Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Advertisements

ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΞΥΔΙΑ
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Παρασκευή και παράθεση ποτών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Περιεκτικότητα %w/w - %w/v - %v/v.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
\bgf.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 10 - Χάιμπολ (Hightballs) και Φραπέ (Frappés)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ
Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες
Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Κοστολόγηση.
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά) Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά) Κεφάλαιο 1

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: Αναφέρει τα χαρακτηριστικά των Ζούλεπ και ζεστών ποτών. Περιγράφει τον τρόπο διακόσμησης των Ζούλεπ και ζεστών ποτών. Επεξηγεί τη βασική συνταγή και παρασκευάζει αντιπροσωπευτικά Ζούλεπ και ζεστά ποτά. Μιντ τζούλεπ (Μint julep). Όλντ Τζώρτζια (Οld Georgia). Σαμπέιν τζούλεπ (Champagne julep). Νάιτ Καπ (Νight cup). Γκλιουβάιν (Gluwein).

Ζούλεπ - Juleps Χαρακτηριστικά: Διακοσμητικά Υλικά: Αμερικάνικης προέλευσης. Δυόσμος τον οποίο συνθλίβουμε με τη βοήθεια κουταλιού στο ποτήρι σερβιρίσματος, με ζάχαρη και νερό. Διακοσμητικά Υλικά: Καλαμάκι Φύλλα δυόσμου (μέντας) Φέτα λεμονιού, πορτοκαλιού

Βασική συνταγή Ζούλεπς (Juleps) Ποτά: Ουίσκι Μπράντι φρούτου Ποτήρι: Χάιμπολ Βασική συνταγή Ζούλεπς (Juleps) Συνθλίβουμε το δυόσμο με τη βοήθεια ενός κουταλιού, στο ποτήρι σερβιρίσματος, με ζάχαρη και λίγο νερό. Προσθέτουμε το οινοπνευματώδες ποτό και απογεμίζουμε με θρυμματισμένο πάγο. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να παγώσει το ποτήρι.

Μιντ τζούλεπ (Μint julep) ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Μιντ τζούλεπ (Μint julep) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 4 - 5 1 κτλσ 40 ML   - Φύλλα φρέσκου δυόσμου - Ζάχαρη - Νερό - Μπέρπον ουίσκυ - Θρυμματισμένο πάγο Ποτήρι Χάιμπολ    - Κλωνάρι και φύλλα Δυόσμου (μέντας) - Καλαμάκια  ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τα υλικά σε ποτήρι με τον Θρυμματισμένο πάγο. Συνθλίβουμε τα φύλλα του δυόσμου στο ποτήρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Όλντ Τζώρτζια (Οld Georgia) ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Όλντ Τζώρτζια (Οld Georgia) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 4 - 5 1 κτλσ 40 ML   - Φύλλα φρέσκου δυόσμου - Ζάχαρη - Νερό - Μπράντι χρυσομήλου - Θρυμματισμένο πάγο Ποτήρι Χάιμπολ    - Κλωνάρι και φύλλα δυόσμου (μέντας) - Καλαμάκια  ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε τα υλικά σε ποτήρι με τον θρυμματισμένο πάγο. Συνθλίβουμε τα φύλλα του δυόσμου στο ποτήρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Σαμπέιν τζούλεπ (Champagne julep) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 4 - 5 1 κτλσ.   - Φύλλα φρέσκου δυόσμου - Ζάχαρη - Σαμπάνια - Θρυμματισμένο πάγο Ποτήρι Χάιμπολ    - Κλωνάρι και φύλλα δυόσμου (μέντας) - Φέτα πορτοκαλιού - Καλαμάκια  ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε το δυόσμο και τη ζάχαρη σε ποτήρι με τον θρυμματισμένο πάγο. Συνθλίβουμε τα φύλλα του δυόσμου στο ποτήρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Απογεμίζουμε με σαμπάνια.

Ζεστά Ποτά – Hot Drinks Χαρακτηριστικά: Καταναλώνονται συνήθως τους χειμερινούς μήνες. Βάση αλκοολούχο ποτό. Ζάχαρη Μέλι Καυτό νερό Τσάι ή καφέ

Διακοσμητικά Υλικά: Ποτά: Ποτήρι: Κανέλα ξυλαράκι. Γαρίφαλα Λεμόνι Ρούμι Κρασί   Ποτήρι: Γκομπλέ (Irish Coffee). Μαγκ (Mug). Καπ (Cup).

Βασική συνταγή Ζεστά Ποτά – Hot Drinks: Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι (αλκοολούχο ποτό, ζάχαρη ή μέλι) και απογεμίζουμε με καυτό νερό ή τσάι ή καφέ . Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 - 4 λεπτά.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Νάιτ Καπ (Νight cup) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 50 ML 1 κτλτ 80 ML - Ρούμι - Ζάχαρη  - Γάλα Ποτήρι   Καπ -Τριμμένο μοσχοκάρυδο ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι. Απογεμίζουμε με καυτό γάλα. Ανακατεύουμε ελαφρά.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Γκλιουβάιν (Gluwein) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 250 ML 2 κύβους 1 φέτα - Κρασί κόκκινο - Ζάχαρη - Λεμόνι - Κανέλλα ξυλαράκι   Γκομπλέ ή μαγκ - Φέτα λεμονιού  ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 -  4 λεπτά. Σερβίρουμε πάντοτε πολύ ζεστό με φέτα λεμόνι και ξυλαράκι κανέλλας.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε τα χαρακτηριστικά των Ζούλεπ και ζεστών ποτών. Ποιος είναι ο τρόπος διακόσμησης των Ζούλεπ και ζεστών ποτών; Επεξηγήστε τη βασική συνταγή για τα Ζούλεπ και ζεστά ποτά. Αναφέρετε τα υλικά, τον τρόπο παρασκευής, το ποτήρι και τη διακόσμηση των εξής: Μιντ τζούλεπ (Μint julep). Όλντ Τζώρτζια (Οld Georgia). Σαμπέιν τζούλεπ (Champagne julep). Νάιτ Καπ (Νight cup). Γκλιουβάιν (Gluwein).