Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΡΙΩΝ Μάριος Βαμβακάρης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΡΙΩΝ Μάριος Βαμβακάρης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΡΙΩΝ Μάριος Βαμβακάρης

2 Στόχος των εμπνευστών της, που έχουν την υποστήριξη του ΟΗΕ, είναι η διαφώτιση και η κινητοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι, μια καθημερινή και απλή δραστηριότητα, που σώζει ζωές, κυρίως στον Τρίτο Κόσμο. Σύμφωνα με έρευνες, το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι μειώνει κατά 50% τις πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος από μολυσματικές ασθένειες, που στις φτωχές χώρες του πλανήτη είναι συχνά θανατηφόρες. Διαβάστε περισσότερα:

3 Για ποιο λόγο η υγιεινή των χεριών είναι τόσο σημαντική;
Ένας από τους κυριότερους τρόπους μετάδοσης των μικροβίων από άτομο σε άτομο είναι μέσω των χεριών.  Ο καθαρισμός των χεριών απομακρύνει ή καταστρέφει οποιαδήποτε μικρόβια υπάρχουν στα χέρια, και επίσης μειώνει τον αριθμό μικροβίων που συνήθως ζουν πάνω στο δέρμα.  Εάν δεν διατηρούμε τα χέρια μας καθαρά, μεταδίδουμε αυτά τα μικρόβια σε άλλα άτομα ή στον εαυτό μας με το να αγγίζουμε τα μάτια, το στόμα, τη μύτη ή κοψίματα στο σώμα μας.  Μπορούμε επίσης να πάρουμε μικρόβια από αντικείμενα όπως πόμολα πόρτας και κιγκλιδώματα σκαλιών τα οποία έχουν αγγίξει πολλοί άνθρωποι.  Παρά την πεποίθηση που γενικά επικρατεί ότι τα μικρόβια που προκαλούν κρυολογήματα μεταδίδονται από το φτέρνισμα και το βήχα, οι περισσότερες μολύνσεις οφείλονται στην επαφή των χεριών.

4 Γιατί πρέπει να διατηρούμε τα χέρια μας καθαρά;
  Το να διατηρούμε τα χέρια μας καθαρά είναι ο καλύτερος τρόπος να εμποδίσουμε τη μόλυνση.  Με το να καθαρίζετε συχνά τα χέρια σας, απομακρύνετε τα μικρόβια που παίρνετε από άλλους ανθρώπους / περιβάλλον / επιφάνειες μέσω της επαφής των χεριών. Τα χέρια πρέπει να καθαρίζονται με: ·        Σαπούνι και νερό ·        Εμποτισμένα οινοπνευματώδη διαλύματα ·        Απολυμαντικά χεριών με βάση το οινόπνευμα. Διαβάστε περισσότερα:

5


Κατέβασμα ppt "ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΡΙΩΝ Μάριος Βαμβακάρης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google