FRANCE!!!.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γερμανία Μαρίλια Διόλα.
Advertisements

ΓΑΛΛΙΑ.
Από την Ιωσηφίνα Πεαζίνου Τάξη ΣΤ’
Ουγγαρία Χριστίνα & Κατερίνα.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ
Ανακαλύπτοντας τις χώρες
FRANCE!!!.
τις χώρες της Ε.Ε. Ιταλία Ανακαλύπτοντας
Ιταλία Σοφία Ηλίας Χρυσούλα.
Πορτογαλία - portugal Μια χώρα της νοτιοδυτικής Ευρώπης.
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.
Μέλη Βασιλούδη Παγιάτα Ε΄2
Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει.
ΕΛΒΕΤΙΑ Η Ελβετία είναι μια μικρή, ορεινή χώρα. Επίσης είναι φημισμένη για τα γαλακτοκομικά της και τα πανέμορφα ποτάμια της. Πρωτεύουσα της Ελβετίας είναι.
Αναστασία Ρούσση Βασίλης Νίκας
ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
Γαλλία-ratatouille.
Η ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία ανήκει στην ήπειρο της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
ΙΤΑΛΙΑ ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ.
Ο ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ
Χάρτης Χώρες Πληθυσμός
Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ.
3ο ΜΑΘΗΜΑ Μελετώντας τη θέση της Ευρώπης στον κόσμο
Τα Σύμβολα της Ενωμένης Ευρώπης
Χώρες Δανάη Σαρναζίδου.
ΕΥΡΩΠΗ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.
ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
ΓΑΛΛΙΑ. ΓΑΛΛΙΑ Γαλλία Γαλλία Γαλλία Γαλλία Πρωτεύουσα: Παρίσι Γλώσσα: Γαλλικά Πληθυσμός: Νόμισμα: Ευρώ.
Παρουσίαση των γεγονότων του
Η γεωγραφική θέση της Ιταλίας
ΓΑΛΛΙΑ.
Γνωρίζω την Γερμάνια.
 Η Γαλλία βρίσκεται στην Ευρώπη. Συνορεύει με: Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία Ελβετία και Ανδόρα! Η πρωτεύουσα της Γαλλίας είναι το.
Οι άνθρωποι στη Μεσόγειο Τοιχογραφία από τη Σαντορίνη 17 αιώνες π.Χ. Απεικονίζεται εμπορική νηοπομπή.
Οδικά δίκτυα ΕΕ Ι ΙΤΑΛΙΑ Βενζινάδικα: Τα οδικά δίκτυα εκτός της autostrada, δεν έχουν βενζινάδικα στην συχνότητα που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Για.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Των μαθητών: Aldo Stoicho Krasimir Θεόδωρος Vitor Samvel Elis Χαράλαμπος Γιώργος Dulev Anton Επιμέλεια: Κακουλίδης Γιάννης Ποντίκη Κατερίνα.
ΓΑΛΛΙΑ Ελένη Νεφέλη Κατερίνα. DISNEY LAND ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ DISNEY LAND Η Ντίσνεϋλαντ (Disneyland) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πάρκα διασκέδασης.
ΓΑΛΛΙΑ. Εθνικό σύνθημα: Liberté, Égalité, Fraternité Ελευθερία, Ισότητα, Αδερφοσύνη Εθνικός ύμνος: La Marseillaise (Η Μασσαλιώτιδα) Σημαία της Γαλλίας.
Η χώρα που διάλεξα να σας παρουσιάσω είναι η Γαλλία.
QUIZ.
Οι χωρεσ τησ ευρωπησ.
Λάβαρα, σημαίες και στολές της Επανάστασης του 1821
ΕΛΒΕΤΙΑ.
ΡΩΣΙΑ ΛΟΡΙΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Ποια χρονιά προσχώρησε η Ελλάδα στην Ε.Ε.;
Βασιλική Ηρακλέους Στ’1
Με τη γεωγραφική θέση προσδιορίζουμε ακριβώς που είναι η Αλεξανδρούπολη. Από τη σχετική θέση της Αλεξανδρούπολης στην Ελλάδα παίρνουμε και άλλες.
Βιργινία Κούσπαρου Μιχαηλίνα Κούσπαρου
ΠΑΡΙΣΙ Η πόλη του φωτός….
Γαλλία.
Αξιοθέατα της Ευρώπης Μαρία & Άννα-Μαρία.
Τα βουνά και οι πεδιάδες της Ευρώπης
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ
MENU ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ TIRANA ΑΘΗΝΑ.
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη

Ευρωπαϊκή Ένωση.
-MENU- Χώρες Μεσογείου Μάλτα Ισπανία Γαλλία Ελλάδα Ιταλία.
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ
ΑΥΣΤΡΙΑ.
Η αυτοκρατορία χωρίζεται σε Ανατολική και Δυτική ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2011.
Το Παλάτι, ο Ιππόδρομος και οι Δήμοι. Κεφ 10 Ούρδας Ιωάννης 2013.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

FRANCE!!!

