη ζώνη που βρίσκεται μεταξύ του γεωγραφικού πλάτους των 10 μοιρών στο νότιο ημισφαίριο και του γεωγραφικού πλάτους των 25 μοιρών στο βόρειο.
Ηλίας και Σταύρος Λαζάρου Εσκιμώοι.  Οι Εσκιμώοι είναι άνθρωποι χαμηλού ή μέσου αναστήματος, με ελαφρά κίτρινο δέρμα και χαρακτηριστικά σχιστά μάτια.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΑΣΣΕΛΟΥ ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΡΡΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΣΙΔΗΣ ΣΤ΄1 19 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
ΛΑΠΩΝΕΣ Ραφαέλλα Παφίτη. ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΠΩΝΕΣ Οι Λάπωνες ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής χερσονήσου (Σουηδία, Νορβηγία, Φιλανδία) συμπεριλαμβανομένης.
Αυτόχθονες λαοί- Πάπουα Όνoμα: Αντριάνα Θεοχαρίδου Tάξη: Στ΄2 Μάθημα: Νέα Ελληνικά.
ΙΝΔΙΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.
Πόλεις τις Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής
Άννα Παρασκευή Αυτόχθονες λαοί.
Αυτόχθονες Λαοί Τσερόκι
Αυτόχθονες λαοί Βασίλης Μπαρμπαρής Στ’2
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες
Κεφάλαιο 8 Ωκεανοί και θάλασσες.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ Χριστίνα Φανή.
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΘΕΜΑ:ΑΦΡΙΚΗ
Λίμνες Η λίμνη Βαϊκαλή Ευστράτιος- Ευάγγελος
ΡΩΣΙΑ.
ΕΡΗΜΟΣ ΜΟΧΑΒΕ.
Εργασία στη Γεωγραφία Δανία Δημήτρης Πάσχος Β4.
Οι κάτοικοι της Β. Αμερικής
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΛΑΠΩΝΕΣ.
Στ΄ τάξη Δ.Σ. Καμπάνη Σχ. ΄Ετος
ΤΙ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ
ΑΦΡΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ:30,221,532 km2 ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΧΩΡΕΣ:55
Εργασία Γ΄ τριμήνου Γεωγραφίας
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
Κεφάλαιο 36 Οι κάτοικοι της Ασίας.
Αυτόχθονας λαός Πάπουα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΤ’
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτόχθονες λαοί Μ.Κ. Στ΄1
Αυτόχθονες λαοί Εσκιμώοι.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αυτόχθονες λαοί Μαίρη Καλφοπούλου

Ινδιάνοι Με την ονομασία Ινδιάνοι συνηθίζεται να αποκαλούνται γενικά οι ιθαγενείς πληθυσμοί της Αμερικής πριν την ανακάλυψή της από τους Ευρωπαίους στα τέλη του 15ου αιώνα. Με την ίδια ονομασία αποκαλούνται μέχρι και σήμερα ορισμένες εθνικές μειονότητες, των οποίων οι ρίζες προέρχονται από τους ιστορικούς αυτούς λαούς.

Ινουίτ Οι Ινουίτ είναι απόγονοι της νομαδικής φυλής των Τούλε που εμφανίστηκαν στην Αλάσκα το 1000 μ.Χ. και μετακινήθηκαν στη δυτική Γροιλανδία μετά από τρεις αιώνες (1300μΧ) και λίγο αργότερα, το 1400 μ.Χ. στην ανατολική. Κατάφεραν να επιζήσουν σε δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες διαμένοντας σε ιγκλού και κυνηγώντας κυρίως φώκιες και φάλαινες, που τους εξασφάλιζαν τροφή και ένδυση. Μετακινούνταν με έλκηθρα τα οποία έσερναν σκυλιά. Ακόμη και σήμερα ακολουθούν τον ίδιο πατροπαράδοτο τρόπο ζωής χρησιμοποιώντας όμως ενίοτε και τζιπ -όταν αυτό το επιτρέπει το πάχος των πάγων- και κατοικώντας σε χτισμένα σπίτια.

Αβορίγινες Οι ιθαγενείς πληθυσμοί της Αυστραλίας γνωστότεροι το όνομα Αβορίγινες όπως προσδιορίζονται από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας, θεωρούνται όσοι κάτοικοι της χώρας κατάγονται βιολογικά από τους αυτόχθονες κάτοικους της ηπείρου. Οι Αβορίγινες της Αυστραλίας πιθανόν ήρθαν από την ΝΑ Ασία τουλάχιστον πριν 40 - 45.000 έτη.

Παπούα Η Παπούα Νέα Γουινέα είναι νησιωτικό κράτος στην Ωκεανία, που βρίσκεται βόρεια της Αυστραλίας και περιλαμβάνει το ανατολικό άκρο της νήσου της Νέας Γουινέας και μερικά συμπλέγματα νησιών. Πρωτεύουσα είναι το Πορτ Μόρεσμπι. Αποτελεί ανεξάρτητο κράτος από το 1975. Είναι από τις πλέον αγροτικές περιοχές στον κόσμο, καθώς μόνο το 18% του συνολικού πληθυσμού ζουν στις πόλεις. Η χώρα επίσης αποτελεί μία από τις πλέον ανεξερεύνητες στον κόσμο, τόσο πολιτιστικά όσο και γεωγραφικά.

Μασσάι Οι Μασσάι , είναι μια νειλοχαμητική φυλή που κατοικεί στην νοτιοδυτική Κένυα, στη βόρεια Τανζανία και μία μικρή ομάδα στην βορειο- κεντρική Κένυα, βόρεια του όρους Κένυα, δίπλα στην συγγενική τους φυλή, τους Σαμπούρου. Κατάγονται από το Σουδάν όπως όλες οι νειλοτικές φυλές. Ασχολούνται με την κτηνοτροφία, διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τις αγελάδες τους για να βρούνε νερό κι είναι φημισμένοι για τις πολεμικές τους ικανότητες.