ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1 Χ Ο υπό έκδοση νόμος για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά Χρήστος Βλ. Γκόρτσος Αναπληρωτής Kαθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου, Πάντειο.
Advertisements

Athens Hotel Branding Seminar Franchising στα Ξενοδοχεία 23/09/2005 Dr. Άρης Ίκκος Corporate Membership:Director Membership:Corporate Membership:
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Προώθηση Καινοτομίας Συμβολή στην Αντιμετώπιση της Κρίσης
 Από τις ανάγκες εκπαίδευσης της οικονομίας στις ανάγκες εκπαίδευσης του ατόμου : Το επαγγελματικό προφίλ ως στοιχείο σύζευξης της προσφοράς με τη ζήτηση.
Τι είναι Franchise;(δικαιόχρηση)
Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα: Η νέα πρόκληση για τη Δημόσ ι α Διοίκηση Δέσποινα Τωμαδάκη Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ, Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
Πολιτικές και θεσμικό πλαίσιο για την ελευθερία & ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα: Νομικά ζητήματα και προκλήσεις.
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. / "SEMI-REGULATED" ΑΓΟΡΑ
Κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Η πρόκληση της εποχής μας Αthens Information Technology Απόστολος.
Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στην Αθήνα
Η καινοτομία στις επιχειρήσεις: Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η καινοτομία στις λειτουργίες Γεωργιάδης Πάτροκλος, Επίκουρος.
Επιχειρηματικά Μοντέλα Ανάπτυξης και Προώθησης Δικτύων Οπτικών Ινών
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
Τραπεζική Ι Κ.1 Ο ρόλος και η λειτουργία ενός τραπεζικού οργανισμού
Στόχοι, μεθοδολογία, διαδικασίες Μιχάλης Μεταξάς Innovatia ΕΠΕ, Σύμβουλος Διαχείρισης Έργου.
Επιχειρηματική ιδέα Ευκαιρίες από το περιβάλλον (πόροι) Φυσικοί πόροι Ανθρωπογενείς πόροι Προσωπικές ικανότητες, δεξιότητες κλπ. ΓνώσειςΔεξιότητεςΕμπειρίεςΆλλα…
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις
Κεφάλαιο 8 Η νέα οικονομία 8.1 Η μετάβαση από την παλιά στη νέα οικονομία. 8.2 Η έννοια και το περιεχόμενο της νέας ψηφιακής οικονομίας. 8.3 Οι κυριότερες.
ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Induction Course/Πρόγραμμα ένταξης στην εταιρία Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει τα μέσα που χρειάζονται για την επιτυχημένη ένταξη νέων υπαλλήλων σε μια εταιρία.
ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.4 Τρόπος δημιουργίας και επισημοποίησης του διακρατικού δικτύου συνεργασίας.
ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 6.2 Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες μετά την αναχώρηση.
Ιστορική Αναδρομή Η Ευρωπαϊκή Ιδέα, δηλαδή η ιδέα μιας κοινής ανθρωπιστικής Ευρώπης, αποτέλεσε όραμα πολλών φιλοσόφων (π.χ. Καντ, Κομένιος, Ουγκώ). Οι.
Ειδικά θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης : Επιχειρηματικότητα Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης
ΤΟ FRANCHISING ΚΑΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ. ΣΚΟΠΟΣ  Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να εισάγει τον αναγνώστη στην βασική φιλοσοφία και θεωρία του χρηματοδοτικού.
Συμμετοχή των εργαζομένων στην διοίκηση των επιχειρήσεων
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Μιχάλης Μιχαλόπουλος Οικονομολόγος
Εθελοντικές Συμφωνίες επαγγελματικού κλάδουφορέων σχεδιασμού ενεργειακής πολιτικής Η φύση και ο πρωτότυπος χαρακτήρας του Προγράμματος υποστηρίζει την.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΣΕΡΡΕΣ) ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΙΡΗΣΕΩΝ Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Η.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Ο προγραμματισμός είναι η πρώτη λειτουργία του μάνατζμεντ. Έχει μελλοντοστρεφή χαρακτήρα, προσφέρει κατεύθυνση.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ) ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΜΑ : ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΤΑΣΕΙΣ.
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Πολυμέρης Καλλίμαχος (Α.Μ 8250 ) Χατζητρανού Ελένη-Γεωργία( Α.Μ 8451)
Τεχνική ημερίδα διαχείρισης ΚΑ1/ Tομέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Όμιλοι Κινητικότητας: Προκλήσεις & Ευκαιρίες Aθήνα, 22 Οκτωβρίου 2015 Μαυρογιώργου.
3. ΟΝΕ Ι. Θεσμικά όργανα Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών (ΕΣΚΤ) Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) 1. Συγκρότηση 1.1. ΕΣΚΤ= ΕΚΤ και εθνικές κεντρικές.
Διάλεξη 10 η ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ (MIS) TEI Κρήτης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ MARKETING ΑΡΓΥΡΗ ΚΑΤΩΠΟΔΗ.
Beyond global marketing and the globalization of marketing activities & Global franchising Καντηλιεράκη Μαρία Ελένη Α.Μ.457 Κυρατζίδου Χριστίνα Α.Μ.460.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ο θεσμός των Ευρωπαϊκών Ομίλων Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ.) τη νέα Προγραμματική Περίοδο,
9/27/2016 Δρ. Γεώργιος Καμπουρίδης 1.  Πολλοί επιτυχημένοι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων ξεκινούν μια καινούρια επιχείρηση επειδή επιδιώκουν οι άλλοι.
Κανόνες για τις συμφωνίες οριζόντιας συνεργασίας Δημήτρης Λουκάς Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εθνικών Δικαστών – Ε. Ε. Αθήνα,
Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε. Χρήστος Βαρσάμης Διευθύνων Σύμβουλος Ρυθμιστικό Πλαίσιο Ταχυδρομικής Αγοράς – Ρόλος της Ε.Ε.Τ.Τ. 1.
Μοντέλο του Porter. Διαμόρφωση στρατηγικής (συνέχεια) Αξιολόγηση των πληροφοριών Συνήθως, με βάση τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν, γίνεται μια συνολική.
FRANCHISE Πηγή franchice portal.gr. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων Εισηγήτρια: Τσιμεράκη Βαρβάρα, ACCT, MSc (
Γεωργία Κωνσταντίνου, Διευθύντρια Προγραμμάτων Επιχειρηματικότητας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην προστασία του Περιβάλλοντος και στην εφαρμογή της αρχής «o ρυπαίνων πληρώνει» στο ευρωπαϊκό πλαίσιο Παντελίτσα.
Επιχειρησιακή Στρατηγική
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 10
κεφαλαιο 2 το περιβαλλον
Ετερόρρυθμη Εταιρεία (Ε.Ε.)
Δίκτυα Διανομής Δίκτυα Δικαιόχρησης
«ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης Τηλ.:
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ (QUALITY SYSTEM)
Τα τέσσερα είδη επιχειρηματικότητας 1
Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού
Ειδικό Διοικητικό Δίκαιο Δημόσιες επιχειρήσεις
8.3. ΟΝΕ ΙΙΙ.
3.4. Τοπική αυτοδιοίκηση Οι σύγχρονες τάσεις διοικητικής οργάνωσης ευνοούν την αποκέντρωση της πολιτικής εξουσίας σε κατώτερες βαθμίδες της Διοίκησης,
Πρόταση υιοθέτησης προγραμματικής συμφωνίας για την υλοποίηση έργων
ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Η έννοια της επιχείρησης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ: ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Είδη επιχειρήσεων.
Εισαγωγή στην έννοια της ποιότητας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ, ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑΣ : ΠΑΣΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΜ : 10564

