Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βιργινία Κούσπαρου Μιχαηλίνα Κούσπαρου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βιργινία Κούσπαρου Μιχαηλίνα Κούσπαρου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βιργινία Κούσπαρου Μιχαηλίνα Κούσπαρου
Ιταλία Βιργινία Κούσπαρου Μιχαηλίνα Κούσπαρου

2 Νάπολη Η Ιταλία είναι στην νότια Ευρώπη. Η Νάπολη είναι ένα ωραίο λιμάνι που κάνει εμπόριο. Κοντά έχει λιβάδια που είναι καλλιεργημένα με φρούτα και λαχανικά. Εκεί κοντά υπάρχουν αεροπλάνα, πλοία και σιδηρόδρομοι.

3 Κολοσσαίο Πήρε το όνομα από το άγαλμα του Νέρωνα, ο Κολοσσός.  Χωρεί θεατές και έχει περιφέρεια 524 μέτρα. Οι διαστάσεις του είναι 156 x 188 μέτρα και το ύψος του φτάνει τα 48 μέτρα και είχε 4 ορόφους. Οι τρεις πρώτοι έχουν αψίδες και ο τέταρτος 40 παράθυρα. Ο τελευταίος όροφος προοριζόταν για τις γυναίκες και τις κατώτερες τάξεις των πολιτών, ενώ ο πρώτος για τους πολίτες.

4 Ο Πύργος της Πίζας Η Πίζα είναι πόλη και έχει τον ξακουστό πύργο της Πίζας, που κτίστηκε όλος από μάρμαρο. Αποτελείται από 6 ορόφους και επειδή κτίστηκε σε έδαφος χαλαρό είναι λίγο γυρτός. Έχει ύψος 56 μ.

5 Ρώμη Η Ρώμη είναι μια πόλη με σπουδαία ιστορία , πολιτισμό και τέχνες. Γι' αυτό το λόγο, για τα πολυάριθμα μνημεία, έχει αποδοθεί η προσωνυμία «η αιώνια πόλη».

6 Στοιχεία Χώρα Πρωτεύουσα Ρώμη Δήμαρχος Ινιάτσιο Μαρίνο Πληθυσμός
Χώρα   Ιταλία Πρωτεύουσα Ρώμη Δήμαρχος Ινιάτσιο Μαρίνο Πληθυσμός    (2006) Σημαία Μέλος της ΕΕ από τις 1 Ιανουαρίου 1958


Κατέβασμα ppt "Βιργινία Κούσπαρου Μιχαηλίνα Κούσπαρου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google