Μάθημα: Οικιακή Οικονομία Μαθήτρια: Ευγενία Νικολέτου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Στο σχολείο!.
Advertisements

Προληψη καρκινου: ΑλλαγεΣ στο τροπο ζωηΣ απο την παιδικη ηλικια
16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Γ.Β.Ε ΑΠΡΙΛΙΟΥ
…πολυτέλεια που πραγματικά αξίζει…
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥ ΖΗΝ Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Άννα Κοστούνοβα Β'3 Άντρια ΠαναγιώτουΒ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑ:ΚΟΡΤΖΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΑΞΗ:A’
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥ ΖΗΝ Άννα Κοστούνοβα Β'3 Άντρια ΠαναγιώτουΒ '6 Δήμητρα Σταύρου Β'1 Ελένη Θεοφάνους Β '1 Ευαγγελία Χαραλάμπους Β'3 Κάλλια Γρηγορίου.
Εργασία στην Οικιακή Οικονομία Βασίλης Λαμπρινος Α1
Εκπαιδευτής:Μιχάλης Μάγος ΛΑΡ06Β
ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ~ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ~ ~ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ~
Υπόθεμα:Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Χρυσοστόμου Χρυσόστομος (MSc)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑ 3.
Διατροφή & Άσκηση Όλο και πιο συχνά ακούει κανείς ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση.
Σχεδιασμός προγραμμάτων άσκησης στο ΣΔ
ση της αερόβιας ικανότητας Ομάδα:Killers Σχολ Ετος
Σωματική άσκηση και Διαβήτης
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Η πρωτογενής φροντίδα του σώματος, την οποία πρέπει να εφαρμόζει συστηματικά κάθε άτομο είναι η σωματική υγιεινή. Έχει ως στόχο την.
Δεδομένα σχετικά με τον πόνο και τον τραυματισμό!
Ερευνητική Εργασία β’ τετραμήνου
Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου
Ασθένειες και καταστάσεις που οφείλονται στην κακή διατροφή
Η Άσκηση ως Θεραπευτική Αγωγή σε Ασθενείς με Καρδιοπάθεια
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑLZHEIMER
Η κατάλληλη ενδυμασία είναι σημαντική στη φυσική δραστηριότητα
Ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο σπίτι και στην εργασία.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΕΙΡΗΝΗ.
ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ.
ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ-ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ ΜΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
να φροντίσει καλύτερα την υγεία σου
Άσκηση και Διατροφή. Η άσκηση ωφελεί κάνει όμορφο κορμί Αρκεί να σκεφτείς τα θαύματα που κάνει για σένα : Βοηθά στην ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος:φτιάχνει.
ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (Β2) Θέμα :Η φυσική κατάσταση και οι τρόποι βελτίωσης POWER RANGERS
1o ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Χορός-Κίνηση-Έκφραση
Εορτασμός της παναγίας 15 Αύγουστο
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θεωρείται μοναδικό επίτευγμα της ανθρώπινης διαστημικής εξερεύνησης δίνοντας στους αστροναύτες τη δυνατότητα να ζήσουν και.
ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ- ΕΙΡΗΝΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΘΗΝΑ ΠΕΪΟΥ.
ΑΛΚΟΛ ΚΙ ΥΓΕΙΑ Τι θα δούμε σε αυτή την παρουσίαση :
6η ομάδα εργασίας ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ, ΠΑΝΑΓΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ « Καθιστική ζωή αρνητικός παράγοντας στην υγεία μας»
Το ποδήλατο στην Καρδίτσα
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (β2) ΘΕΜΑ:ΑΕΡΟΒΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΜΑΔΑ:POWER ROCKETS ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Τα οφέλη της αερόβιας άσκησης στις μεγαλύτερες ηλικίες
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
Οφέλη της φυσικής δραστηριότητας
ΒΙΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ STRESS – Μάθημα 6ο Η σημασία της φυσικής δραστηριότητας για την υγεία και την ευεξία Φυσική δραστηριότητα και ποιότητα ζωής στη γήρανση.
ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ η φυσική προετοιμασία των παικτών η ψυχοπνευματική τους προετοιμασία η εκμάθηση της βασικής τεχνικής η θεμελίωση.
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 024 ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ Διδάσκοντες.
Project:Η ζωή κοντά στη Φύση Δραστηριότητες στη Φύση.
Διάφοροι τύποι καπνιστών 1.Γνώστες: Γνωρίζουν τις συνέπειες του καπνίσματος και αποφασίζουν να το αρχίσουν. 2.Πειραματιζόμενοι: Καπνίζουν σπάνια π.χ.
Άθληση – άσκηση - Υγεία Ειμαστε Οι : Dream team Βασιλογλου Δημητρης Μαραζογλου Αλεξανδρος Καφαλιδης Χαραλαμπος Ριζος Αργυρης Χατζηκωνσταντινου πολυδευκης.
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
Προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Μάθημα 059 Εξατομικευμένη άσκηση
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Πόνος στο πόδι!!!!! Πόνος ή δυσφορία μπορεί να γίνει αισθητή σε οποιοδήποτε σημείο του άκρου ποδός, όπως την πτέρνα, τα δάκτυλα, την καμάρα, το κουτουπιέ,
ΜΥΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ Μυϊκή διάταση έχουμε όταν με κάποιες ειδικές ασκήσεις διατείνουμε συγκεκριμένους μύες για να αυξήσουμε το μήκος τους.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ Σχολικό έτος: Τάξη:Α3.
Project B3 Τορομάνι Εριόνα Τσεσμετζή Μαρία-Ζωή Τσιπώτη Μαρία
Άθληση και μαθητής Η ομάδα εργασίας μας ανέλαβε να ασχοληθεί με τη σημασία της άθλησης στη ζωή των μαθητών και τις θετικές επιπτώσεις της άθλησης στη.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Καθηγήτρια : Νάνου Χρύσα
Άσκηση και υγεία Αγγελική καστρή.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΕΙΑΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Συνέντευξη από τους γυμναστές: Δ.Τάκο και Δ.Μαρκάκη
Μυοσκελετικά προβλήματα Φυσικοθεραπεία
ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 08:30-09:30 09:00-10:00 09:30-10:30 10:00-11:00
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μάθημα: Οικιακή Οικονομία Μαθήτρια: Ευγενία Νικολέτου

