Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΥΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ Μυϊκή διάταση έχουμε όταν με κάποιες ειδικές ασκήσεις διατείνουμε συγκεκριμένους μύες για να αυξήσουμε το μήκος τους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΥΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ Μυϊκή διάταση έχουμε όταν με κάποιες ειδικές ασκήσεις διατείνουμε συγκεκριμένους μύες για να αυξήσουμε το μήκος τους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΥΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ Μυϊκή διάταση έχουμε όταν με κάποιες ειδικές ασκήσεις διατείνουμε συγκεκριμένους μύες για να αυξήσουμε το μήκος τους.

2 Στο βιβλίο φυσικής Αγωγής στο 3ο κεφάλαιο θα βρείτε πληροφορίες για την αξία των μυϊκών διατάσεων

3 Την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου Φυσικής Αγωγής μπορείτε να την βρείτε στα διαδραστικά σχολικά βιβλία και συγκεκριμένα στη διεύθυνση

4 ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ;
Όταν ένας μυς γυμνάζεται, ναι μεν δυναμώνει και αυξάνεται ο όγκος του, αλλά συγχρόνως μικραίνει σε μήκος, κονταίνει. Με τις μυϊκές διατάσεις προσπαθούμε να φέρουμε τους μύες στο κανονικό τους μήκος

5 Πότε κάνουμε μυϊκές Διατάσεις;
Μυϊκές διατάσεις κάνουμε στην αρχή της προπόνησης μετά το ζέσταμα για να προφυλαχτούμε από τραυματισμούς, αλλά και στο τέλος της προπόνησης για να επαναφέρουμε το σωστό μήκος των μυών.

6 Μία καλή καθημερινή συνήθεια
Μπορούμε να αποφύγουμε πολλά προβλήματα μυοσκελετικής φύσεως αν υιοθετήσουμε επί καθημερινής βάσεως ένα πρόγραμμα διατάσεων, διάρκειας 10 λεπτών.

7 Μία από τις τεχνικές των διατάσεων είναι να διατείνουμε τον μυ μέχρι το σημείο που αρχίζει να τραβάει και μένουμε σ’ αυτό το σημείο για κάποιο διάστημα, πχ δευτ.

8 Ένα πρόγραμμα διατάσεων περιλαμβάνει τις βασικές μυϊκές ομάδες, δηλ: μύες ποδιών, χεριών, κορμού.

9 Μύες ποδιών Δικέφαλος Μηριαίος
Δείτε εδώ βίντεο για διάταση του Δικέφαλου μηριαίου.

10 Μύες ποδιών Γάμπες (Γαστροκνήμιος)
Δείτε εδώ βίντεο για διάταση του Γαστροκνήμιου

11 Μύες ποδιών Τετρακέφαλος Δείτε εδώ βίντεο για διάταση του τετρακέφαλου

12 Μύες ποδιών Λαγονοψοΐτης

13 Μύες χεριών Δικέφαλος Βραχιόνιος

14 Μύες χεριών Τρικέφαλος Βραχιόνιος

15 Μύες κορμού Κοιλιακοί

16 Μύες κορμού Μύες ράχης


Κατέβασμα ppt "ΜΥΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ Μυϊκή διάταση έχουμε όταν με κάποιες ειδικές ασκήσεις διατείνουμε συγκεκριμένους μύες για να αυξήσουμε το μήκος τους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google