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ/FRANCHISING ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ/FRANCHISING 1. FRANCHISING/ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗ 2. FRANCHISOR/ΔΙΚΑΙΟΠΑΡΟΧΟΣ 3. FRANCHISEE/ΔΙΚΑΙΟΔΟΧΟΣ 4. FRANCHISE CONTRACT/ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ 5. FRANCHISE FEE/ENTRY FEE/ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ 6. ROYALTIES/ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 7. FRANCHISE TRAINING/ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 8. QUALITY CONTROL/ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η μέθοδος του Franshise εκτός από την βασική μορφή της έχει και ορισμένες παραλλαγές στις οποίες ανάλογα με το μοντέλο που ακολουθείτε ο δικαιοδόχος στέκεται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό υπεύθυνος άλλων δικαιοδόχων σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΚΥΡΙΟ ΔΙΚΑΙΟΔΟΧΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΧΩΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΦΟΡΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΟΔΙΚΑΙΟΧΡΗ ΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΙΘΑΝΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΕΥΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΧΩΝ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ FRANCHISING Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ FRANCHISING  Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή πάνω στο franchising πρέπει να επισημανθεί πως η λέξη franchise έχει τις ρίζες της στην αρχαία Γαλλία και συγκεκριμένα, χρονολογικά στο μεσαίωνα και σημαίνει «ελευθερία».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ FRANCHISING Το συμβόλαιο μεταξύ franchisor και franchisee πρέπει να εμπεριέχει τα παρακάτω : Το συμβόλαιο μεταξύ franchisor και franchisee πρέπει να εμπεριέχει τα παρακάτω :  Αναλυτικά ης υποχρεώσεις του franchisee και του franchisor  Το χρόνο διάρκειας της συμφωνίας  Τους όρους λύσης της συμφωνίας  Αναλυτική περιγραφή του "πακέτου" το οποίο προσφέρεται  Να αναφέρεται αναλυτικά ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για το στήσιμο του δικτύου franchising.  Καθορισμός των ορίων ανεξαρτησίας και από τα δυο μέρη της σύμβασης. τα δυο μέρη της σύμβασης.

ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ/ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ/ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Α. Νομικά Ζητήματα πριν την υπογραφή της σύμβασης franchise: ► Πριν την υπογραφή της σύμβασης franchise συνήθως κάνουμε λόγο για το στάδιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ των μερών. ► Η ύπαρξη διαφάνειας και από τα δύο μέρη είναι συστατικό στοιχείο της συνεργασίας τους.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ FRANCHISOR :έγκαιρη γνωστοποίηση και πληροφόρηση που χρειάζεται ο franchisee για την ένταξη του στο συγκεκριμένο δίκτυο. ΤΟΥ FRANCHISOR :έγκαιρη γνωστοποίηση και πληροφόρηση που χρειάζεται ο franchisee για την ένταξη του στο συγκεκριμένο δίκτυο. ΤΟΥ FRANCHISEE: να ενημερώσει με απόλυτα διαφανή τρόπο τον franchisor για όλα τα θέματα της επιχειρηματικής του πορείας καθώς ο τελευταίος θα του εμπιστευτεί ένα μέρος της τεχνογνωσίας του προς εφαρμογή ΤΟΥ FRANCHISEE: να ενημερώσει με απόλυτα διαφανή τρόπο τον franchisor για όλα τα θέματα της επιχειρηματικής του πορείας καθώς ο τελευταίος θα του εμπιστευτεί ένα μέρος της τεχνογνωσίας του προς εφαρμογή

 Έλεγχο εμπορικών σημάτων  Ανάγκη διαρκούς υποστήριξης  Η ύπαρξη καταχρηστικών ρητρών  Η οριοθέτηση της Περιοχής  Η αναλυτική περιγραφή της τεχνογνωσίας  Ο ακριβής προσδιορισμός των προϊόντων/υπηρεσιών  Ο προσδιορισμός της διάρκειας της συνεργασίας  Η υπόδειξη της τιμολογιακής πολιτικής Β.ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Γ. Νομικά ζητήματα μετά τη λύση/λήξη τα σύμβασης: Τα ζητήματα που μπορεί να ανακύψουν μετά την λύση της σύμβασης συνίστανται: Τα ζητήματα που μπορεί να ανακύψουν μετά την λύση της σύμβασης συνίστανται: Στην τύχη των εκκρεμών παραγγελιών Στην τύχη των εκκρεμών παραγγελιών Στη δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης Στη δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης Στην ύπαρξη ρήτρας μη ανταγωνισμού Στην ύπαρξη ρήτρας μη ανταγωνισμού

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ Α.ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ: ► ΜΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ► Η ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Β.ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ : (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ)  ΔΙΑΡΚΕΙΑ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΥΤΩΝ

ΔΙΚΑΙΟΠΑΡΟΧΟΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ► ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΧΟ ► ΣΥNΕΧΗΣ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΔΟΧΟΥ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ► ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ► ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΡΙΣΚΟ ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ► ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΓΟΡΓΟ ΡΥΘΜΟ=>ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΟΠΑΡΟΧΟ ► ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΔΙΚΑΙΟΔΟΧΟΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ► ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ► ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ=>ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ ► ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΠΑΡΟΧΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ► ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΜΟΤΗΤΑ,ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ► ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ► ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΠΑΡΟΧΟΣ ► ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ=>ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΧΟΣ ► ΧΡΗΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ π.χ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΥ ΔΙΚΑΙΟΔΟΧΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΠΑΡΟΧΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΖΗΜΙΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΠΑΡΟΧΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΖΗΜΙΑΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΠΑΡΟΧΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΔΙΚΤΥΟ  ΛΟΓΩ ΑΝΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ  ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΧΟΥ  ΕΚΔΟΣΗ ΛΕΥΚΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ

«ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΧΟΥ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΚΑΙΟΠΑΡΟΧΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ο Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ FRANCHISE ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕΣΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΧΩΡΟΥ (τ.μ.) και άνω 120 ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ (€) από ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ (ENTRY FEE) ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ(RO YALTIES) 5% Κατά περίπτωση 6% ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ (ADVERTISEMEN T FEE) 3%Κυμαινόμενη2,5% ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ FRANCHISE (ETH)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ !!!