Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γαλλία-ratatouille.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γαλλία-ratatouille."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γαλλία-ratatouille

2 Γαλλία Η Γάλλια είναι μια χώρα βορειοανατολικά της Κύπρου. Το κλίμα της δεν είναι σταθερό του ότι η χώρα βρίσκεται σε ίση περίπου απόσταση από το Βόρειο πόλο και τον Ισημερινό, για αυτό δεν γνωρίζει ούτε τα μεγάλα ψύχη της Βόρειας ή Ανατολικής Ευρώπης, ούτε τους μεγάλους καύσωνες των μεσογειακών χερσονήσων.

3 Γεωργία Η Γαλλία παράγει σιτάρι,  βρώμη, σίκαλη, κριθάρι, ζαχαρότευτλα ,ρύζι, καλαμπόκι, πατάτες και όλα τα είδη των λαχανικών. αχλάδια, μήλα, πορτοκάλια, κεράσια, δαμάσκηνα, βερίκοκα.

4 ‘Ratatouille’ το ελληνικό μπριάμ
Συστατικά 400 γρ. κρεμμύδια 400 γρ. πιπεριές 400 γρ. μελιτζάνες 400 γρ. ντομάτες 400 γρ. κολοκύθια 1 σκελίδα σκόρδο Μαϊντανός Βασιλικός φρέσκος Ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι 1 κ.γ. μέλι Τρόπος μαγειρέματος 1Ψιλόκοψε το κρεμμύδι. Κόψε τα κολοκύθια σε ροδέλες και τις πιπεριές σε μακρόστενα κομμάτια. Κόψε τις μελιτζάνες σε τετράγωνα κομμάτια. 2Ξεφλούδισε τις ντομάτες καθάρισε τους σπόρους και κόψτες σε κομμάτια 3Σε αντικολλητικό τηγάνι σόταρε σε ελαιόλαδο ελαφρά τα κρεμμύδια να παρουν χρώμα 4Αφαίρεσε το κρεμμύδι και πέρασε από το ίδιο τηγάνι τις πιπεριές. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία για όλα τα λαχανικά 5Αφού τα σοτάρεις όλα ελαφρά, πρόσθεσέ τα όλα μαζί στο τηγάνι και πρόσθεσε το σκόδρο, το βασιλικό, το μαϊντανό. Αλατοπιπέρωσε 6Μετέφερε το μείγμα σε πήλινο σκεύος και πρόσθεσε το μέλι 7Ψήσε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες

5 ratatouille Tο διάσημο αυτό φαγητό της Γαλλίας έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην ομώνυμη παιδική ταινία ‘ratatouille’ στην οποία ένα ποντίκι φτιάχνει αυτό το φαγητό με πολύ ταλέντο.

6 ΤΕΛΟΣ Νεφέλη


Κατέβασμα ppt "Γαλλία-ratatouille."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google