Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οδικά δίκτυα ΕΕ Ι ΙΤΑΛΙΑ Βενζινάδικα: Τα οδικά δίκτυα εκτός της autostrada, δεν έχουν βενζινάδικα στην συχνότητα που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Για.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οδικά δίκτυα ΕΕ Ι ΙΤΑΛΙΑ Βενζινάδικα: Τα οδικά δίκτυα εκτός της autostrada, δεν έχουν βενζινάδικα στην συχνότητα που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Για."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Οδικά δίκτυα ΕΕ Ι ΙΤΑΛΙΑ Βενζινάδικα: Τα οδικά δίκτυα εκτός της autostrada, δεν έχουν βενζινάδικα στην συχνότητα που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, για να μην μείνετε από καύσιμα. Τις Κυριακές είναι κλειστά όλη την ημέρα. Υπάρχουν αυτόματα μηχανήματα, τα οποία δέχονται χαρτονομίσματα των 5ευρώ, 20ευρώ, κτλ. Με κάθε επιφύλαξη, διαπιστώσαμε πως τα οικονομικότερα βενζινάδικα είναι αυτά της Agip και Q8. Στην autostrada (A), υπάρχουν βενζινάδικα σε μεγάλη συχνότητα. - Δρόμοι - Διόδια: Ο καλύτερος δρόμος του οδικού δικτύου είναι η Autostrada, που συμβολίζονται με το γράμμα Α και το νούμερο του εκάστοτε αυτοκινητόδρομου. Οι πινακίδες που αντιστοιχούν στην autostrada είναι οι πράσινες. Στους δρόμους αυτούς (Α), υπάρχουν διόδια και η χρέωση είναι κάπως αυξημένη. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε κάποιες τιμές (δεν υπάρχει διαφορά αν είναι μοτοσυκλέτα ή αυτοκίνητο): San Remo - Genova: 13 euro Rapallo - Placenza: 9 euro Placenza - Verona: 6,20 euro Verona - Venice: 6 euro Ancona - Como(σύνορα με Ελβετία): 25 euro Επίσης καλοί δρόμοι είναι οι SuperStrada (SS), οι πινακίδες των οποίων έχουν μπλε χρώμα. Οι δρόμοι αυτοί δεν έχουν διόδια και ενδείκνυνται, στην περίπτωση που θέλετε να απολαύσετε την επαρχία της Ιταλίας. Διαθέτουν 2 λωρίδες κυκλοφορίας σε ορισμένες περιπτώσεις ανά ρεύμα και με νησίδα στην μέση. Η κατάσταση του οδοστρώματος πάρα πολύ καλή! Υπάρχουν και οι δρόμοι SP, SR, οι οποίοι είναι κατώτεροι από τους SS, αλλά σαφώς καλύτερης ποιότητας από τους αντίστοιχους ελληνικούς. Σας επισημαίνουμε πως οι δρόμοι της βόρειας Ιταλίας είναι καλύτερης ποιότητας από αυτούς της νότιας. ΑΥΣΤΡΙΑ

