Ενότητα: 10 - Χάιμπολ (Hightballs) και Φραπέ (Frappés)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
Advertisements

BOYS + GIRLS …………………… …………………… …………………… ……………………
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Παρασκευή και παράθεση ποτών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Εργαστηριακές Ασκήσεις Εργαστηριακές Ασκήσεις Γ΄ Γυμνασίου Επιμέλεια: Θανασούλιας Αλέξης Χημικός Σχολ.Έτος:
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Περιεκτικότητα %w/w - %w/v - %v/v.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
\bgf.
Κοστολόγηση Μάθημα 5ον.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ
Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες
Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Κοστολόγηση.
ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΟΡΟΛΟΓΙΑ – BARMEN TIPS. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ & ΧΡΉΣΙΜΕΣ ΕΠΕΞΗΓΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤO ΤΡΌΠΟ ΕΚΤΈΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ ΤΩΝ COCKTAILS. ΜΆΘΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΊΑ & ΤΟΥΣ 8.
ΟΞΕΑ – ΒΑΣΕΙΣ - ΑΛΑΤΑ Μπορείτε να αναφέρετε μερικές βάσεις και μερικά οξέα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή ζωή; Βάσεις: αμμωνία, μαγειρική σόδα (διαλυμένη.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενότητα: 10 - Χάιμπολ (Hightballs) και Φραπέ (Frappés) Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 10 - Χάιμπολ (Hightballs) και Φραπέ (Frappés) Κεφάλαιο 1

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: Αναφέρει τα χαρακτηριστικά των κοκτέιλ Χάιμπολ και Φραπέ. Περιγράφει τον τρόπο διακόσμησης των κοκτέιλ Χάιμπολ και Φραπέ. Επεξηγεί τη βασική συνταγή και να παρασκευάζει αντιπροσωπευτικά κοκτέιλ Χάιμπολ και Φραπέ. Σόλτι ντοκ (Salty dog). Σπρίτζερ (Spritzer). Λικέρ Φραπέ (Liqueur Frappé). Σκοτς Μιστ (Scotch Mist). Ναπ Φραπέ (Nap Frappé).

Χάιμπολς - Highballs Χαρακτηριστικά: Διακοσμητικά Υλικά: Ποτήρι: Ανήκουν στην κατηγορία των Long drinks. Δροσιστικά ποτά. Αμερικάνικης προέλευσης. Διακοσμητικά Υλικά: Φέτα πράσινου λεμονιού ή πορτοκαλιού. Ποτήρι: Χάιμπολ – Highball. Τάμπλερ – Tumbler.

Ποτά: Ρούμι Τζιν Ουίσκι Κονιάκ Βότκα (αναμειγνύετε με αναψυκτικό τύπου κόλα, τζίντζερ-έιλ, τόνικ, μπίτερ-λέμον ή σόδα).

Βασική συνταγή: Χάιμπολς – Highballs Mixing glass: Ποτήρι: Βάζουμε τα υλικά στο ποτήρι με τον πάγο. Απογεμίζουμε με σόδα, αναψυκτικό τύπου κόλα, τζίντζερ-έιλ, τόνικ, μπίτερ-λέμον.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Σόλτι ντοκ (Salty dog) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 120 ML 40 ML ½ κτλτ.   - Χυμό γκρέιπ-φρουτ - Τζιν - Αλάτι (για το χείλος του ποτηριού) - Παγάκια Mixing glass Μέτριο Χάιμπολ    Αλατισμένο χείλος ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τον πάγο, το χυμό γκρέιπ-φρουτ και το τζιν στο Mixing glass. Τα ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε σε ποτήρι χάιμπολ με αλατισμένα χείλη.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Σπρίτζερ (Spritzer) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML   80 ML - Ξηρό άσπρο κρασί - Σόδα - Παγάκια Ποτήρι Χάιμπολ    - Φλούδα λεμονιού  ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τα υλικά στο ποτήρι με τον πάγο. Απογεμίζουμε με σόδα.

Στην Ιταλία θεωρούν φραπέ τα ποτά που έχουν : Φραπέ (Frappés) Χαρακτηριστικά: Short drinks. Γαλλικής προέλευσης. Ποτό παγωμένο και δροσιστικό. Είναι ποτό για μετά το δείπνο (After dinner drinks). Παρασκευάζεται με λικέρ, θρυμματισμένο πάγο και σιρόπια. Στην Ιταλία θεωρούν φραπέ τα ποτά που έχουν : Βάση καφέ ή γάλα. Οινοπνευματώδες ποτό. Πάγο.

Διακοσμητικά Υλικά: Ποτά: Ποτήρι: Κοντό καλαμάκι. Φέτα λεμονιού. Λικέρ. Αλκοολούχο ποτό (Ουίσκι, μπράντι). Ποτήρι: Κοκτέιλ. Ολντ φάσιον.

Βασική συνταγή Φραπέ (Frappes) Ποτήρι: Βάζουμε μια δόση 6 cl (αλκοολούχο ποτό ή κατά κύριο λόγο λικέρ) σε ποτήρι του κοκτέιλ με γεμάτο τριμμένο με πάγο, με δύο καλαμάκια. Σέικερ: Βάζουμε στο σέικερ το οινοπνευματώδες ποτό με θρυμματισμένο πάγο, κτυπάμε το ουίσκι και σερβίρουμε στο ποτήρι χωρίς να σουρώσουμε.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Λικέρ Φραπέ (Liqueur Frappé) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML - Λικέρ Ποτήρι   - Κοκτέιλ - Κοντά καλαμάκια ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε ένα λικέρ της αρεσκείας μας σε ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Σκοτς Μιστ (Scotch Mist) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 120 ML - Ουίσκι σκοτσέζικο - Θρυμματισμένο πάγο Σέικερ   Ολντ φάσιον ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε στο σέικερ το ουίσκι με θρυμματισμένο πάγο, κτυπάμε το ουίσκι και σερβίρουμε στο ποτήρι χωρίς να σουρώσουμε.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Ναπ Φραπέ (Nap Frappé) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 15 ML - Κούμελ* - Πράσινο σιατρέζ - Μπράντι Ποτήρι   Κοκτέιλ Κοντά καλαμάκια ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε στο ποτήρι τα 3 ποτά με θρυμματισμένο πάγο. * Κούμελ: Ποτό με βάση το κύμινο, το γλυκάνισο και διάφορα χόρτα. Παρασκευάζεται στη Σοβιετική Ένωση.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε τα χαρακτηριστικά των κοκτέιλ Χάιμπολ και Φραπέ. Περιγράψετε τον τρόπο διακόσμησης των κοκτέιλ Χάιμπολ και Φραπέ. Επεξηγήστε τη βασική συνταγή των Χάιμπολ και Φραπέ. Αναφέρετε τα υλικά, τον τρόπο παρασκευής, το ποτήρι και τη διακόσμηση των εξής: Σόλτι ντοκ (Salty dog). Σπρίτζερ (Spritzer). Λικέρ Φραπέ (Liqueur Frappé). Σκοτς Μιστ (Scotch Mist). Ναπ Φραπέ (Nap Frappé).