Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΤ’

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΤ’"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΤ’ 2016-2017
ΕΣΚΙΜΩΟΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΤ’

2 ΟΝΟΜΑ Οι Εσκιμώοι της Αλάσκας (Η.Π.Α.), της Γροιλανδίας και του Καναδά ονομάζονται Ινουίτ. Στη γλώσσα τους, «Ινουίτ» σημαίνει άνθρωπος.

3 ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ
Είναι απόγονοι της νομαδικής φυλής Τουλέ. Εμφανίστηκαν το 1000 μ.Χ. στην Αλάσκα. Μετακινήθηκαν στη δυτική Γροιλανδία το 1300 μ.Χ. και το 1400 μ.Χ. στην Ανατολική.

4 ΑΣΧΟΛΙΕΣ Οι Ινουίτ είναι αποκλειστικά κυνηγοί και ψαράδες. Κυνηγούν ταράνδους, φώκιες, θαλάσσιους ελέφαντες, πολικές αρκούδες, πουλιά κ.ά. Ψαρεύουν διάφορα ψάρια αλλά και φάλαινες. Ένα είδος φάλαινας είναι εξαιρετικά πολύτιμο για αυτούς ,διότι το δέρμα της, που είναι μαλακό, τους προσφέρει, όχι μόνο τροφή, αλλά και όλη τη βιταμίνη C που χρειάζονται για επιβίωση. Δεν πετάνε τίποτα από ένα ζώο που σκότωσαν. 

5 ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ… Οι Ινουίτ πιστεύουν επίσης στην Pinga-θεά του κυνηγιού, της γονιμότητας και της ιατρικής, στην Qailertetang-το πνεύμα των καιρικών συνθηκών, ο φύλακας των ζώων και προστάτης των ψαράδων και των κυνηγών, στον Silla-προσωποποίηση του ανέμου κ.ά.

6 ΣΑΜΑΝΟΙ Έχουν Σαμάνους (σοφούς μάγους-γιατρούς) που, όπως πιστεύουν οι Ινουίτ, μπορούν να θεραπεύσουν κάθε σωματικό ή ψυχικό πρόβλημα, να προβλέψουν τον καιρό, να συμβουλέψουν και να καθοδηγήσουν.

7

8

9 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Κατέβασμα ppt "ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΤ’"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google