Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα, με την οποία ήταν μια ενιαία χώρα μέχρι το 1945.

4 Η χώρα αποτελεί προέκταση του εδάφους της Βόρειας Κορέας προς νότο και παρουσιάζει τα ίδια γεωλογικά χαρακτηριστικά με αυτήν. Το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους της αποτελείται από γνευσίους και γρανίτες, οι οποίοι σχηματίστηκαν στη διάρκεια της Προκάμβριας περιόδου πριν από 570 εκατομμύρια χρόνια. Ίχνη ηφαιστειακής δραστηριότητας υπάρχουν στο νησί Τζέτζου στα νότια της χώρας και σε ένα μικρό οροπέδιο της επαρχίας Κανγκβόν. Η Νότια Κορέα είναι μια κατεξοχήν ορεινή χώρα.

5 Η Νότια Κορέα έχει εύκρατο κλίμα, το οποίο, λόγω της γειτνίασης της χώρας με μεγάλες ηπειρωτικές μάζες, χαρακτηρίζεται από ψυχρούς ξερούς χειμώνες και θερμά ξερά καλοκαίρια. Οι μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές που παρατηρούνται ανάμεσα στο καλοκαίρι και το χειμώνα είναι πιο έντονες στις βόρειες και τις ορεινές περιοχές της χώρας, ενώ στις νότιες και παράκτιες μετριάζονται από την επίδραση της θάλασσας.

6 Στη χώρα παράγονται ρύζι, πατάτες,καλα μπόκι, κεχρι και σιτάρι. Άλλα σημαντικά γεωργικά προϊόντα είναι τα όσπρια, το κριθάρι, ο καπνός, το βαμβάκι και διάφορα είδη φρούτων και λαχανικών.

7 Στην κορεάτικη κουζίνα Κιμτσί ονομάζεται κάθε ένα από τα παραδοσιακά πιάτα λαχανικών τουρσί και καρυκευμάτων που αποτελούν τα πιο διαδεδομένα ορεκτικά στη Νότια Κορέα. Το κιμτσί φτιάχνεται με λάχανο, ενώ συνδυάζεται με άλλα συστατικά για να δημιουργήσει νέα πιάτα όπως το τηγανητό ρύζι κιμτσί.

8 ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ 1/2 κιλό κινέζικο λάχανο 2 κουταλιές της σούπας αλάτι 4 φλιτζάνια κρύο νερό 2 φλιτζάνια καυτό νερό ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα πράσα 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη ξερή κόκκινη πιπεριά 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

9 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: Ξεχωρίστε τα λαχανόφυλλα και ρίξτε τους αλάτι. Χύστε κρύο νερό και αφήστε τα σε δροσερό μέρος επί οχτώ ώρες ή όλη τη νύχτα. Ξεπλύντε καλά το λάχανο και πιέστε το για να βγάλει τα υγρά του. Χύστε καυτό νερό πάνω από τα καρυκεύματα και ανακατέψτε καλά. Αναμείξτε τα με τα λαχανόφυλλα. Βάλτε το μείγμα σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο. Ίσως χρειαστεί να κόψετε τα φύλλα στη μέση για να χωρέσουν. Καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη, και αφήστε το σε δροσερό μέρος περίπου δύο ημέρες. Στραγγίξτε τα φύλλα και κόψτε τα σε μέγεθος μπουκιάς. Φυλάξτε τα σε γυάλινο δοχείο μέχρι να τα σερβίρετε. Με αυτά τα υλικά παρασκευάζεται μισό κιλό.

10


Κατέβασμα ppt "Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google