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ!!! Η Γαλλία βρίσκεται στην Ευρώπη. Συνορεύει με: Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία Ελβετία και Ανδόρα!!

ΠΑΡΙΣΙ!!! Όπως κάθε χώρα έτσι και η Γαλλία έχεi πρωτεύουσα, το Παρίσι που φημίζεται για τον πύργο του Άιφελ! Έχει ύψος 342μ. και είναι φτιαγμένος με 10.100 τόνους σίδερο! Δημιούργημα του Gustave Eiffel

Η ΠΑΝΙΔΑ Κ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ Η γαλλική πανίδα δεν διαφέρει από την ελληνική, επείδη και οι δύο χώρες ανήκουν στην Ευρώπη!!!! Η Γαλλία έχει ποικιλία κλιμάτων, εξαιτίας της μεγάλης της επαφής με τις θάλασσες που την περιβρέχουν και τις πλαισιώσεις της από ηπειρωτικές περιοχές. Η χώρα βρίσκεται σε ίση περίπου απόσταση από το Βόρειο πόλο και τον Ισημερινό, για αυτό δεν γνωρίζει ούτε τα μεγάλα ψύχη της Βόρειας ή Ανατολικής Ευρώπης, ούτε τους μεγάλους καύσωνες των μεσογειακών χερσονήσων

ΤΥΡΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ Όπως όλοι ξέρουμε η Γαλλία φημίζεται για τα τυριά της. Είναι η μόνη πόλη η οποία έχει τόσα πολλά είδη τυριών (για την ακρίβεια 400) και το πιο γνωστό είναι το ροκφόρ το οποίο φτιάχνεται από το μύκητα Penicillium.

ΕΘΗΜΑ k ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ Υπάρχουν πάρα πολλές γιορτές στη Γαλλία Όπως οι μέρες του τρύγου, που γιορτάζονται με πολύ λαμπρότητα, επίσης τα Χριστούγεννα είναι ακόμα μια παραδοσιακή γιορτή με λίγες διαφορές από τη δική μας παραδοσιακή γιορτή των Χριστουγέννων!!!!!! Οι παραδοσιακή φορεσιά των Γάλλων διαφέρει από την δική μας για παράδειγμα ένα παραδοσιακό ντύσιμο απεικονίζεται στις παρακάτω εικόνες: Από δίπλα βλέπουμε μια γυναικεία παραδοσιακή στολή από την Γαλλία !!!

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ Σηκωθείτε παιδιά της Πατρίδας Η μέρα της δόξας έφθασε Ενάντια της τυραννίας μας Το ματωμένο λάβαρο υψώθηκε Ακούστε τον ήχο στα λιβάδια Το ουρλιαχτό αυτών των φοβερών στρατιωτών Έρχονται ανάμεσά μας Να κόψουν τους λαιμούς των γιων και των συζύγων σας. Στα όπλα πολίτες Σχηματίστε τα τάγματά σας Προελάστε, προελάστε Αφήστε το μολυσμένο αίμα Να ποτίσει τα αυλάκια στα χωράφια μας Ιερή αγάπη για την Πατρίδα Οδήγησε και στήριξε τα εκδικητικά μας όπλα. Ελευθερία, λατρευτή Ελευθερία Μπες στον αγώνα με τους υπερασπιστές σου Κάτω από τις σημαίες μας, άσε τη νίκη να σπεύσει σε σένα, ρωμαλέα δύναμη Έτσι ώστε στο θάνατο οι εχθροί σου Να δουν το θρίαμβό σου και τη δόξα μας. Στα όπλα πολίτες Σχηματίστε τα τάγματά σας Προελάστε, προελάστε Αφήστε το μολυσμένο αίμα Να ποτίσει τα αυλάκια στα χωράφια μας

ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΣΗΜΟ Η Γαλλική σημαία αποτελείται από 3 ρίγες: την μπλε, την άσπρη και την κόκκινη που συμβολίζονται καθέτως. Οι ρίγες συμβολίζουν : Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη!!!

ΧΑΡΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

FIN