Άσκηση και Υγεία Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας έχει αναγνωριστεί τελευταία ως ο πλέον επικίνδυνος παράγοντας στην εμφάνιση διαφόρων ασθενειών. Είναι σήμερα ευρέως αποδεκτό ότι η υιοθέτηση κάποιου είδους φυσικής άσκησης που να γίνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα προσφέρει τόσο στην βελτίωση της ατομικής υγείας όσο και σε μακροζωία.

Άσκηση και Υγεία Η άσκηση βοηθάει στην πρόληψη: καρδιαγγειακών νοσημάτων του σακχαρώδη διαβήτη της υπέρτασης της οστεοπόρωσης της παχυσαρκίας των μυοσκελετικών προβλημάτων.

Άσκηση και Υγεία Επίσης, η τακτική φυσική άσκηση βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, χαρίζει δύναμη και ενέργεια, ανακουφίζει από το καθημερινό άγχος και παράλληλα ενισχύει την ενεργητικότητα και την αυτοπεποίθηση.

Άσκηση και Υγεία Οι ειδικοί συνιστούν άσκηση για τουλάχιστον 30 λεπτά επί πέντε ημέρες την εβδομάδα. Αν κάποιος δεν έχει ασκηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα, καλό είναι αρχίσει ήπια (3 φορές την εβδομάδα λεπτά) και σταδιακά να αυξήσει το ρυθμό.

Άσκηση και Υγεία Παρακάτω παραθέτονται μερικές απλές λύσεις και συμβουλές για "αρχάριους": Αν το κανονικό πρόγραμμα γυμναστικής σας φαίνεται εξουθενωτικό και χρονοβόρο υπάρχουν καθημερινές λύσεις αντικατάστασής του: α) Αφήστε το αυτοκίνητο ή κατεβείτε από το λεωφορείο λίγο πιο μακριά από το σπίτι σας. β) Όταν οι συνθήκες ευνοούν χρησιμοποιήστε το ποδήλατο. γ) Μην χρησιμοποιείτε το ασανσέρ, δοκιμάστε τις σκάλες. Η γυμναστική με βάρη δεν είναι η μόνη λύση. Υπάρχουν άπειρες δραστηριότητες με τις οποίες μπορείτε να ασκήστε (ορειβασία, πεζοπορία, τένις, ιππασία, κολύμβηση, αθλοπαιδιές, κηπουρική, ποδηλασία, χορός, κ.ά.) Κάνετε πάντα προθέρμανση πριν ξεκινήσετε την άσκηση, θερμαίνει τους μύες σας και προετοιμάζει την καρδιά και το σώμα, κάτι που σημαίνει ότι έχετε πολύ λιγότερες πιθανότητες τραυματισμού. Μετά την προθέρμανση, κάντε διατάσεις. Αυτό αυξάνει την ελαστικότητα του σώματος και βελτιώνει τη κινητικότητα σας. Μετά το τέλος της άσκησης κάντε αποθεραπεία. Το απότομο σταμάτημα της άσκησης μπορεί να προκαλέσει κράμπες και πιασίματα.

ΤΕΛΟΣ!

Βιβλιογραφία