Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΠΝΙΣΜΑ Σχολικό έτος: 2015-2016 Τάξη:Α3.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΠΝΙΣΜΑ Σχολικό έτος: 2015-2016 Τάξη:Α3."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΠΝΙΣΜΑ Σχολικό έτος: Τάξη:Α3

2 Διαφημίσεις Το κάπνισμα σαν κοινωνική ενέργεια έχει περάσει τα τελευταία 50 χρόνια από μια πολύ ιδιότυπη πορεία. Ο καπνός ξεκίνησε πριν περίπου 4 αιώνες και χρησιμοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερους προβληματισμούς, προσφέροντας στοιχεία που πολλοί τα χαρακτήρισαν και σαν θετικά . Έτσι άρχισε η διαφήμιση του τσιγάρου επειδή πολλά κράτη έβλεπαν ότι με τον καπνό μπορούσαν να αυξήσουν σημαντικά τα οικονομικά τους . Οι διαφημίσεις άρχισαν λοιπόν να μας κατακλύζουν σε γιγαντοαφίσες, σε περιοδικά και σε εφημερίδες.

3 Για να δούμε τις εντυπώσεις που μας αφήνουν οι διαφημίσεις και ας τις αναλύσουμε :
Κάποιους από εμάς θα τους αγγίξει η όμορφη φύση και τα άλογα, άλλους το άγγιγμα μπορεί να γίνει μέσω των όμορφων χρωμάτων ή και των συμβολικών αντικειμένων όπως ιστιοπλοϊκά , μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα πολυτελείας ή περιπέτειας, φωτογραφικές μηχανές αλλά και ουρανοξύστες και όμορφα ρούχα. Αν διαβάσουμε τις διαφημίσεις προσεκτικά και ταυτόχρονα αν συνειδητοποιήσουμε ότι είναι μάλλον αφελές να πιστεύουμε ότι μας λένε ή ότι διαβάζουμε με γράμματα ή εικόνες θα καταλάβουμε ότι οι διαφημιστικές καμπάνιες σ΄αυτό ακριβώς αποβλέπουν, στην εικονική πραγματικότητα. Απευθύνονται κυρίως στο νέο δημιουργώντας του λανθασμένα τις εντυπώσεις ότι το κάπνισμα είναι μια γενική συνήθεια που αποκλείεται να βλάπτει . Ας πάμε και λίγο πιο μακριά π.χ. καπνίζοντας θα βρεθούμε πάνω στο ιστιοπλοϊκό ή στο άλογο; Μάλλον όχι. Και όταν στην πραγματικότητα βρεθούμε πάνω σε ιστιοπλοϊκό δεν θα μας χρειάζεται το τσιγάρο, παρά μόνο η υγεία και η ευεξία για να απολαύσουμε την πραγματικότητα. Τελικά τι προτιμάμε να ζούμε στην πραγματικότητα ή στην εικονική πραγματικότητα;

4 καλο λπ

5

6 Το τσιγάρο αποτελείται από μικρά κομμάτια επεξεργασμένου καπνού που είναι τυλιγμένα σε χαρτί. Έχει κυλινδρικό σχήμα και μπορεί να έχει στο ένα του άκρο επιστόμιο με φίλτρο. Το μήκος του δεν υπερβαίνει τα 120 χιλιοστά και η διάμετρός του τα 10 χιλιοστά. Το τσιγάρο χρησιμοποιείται για το κάπνισμα. Για αυτόν το σκοπό το ένα του (άφιλτρο) άκρο αναφλέγεται καθώς το άλλο τοποθετείται στο στόμα του καπνιστή, από όπου εισπνέεται περιστασιακά ο καπνός που παράγεται. Το κάπνισμα τσιγάρων αυξάνει την πιθανότητα για προβλήματα υγείας, όπως είδη καρκίνων, με σημαντικότερο αυτόν του πνεύμονα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν στο θάνατο.

7 Τα "υπέρ" του τσιγάρου 1. Το τσιγάρο είναι ένα "συν" για το image μερικών ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων. 2. Ένας καπνιστής έχει λιγότερος πιθανότητες να εμφανίσει προβλήματα στο γόνατο σε σχέση με έναν μη καπνιστή. Πως προέκυψε τώρα αυτό ?? Διαβάστε παρακάτω: Ο καπνιστής λόγω της μειωμένης αντοχής του, δεν θα επιδίδεται σε αερόβια γυμναστική του τύπου τζόκινγκ και λοιπά. Συνεπώς δεν θα ταλαιπωρεί τόσο τα γόνατα του όπως ένας μη καπνιστής που τρέχει. 3. Μερικοί πιστεύουν ότι το τσιγάρο βοηθάει τους ανθρώπους να «ξεπεράσουν» τα καθημερινά τους προβλήματα γιατί αποτελεί διέξοδο στη ζωή τους.

8

9 Το τσιγάρο

10 Σχόλια: Όλοι επιθυμούμε ένα κόσμο χωρίς τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος με ανθρώπους που δεν θα έχουν πλέον εξαρτίσεις ή νόσους που οφείλονται στο κάπνισμα.

11 Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας
Μαριτίνα Γκουντάνη Χρήστος Καραγιάννης Βασίλης Καριοφύλλας Γιάννης Θεοδοσιάδης Θεοδόσης Κονοπίσης Άγγελος Μάρκου


Κατέβασμα ppt "ΚΑΠΝΙΣΜΑ Σχολικό έτος: 2015-2016 Τάξη:Α3."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google