Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μαθαίνω για τη νέα μορφή γρίπης Α(Η1Ν1)
Advertisements

Μαθαίνω για την νέα μορφή γρίπης Α (H1N1)
KΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ
Dr. Παναγιώτης Πανουργιάς Παθολόγος Γαστρεντερολόγος Ιατρός Εργασίας
Νέος Ιός της Γρίπης Α(Η1Ν1)
Στόχοι της εκπαίδευσης:
4η Ενότητα:Καθαρισμός.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Εργασία στην Οικιακή Οικονομία Βασίλης Λαμπρινος Α1
ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Πως μεταδίδεται η ασθένεια
ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας Σπόντης Α.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΥΛ ΚΤΕΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Θεμελίωση της πρακτικής φυσικοθεραπείας
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Τμημάτων
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Η πρωτογενής φροντίδα του σώματος, την οποία πρέπει να εφαρμόζει συστηματικά κάθε άτομο είναι η σωματική υγιεινή. Έχει ως στόχο την.
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
ΕΝΟΤΗΤΑ 6 ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΦΡΟΝΤΙΔΑ Τ ΟΥ Σ ΚΥΛΟΥ !. Τα σκυλιά εξημερώθηκαν από τους ανθρώπους πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα σκυλιά έχουν γίνει.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Ι - Το περιβάλλον εργασίας
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Κλείσιμο 10 Δημ. Σχολείο Χαλκίδας
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Νοηματική επικοινωνία Γλώσσα του σώματος Body Language
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Ενότητα 1.1 ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ
Υγιεινή του χώρου εργασίας 2.1
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Ενότητα 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ Α(Η1Ν1)
Ενότητα: 1 - Τεχνολογία του Φλαμπέ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2016
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΧΩΡΟΥ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων ή η διεύθυνση επισιτιστικών τμη­μάτων μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης ασχολείται.
ΜΑΡΙΑ ΝΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.  Υγεία: η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.
 Να αποφεύγεις το τρέξιμο και τις χειρονομίες με τα εργαλεία.  Να διατηρείς ελεύθερους τους διαδρόμους.  Να ρωτάς τον καθηγητή σου αν δεν ξέρεις πώς.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
-Προσεκτική προετοιμασία και κατανόηση του πειράματος πριν την εκτέλεσή του.
Created with MindGenius Business 2005® ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Πέρα από το πλύσιμο του σώματος, πρέπει να φροντίζουμε επίσης και να κρατούμε σε καθαρή και υγιεινή κατάσταση και κάποια επιμέρους.
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΡΙΩΝ Μάριος Βαμβακάρης.
Οδηγίες Συμπεριφοράς Δεν ακούμε μουσική με τον ήχο στη διαπασών.
ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Τμηματα του Εστιατοριου Κυριοι και Βοηθητικοι χωροι του εστιατορίου
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 1 Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: Γνωρίζει και εφαρμόζει τους προσωπικούς κανόνες υγιεινής και τις αρχές υγιεινής του χώρου και του εξοπλισμού. Γνωρίζει και εφαρμόζει τους κανόνες ασφαλείας του χώρου και του εξοπλισμού.  

Σκοπός της λειτουργίας του Μπαρ ΜΠΑΡ Είναι ένας ειδικά διαρρυθμισμένος χώρος στον οποίο σερβίρονται όλων των ειδών τα ποτά. Σκοπός της λειτουργίας του Μπαρ Να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών σε ποτά. Η είσπραξη εισοδήματος.

Οι κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας των Εργαζομένων στους χώρους εργασίας είναι απαίτηση της εποχής μας και στόχος κάθε κοινωνίας, με βασικές αρχές για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. Προσωπική υγιεινή: Η προσωπική υγιεινή υποδηλώνει σεβασμό προς τον εαυτό μας και τους άλλους που κινούνται γύρω μας.

Τα σημεία που απαιτούν προσοχή και φροντίδα είναι: Πρόσωπο (να είναι καθαρό και περιποιημένο). Σώμα (προσωπική καθαριότητα). Πόδια (πλένονται καθημερινά μετά την εργασία). Χέρια (πλένονται με ζεστό τρεχούμενο νερό και σαπούνι μετά από οποιαδήποτε επαφή με οτιδήποτε, κυρίως τουαλέτα). Μαλλιά (κοντά, καθαρά και καλοκτενισμένα). Στόμα – Δόντια (πλένονται καθημερινά).

Απαγορεύεται το κάπνισμα. Τα νύχια πρέπει να είναι κομμένα, καθαρά. Άτομα με επιδημικές ασθένειες απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή με τρόφιμα υλικά και ποτά. Αποφεύγονται οι κακές συνήθειες – άγγιγμα μαλλιών, αυτιών, μύτης, μάσημα τσίχλας. Όλες οι ανοικτές πληγές και τα γδαρσίματα πρέπει να καλύπτονται με αδιάβροχο επίδεσμο.

Τα χέρια μας τα πλένομε πάντοτε ιδίως: Όταν είναι λερωμένα. Μετά τη χρήση της τουαλέτας. Μετά το φαγητό. Μετά το κάπνισμα. Μετά το φύσημα της μύτης ή το βήξιμο. Μετά τη χρήση μαντιλιού. Μετά το χτένισμα. Μετά τη διαδικασία καθαρισμού στο εστιατόριο. Μετά το πέταγμα των αχρήστων.

Κανόνες ασφαλείας: Δεν τρέχουμε, δεν περπατάμε γρήγορα. Χρησιμοποιούμε τις ορθές πόρτες εισόδου και εξόδου. Δεν σταματούμε απότομα να μαζέψουμε κάτι από χάμω. Δεν πίνουμε αλκοόλ ή φάρμακα. Να είμαστε ξεκούραστοι. Να χρησιμοποιούμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και με τον ορθό τρόπο. Τα σπασμένα ποτήρια και πιάτα τα βάζουμε σε χαρτόνι και όχι στον κάλαθο αχρήστων. Οι διάδρομοι και οι πόρτες να μένουν καθαροί, χωρίς εμπόδια. Όλες οι βλάβες γενικά των μηχανημάτων, διακόπτες, βρύσες κλπ να αναφέρονται αμέσως στον υπεύθυνο. Τα βαριά αντικείμενα μετακινούνται με το σωστό τρόπο.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Αναφέρετε τους προσωπικούς κανόνες υγιεινής και τις αρχές υγιεινής του χώρου και του εξοπλισμού. Αναφέρετε τους κανόνες ασφαλείας του χώρου και του εξοπλισμού.