Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΒΕΤΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΒΕΤΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΒΕΤΙΑ

2 ΕΔΑΦΟΣ Το έδαφος της Ελβετίας είναι ορεινό, καθώς καλύπτεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την οροσειρά των Άλπεων και την οροσειρά του Ιούρα στα βορειοδυτικά. Χαμηλότερό του σημείο είναι στη λίμνη Ματζιόρε στα ιταλοελβετικά σύνορα. Υψηλότερη κορυφή η Ντυφουρσπίτσε , ύψους μ.

3 ΚΛΙΜΑ Το κλίμα της Ελβετίας είναι ψυχρό και, κατά βάση ξηρό, αν και σε ορισμένες περιοχές βρέχει 160 με 180 μέρες το χρόνο. Το κλίμα παρουσιάζει μεγάλες διαφορές από περιοχή σε περιοχή, αλλά είναι γενικά υγιεινό. 

4 Κύριες λίμνες Μποντενζέε ή Λίμνη Κοστάντς  βορειοανατολικό όριο της χώρας, στα σύνορα με την Γερμανία Λίμνη Λεμάν: Στη βόρεια όχθη βρίσκεται η Λωζάνη και στη νοτιοδυτικό άκρο της η Γενεύη. Λίμνη Νεσατέλ από την πόλη Νεσατέλ που είναι κτισμένη στην βόρεια όχθη της. Λίμνη Λουγκάνο  στα σύνορα με την Ιταλία με την ομώνυμη πόλη κτισμένη στις όχθες της. Λίμνη της Ζυρίχης

5

6 Τοπία της Ελβετίας

7 ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

8 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ  Είναι χώρα της δυτικοκεντρικής  Ευρώπης. Συνορεύει δυτικά με τη Γαλλία, νότια και νοτιοανατολικά με την Ιταλία, βόρεια και βορειοανατολικά με τη Γερμανία και ανατολικά με την Αυστρία και το Λίχτενσταϊν.

9


Κατέβασμα ppt "ΕΛΒΕΤΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google