Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Πέρα από το πλύσιμο του σώματος, πρέπει να φροντίζουμε επίσης και να κρατούμε σε καθαρή και υγιεινή κατάσταση και κάποια επιμέρους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Πέρα από το πλύσιμο του σώματος, πρέπει να φροντίζουμε επίσης και να κρατούμε σε καθαρή και υγιεινή κατάσταση και κάποια επιμέρους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Πέρα από το πλύσιμο του σώματος, πρέπει να φροντίζουμε επίσης και να κρατούμε σε καθαρή και υγιεινή κατάσταση και κάποια επιμέρους μέλη ή μέρη του σώματος όπως: Καθαριότητα των ματιών. Τα μάτια πρέπει να πλένονται με άφθονο νερό [χωρίς σαπούνι] και να σκουπίζονται μόνο με καθαρή πετσέτα η καθαρό μαντίλι, ποτέ με λερωμένα χέρια γιατί υπάρχει κίνδυνος να μολυνθούν με λιμώδη η περαστικά νοσήματα, από τα μικρόβια που συχνά υπάρχουν στα χέρια και στα νύχια.

2 Καθαριότητα των χεριών
Καθαριότητα των χεριών. Τα χέρια πρέπει να πλένονται με άφθονο νερό και σαπούνι , σε συχνά διαστήματα κατά την διάρκεια της ημέρας και απαραίτητα πριν κάθε γεύμα ειδικότερα πριν από το κύριο γεύμα . Τα νύχια πρέπει να κόβονται και να διατηρούνται σε μικρό μέγεθος και να πλένονται με ιδιαίτερη προσοχή . Καθαριότητα των ποδιών. Η καθαριότητα των ποδιών επιβάλλεται όχι μόνο για λόγους υγιεινής αλλά και για λόγους αισθητικής .Η αποσύνδεση του ιδρώτα των ποδιών δημιουργεί έντονη κακοσμία , η οποία είναι ασφαλώς πολύ δυσάρεστη τόσο στο ίδιο το άτομο όσο και στους γύρο. Μετά το πλύσιμο πρέπει να σκουπιζόμαστε καλά, κυρίως στην περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα.

3 Η καθημερινή καθαριότητα του σώματος αλλά και του περιβάλλοντος , αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την σωματική υγεία του ανθρώπου. Η καθαριότητα του σώματος είναι απαραίτητα, για την καλή κυκλοφορία του αίματος , την αποφυγή δυσοσμίας και την απομάκρυνση των μικροβίων από το δέρμα. Το δέρμα του σώματός μας είναι ευαίσθητο στην υπέρυθρη ακτινοβολία και η πολύωρη έκθεση στον ήλιο δημιουργεί ρυτίδωση και καρκίνο του δέρματος. Γι΄ αυτό συστήνεται η αποφυγή κολύμβησης και η έκθεση στον ήλιο μετά τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μμ. Το πρόσωπο πρέπει να καθαρίζεται με σαπούνι καλής ποιότητας ώστε να μην ερεθίζει το δέρμα. Στην περίοδο της εφηβείας , η εμφάνιση ακμής , στο πρόσωπο είναι φυσιολογική . Ο δερματολόγος θα συστήσει , αν χρειάζεται , τη κατάλληλη θεραπεία .

4 Κανόνες ατομικής υγιεινής
Τακτικό πλύσιμο χεριών και περιποίηση νυχιών. Τακτικό βούρτσισμα δοντιών. Καθαρές κάλτσες , άνετα και καλής ποιότητας παπούτσια. Χρήση κατάλληλου σαμπουάν για κάθε τύπο μαλλιών. Χρήση ατομικής πετσέτας , χτένας , οδοντόβουρτσας κτλ. Αποφυγή βαφής και συχνού τεχνητού στεγνώματος. Απολύμανση χεριών.

5 ~προσέχουμε την σωματική μας υγιεινή~ ~καθαριότητα χεριών~
Συμπέρασμα: ~προσέχουμε την σωματική μας υγιεινή~ ~καθαριότητα χεριών~ ~καθαριότητα ποδιών~ ~καθαριότητα δοντιών~ Βιβλιογραφία: Βιβλίο Οικιακής Οικονομίας

6 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ
Μέλη ομάδας: Βικτωρία Κανάκη Γλυκερία Μουλαρά Σταυρούλα Καζίρη Χριστίνα Βουρβουλάκη ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ ΟΜΑΔΑ:ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ


Κατέβασμα ppt "ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Πέρα από το πλύσιμο του σώματος, πρέπει να φροντίζουμε επίσης και να κρατούμε σε καθαρή και υγιεινή κατάσταση και κάποια επιμέρους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google