Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΤΑΛΙΑ ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΤΑΛΙΑ ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΤΑΛΙΑ ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

2 Η ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία ανήκει στην ήπειρο της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.

3 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

4 Η χώρα έχει Σύνταγμα από την 1η Ιανουαρίου του 1948.
Η ΣΗΜΑΙΑ TΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ Η σημαία της Ιταλίας είναι τρίχρωμη, με τρεις κάθετες λωρίδες, χρώματος πράσινου, λευκού και κόκκινου. Η Ιταλική τρίχρωμη σημαία είναι ουσιαστικά ίδια με τη Γαλλική με το πράσινο χρώμα αντί για το μπλε. Σύμφωνα με ένα θρύλο, η αλλαγή πραγματοποιήθηκε εξαιτίας του ότι το πράσινο ήταν το αγαπημένο χρώμα του Ναπολέοντα. Η σημαία αυτή πρωτοεμφανίστηκε στις Γαλλικές δημοκρατίες της βόρειας Ιταλίας που δημιουργήθηκαν στα τέλη του 18ου αιώνα και υιοθετήθηκε κατά το από τη δημοκρατία Cisalpine. Το 1848 η πράσινο-άσπρο-κόκκινη σημαία υιοθετήθηκε με το θυρεό του στρατού (Οίκος του Savoy) στο κέντρο της. Το 1946, όταν η Ιταλία ανακηρύχθηκε δημοκρατία, ο θυρεός του στρατού αφαιρέθηκε από τη σημαία της. Υιοθετήθηκε στις 18 Ιουνίου 1946. Η χώρα έχει Σύνταγμα από την 1η Ιανουαρίου του 1948.

5 ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ

6 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ Αδέλφια της Ιταλίας Η Ιταλία έχει ξυπνήσει Έχει στεφανωθεί Με την περικεφαλαία του Σκιπίωνα Που είναι η νίκη; Υποκλίνεται σε σένα, Εσένα που ο Θεός δημιούργησε Ως το σκλάβο της Ρώμης. Επέτρεψέ μας να συσπειρωθούμε Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε, Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε, Η Ιταλία μας καλεί...

7 Ο ΧΟΡΟΣ Η ΤΑΡΑΝΤΕΛΑ Η «Ταραντέλα Πίτσικα» είναι ο πιο χαρακτηριστικός τελετουργικός χορός της κάτω Ιταλίας. Είναι ένας χορός τελετουργικός και χορός της έκστασης. Ο παραδοσιακός χορός της κάτω Ιταλίας, η ταραντέλα, συνδέεται μα την αρχαία ελληνική αποικία του Τάραντα που βρίσκεται πολύ κοντά στο Πρίντεζι και στο Λέτσε και στον πυρήνα των ελληνόφωνων χωριών του Σαλέντο.

8 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΝΔΗΜΑΣΙΕΣ

9 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΙΤΑΛΙΑ ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google