4 ΑΥΣΤΡΙΑ - Δρόμοι - Διόδια: Στους αυτοκινητόδρομους της Αυστρίας δεν υπάρχει η χρέωση χρήσης τους όπως Ιταλία. Απαραίτητο, όμως, είναι το αυτοκόλλητο που πρέπει να αγοράσετε από το πρώτο βενζινάδικο που θα συναντήσετε μόλις μπείτε στην Αυστρία. Η τιμή του για μοτοσυκλέτα είναι: 4,20 ευρώ και ισχύει για 1 μήνα. Ο αυτοκινητόδρομος αντιστοιχεί στο πράσινο χρώμα σήμανσης. ΒΕΛΓΙΟ - Δρόμοι - Διόδια: Στους αυτοκινητόδρομους της Βελγίου δεν υπάρχουν διόδια. Γενικότερα, οι δρόμοι της δεν είναι ποιότητας αντίστοιχης των γειτονικών χωρών. Παρά το γεγονός που οι περισσότεροι αυτοκινητόδρομοι είναι ατελείωτες ευθείες, απαιτούν προσοχή αφενός γιατί υπάρχουν λακούβες-παγίδες, αφετέρου γιατί οι Βέλγοι οδηγοί έχουν την φήμη των χειρότερων της Ευρώπης. Ο αυτοκινητόδρομος αντιστοιχεί στο πράσινο χρώμα σήμανσης. Προσπαθήστε να αποφύγετε τον περιφερειακό της Antwerp καθώς θα συναντήσετε αυξημένη κυκλοφορική κίνηση. Βενζινάδικα: Τα ωράρια των βενζινάδικων είναι αντίστοιχα με αυτά των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών. Υπάρχουν πολλά αυτόματα, στα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστωτικές κάρτες και κάποιες κάρτες αναλήψεων. Η τιμή της βενζίνης σαφώς πιο ακριβή από Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία και Γαλλία. Φτηνή βενζίνη μπορείτε να βρείτε στο Λουξεμβούργο.

5 ΟΛΛΑΝΔΙΑ - Δρόμοι - Διόδια: Στους αυτοκινητόδρομους της Ολλανδίας δεν υπάρχουν διόδια και είναι σχετικά καλής ποιότητας. Ο αυτοκινητόδρομος αντιστοιχεί στο πράσινο χρώμα σήμανσης. Βενζινάδικα: Τα ωράρια των βενζινάδικων είναι αντίστοιχα με αυτά των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών. Υπάρχουν πολλά αυτόματα, στα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστωτικές κάρτες και κάποιες κάρτες αναλήψεων. Η τιμής της βενζίνης η ακριβότερη που συναντήσαμε αγγίζοντας το 1,4 ευρώ/λίτρο!!!

6 Δρόμοι - Διόδια: Στους αυτοκινητόδρομους της Γαλλίας ισχύει χρέωση αντίστοιχη με αυτή της Ιταλίας. Η πληρωμή γίνεται σε πολλές δόσεις κατά την κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους, όπως είναι στην Ελλάδα, πληρώνοντας κάθε φορά μικρά ποσά. Αθροίζοντάς τα, όμως, βγαίνει ένα σημαντικό ποσό. Εμείς πάντως χρησιμοποιήσαμε τον εθνικό οδικό δίκτυο και μείναμε ενθουσιασμένοι για την ποιότητά του. Σας προτείνουμε να τους προτιμήσετε καθώς θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την υπέροχη γαλλική επαρχία και τα τοπία της. Σας επισημαίνουμε πως οι αυτοκινητόδρομοι αντιστοιχούν στην μπλε σήμανση, ενώ το εθνικό οδικό δίκτυο (άνευ διοδίων) στο πράσινο, δηλαδή ακριβώς αντίθετο με ότι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη! Στον νότο οι δρόμοι είναι χαμηλότερης ποιότητας σε σχέση με αυτούς της βόρειας και κεντρικής Γαλλίας. Στην Κυανή Ακτή υπάρχουν 3 επιλογές: ο αυτοκινητόδρομος, το εθνικό οδικό δίκτυο και ο δευτερεύον επαρχιακός δρόμος που ακολουθεί την ακτογραμμή. ΓΑΛΛΙΑ Βενζινάδικα: Τα ωράρια των βενζινάδικων είναι αντίστοιχα με αυτά των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών. Το εθνικό οδικό δίκτυο δεν έχει βενζινάδικα σε μεγάλη συχνότητα, για αυτό φροντίστε να ανεφοδιάζεστε εγκαίρως. Υπάρχουν αυτόματα, στα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστωτικές κάρτες και κάποιες κάρτες αναλήψεων. Η τιμή αντίστοιχη της Γερμανίας και Ιταλίας.


Κατέβασμα ppt "Οδικά δίκτυα ΕΕ Ι ΙΤΑΛΙΑ Βενζινάδικα: Τα οδικά δίκτυα εκτός της autostrada, δεν έχουν βενζινάδικα στην συχνότητα που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Για."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google