Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Των μαθητών: Aldo Stoicho Krasimir Θεόδωρος Vitor Samvel Elis Χαράλαμπος Γιώργος Dulev Anton Επιμέλεια: Κακουλίδης Γιάννης Ποντίκη Κατερίνα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Των μαθητών: Aldo Stoicho Krasimir Θεόδωρος Vitor Samvel Elis Χαράλαμπος Γιώργος Dulev Anton Επιμέλεια: Κακουλίδης Γιάννης Ποντίκη Κατερίνα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Των μαθητών: Aldo Stoicho Krasimir Θεόδωρος Vitor Samvel Elis Χαράλαμπος Γιώργος Dulev Anton Επιμέλεια: Κακουλίδης Γιάννης Ποντίκη Κατερίνα Βουτσά Μαρία

2 ΕΛΒΕΤΙΑ

3 TOΠΟΘΕΣΙΑ Η Ελβετία, με επίσημο όνομα Ελβετική Συνομοσπονδία είναι μια χώρα της δυτικής Ευρώπης. Συνορεύει δυτικά με τη Γαλλία, νότια και νοτιοανατολικά με την Ιταλία, βόρεια και βορειοανατολικά με τη Γερμανία και ανατολικά με την Αυστρία και το Λιχτενστάιν. Πρωτεύουσα της Ελβετίας είναι η Βέρνη (128.041 κάτοικοι το 2007) ενώ μεγαλύτερη πόλη η Ζυρίχη. Άλλες σημαντικές πόλεις είναι η Βασιλεία, η Γενεύη και η Λωζάνη. Νόμισμα έχει το ελβετικό Φράγκο

4 Φυσική Γεωγραφία Στις 19 Αυγούστου του 2009 εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο η επέκταση των συνόρων της Ελβετίας έως και 150 μέτρα μέσα στο έδαφος της Ιταλίας, καθώς τις τελευταίες δεκαετίες έχουν υποχωρήσει σημαντικά οι παγετώνες που οριοθετούν τη χώρα ψηλά στις Άλπεις.

5 ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ Είναι μία μικρή χώρα, με έκταση 41.285 τ. χλμ. και πληθυσμό 7.780.200 κατοίκους. H Ελβετία φημίζεται για τις τράπεζές της, τις σοκολάτες της και για το τυρί της.

6 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η οικονομία της χώρας αναπτύσσεται γύρω από τρεις πόλους: τη βιομηχανία, τον τουρισμό και το εμπόριο. Λόγω του εδάφους και του κλίματος, η Ελβετία δεν μπόρεσε ν' αναπτύξει σε ικανοποιητικό βαθμό τη γεωργία της. Τα κυριότερα γεωργικά της προϊόντα είναι το σιτάρι, το κριθάρι, η βρώμη, οι πατάτες, τα ζαχαρότευτλα και λίγα φρούτα και λαχανικά. Αντίθετα η κτηνοτροφία της, ευνοημένη από το κλίμα αλλά και τη συστηματική και επιστημονική προσπάθεια των Ελβετών, είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη.

7 ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ Η χώρα διοικείται με ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας εκλέγεται κάθε χρόνο (το Δεκέμβριο) για θητεία ενός έτους.

8 ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ Το 42% του πληθυσμού ασπάζονται το ρωμαιοκαθολικισμό και το 35% είναι Προτεστάντες.

9 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Πολύ αναπτυγμένα είναι τα γράμματα και οι τέχνες στην Ελβετία. Από το 17ο αιώνα ήταν σπουδαίο πνευματικό κέντρο, αν και η έλλειψη εθνικής γλώσσας ταύτισε ιστορικά την ελβετική φιλολογία και σκέψη με τη γερμανική και τη γαλλική. Η Ελβετία είναι η πατρίδα του φιλόσοφου και κοινωνιολόγου Ζαν Ζακ Ρουσσώ. Ο πολιτισμός της Ελβετίας επηρεάζεται από τους γείτονές του, αλλά κατά τη διάρκεια των ετών έχει αναπτυχθεί ένας διακριτικός πολιτισμός με ισχυρές περιφερειακές διαφορές. Παραδοσιακά η Ελβετία δεν θεωρείται ένα από τα κέντρα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

10 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

11 ΡΩΣΙΑ

12 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Η Ρωσική Ομοσπονδία καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της ανατολικής Ευρώπης και ολόκληρη τη βόρεια Ασία. Από τη δύση προς την ανατολή συνορεύει με τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Εσθονία, τη Λεττονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, τη Μογγολία, την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα. Αποτελείται κυρίως από τεράστιες πεδινές περιοχές, στέπες στα νότια, και πυκνά δάση και τούνδρα στα βόρεια. Οι περιοχές αυτές αποτελούν και το 10% των παγκόσμιων αγροτικών εκτάσεων. Η Πρωτεύουσα της Ρωσίας είναι η Μόσχα.

13 ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ Οι Ρώσοι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι

14 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Η Ρωσία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

15 Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ Η ρωσική λογοτεχνία κατάφερε να γίνει ένα αναπόσπαστο μέρος του παγκόσμιου πολιτισμού. Τα μοναδικά δείγματα της ρωσικής κλασικής λογοτεχνίας έγιναν κληρονομιά της πνευματικής κουλτούρας της ανθρωπότητας. Παγκόσμια ιστορική σημασία απέκτησαν τα έργα του Pushkin, του Dostoevskiy, του Tolstoy, του Chehov. Η ρωσική εικαστική τέχνη έχει πλούσιες παραδόσεις. Ξεκίνησε την ανάπτυξή της στα χρόνια της αρχαίας Ρωσίας, τότε που μαζί με τον Χριστιανισμό οι Ρώσοι καλλιτέχνες υιοθέτησαν από τους Βυζαντινούς το καλλιτεχνικό στυλ και σιγά-σιγά κατάφεραν να σχηματίσουν δικές τους σχολές αγιογραφίας με καλλιτεχνικές ιδιαιτερότητες. Οι ρίζες του καθαρά ρωσικού αρχιτεκτονικού ρυθμού εμφανίζονται στα χρόνια της αρχαίας Ρωσίας και βασίζονται στις Βυζαντινές παραδόσεις. Οι μεγάλοι ναοί της Ρωσίας του Κιέβου, που κτίστηκαν μετά την εμφάνιση της Ορθοδοξίας, αποτέλεσαν πρώτα δείγματα της αρχιτεκτονικής στα ανατολικά εδάφη.

16 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ


Κατέβασμα ppt "ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Των μαθητών: Aldo Stoicho Krasimir Θεόδωρος Vitor Samvel Elis Χαράλαμπος Γιώργος Dulev Anton Επιμέλεια: Κακουλίδης Γιάννης Ποντίκη Κατερίνα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google