Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χώρες Δανάη Σαρναζίδου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χώρες Δανάη Σαρναζίδου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Χώρες Δανάη Σαρναζίδου

2 Ισπανία Η πρωτεύουσα της Ισπανίας είναι η Μαδρίτη.Οι Ισπανοί είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος τους χριστιανοί Ρωμαιοκαθολικοί, αν και η δύναμη της Εκκλησίας έχει μειωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Το πολίτευμα της Ισπανίας είναι βασιλευομένη δημοκρατία, Αρχηγός Κράτους είναι ο εκάστοτε Ισπανός Μονάρχης και αρχηγός Κυβερνήσεως ο Πρωθυπουργός. Η συνολική έκταση της Ισπανίας υπολογίζεται σε τ.χλμ. 

3 Ιταλία Η πρωτεύουσα της Ιταλίας είναι η Ρώμη. Η Ιταλία ή επισήμως, Ιταλική Δημοκρατία είναι μία ενιαία κοινοβουλευτική δημοκρατία στη Νότια Ευρώπη. Η Ιταλία εισχωρεί στην Μεσόγειο, ανάμεσα στην Αδριατική θάλασσα, το Ιόνιο πέλαγος και το Τυρρηνικό πέλαγος. 

4 Γαλλία Η πρωτεύουσα της Γαλλίας είναι το Παρίσι. Η Γαλλία είναι μια παλαιά χώρα, που σχηματίστηκε τον Πρώιμο Μεσαίωνα, παίρνοντας το όνομά της (Φρανς) από τους Φράγκους. Η μητροπολιτική Γαλλία βρίσκεται στα δυτικά άκρα της Ευρώπης. 

5 Ελλάδα Η Ελλάδα ή Ελλάς είναι χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Βρίσκεται την 97η θέση στην κατάταξη των χωρών του κόσμου σύμφωνα με την έκτασή τους. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη είναι η Αθήνα.

6 Αλβανία Η πρωτεύουσα της Αλβανίας είναι τα Τίρανα. Η Αλβανία , γνωστή επισήμως ως Δημοκρατία της Αλβανίας είναι μια Βαλκανική χώρα της ΝΑ Ευρώπης. Συνορεύει βόρεια και βορειοδυτικά με το Μαυροβούνιο, βορειοανατολικά με το Κόσσοβο, ανατολικά με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και νότια με την Ελλάδα. Βρέχεται από την Αδριατική θάλασσα δυτικά, και το Ιόνιο πέλαγος νοτιοδυτικά.

7 Βουλγαρία Η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας είναι τα Σόφια. Η Δημοκρατία της Βουλγαρίας είναι χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Βρέχεται στα ανατολικά από τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ συνορεύει με την Ελλάδα στα νότια, την Τουρκία στα ανατολικά, την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) στα δυτικά, τη Σερβία και τη Ρουμανία στα βόρεια. 

8 Ελβετία Η πρωτεύουσα της Ελβετίας είναι η Βέρνη. Η Ελβετία, είναι χώρα της δυτικής Ευρώπης. Συνορεύει δυτικά με τη Γαλλία, νότια και νοτιοανατολικά με την Ιταλία, βόρεια και βορειοανατολικά με τη Γερμανία και ανατολικά με την Αυστρία και το Λίχνενσταϊν.

9 Αγγλία Η Αγγλία είναι νησιωτική χώρα της Ευρώπης, κομμάτι του Ηνωμένου Βασιλείου. Μοιράζεται τα σύνορά της με τη Σκωτία προς Βορρά και την Ουαλία προς τη Δύση. Η Αγγλία βρέχεται βορειοδυτικά από την Ιρλανδική Θάλασσα, ενώ νοτιοδυτικά από την Κελτική Θάλασσα.

10 Βραζιλία Η πρωτεύουσα της Βραζιλίας είναι η Μπραζίλια. Η Βραζιλία ή επίσημα η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Βραζιλίας είναι η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, στη Νότια Αμερική. Επίσης, είναι η πέμπτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον κόσμο, και πέμπτη σε πληθυσμό.

11 Ιρλανδία Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας είναι το Δουβλίνο. Η Ιρλανδία είναι ένα μεγάλο νησί της βορειοδυτικής Ευρώπης, δυτικά από τη Μεγάλη Βρετανία.


Κατέβασμα ppt "Χώρες Δανάη Σαρναζίδου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google