Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ Α(Η1Ν1)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ Α(Η1Ν1)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ Α(Η1Ν1)

2 Προληπτικά μέτρα υγιεινής
Συχνό πλύσιμο χεριών με υγρό σαπούνι, ή καθάρισμα με αντισηπτικό gel ή αντισηπτικά μαντηλάκια. Αποφυγή επαφής των χεριών με στόμα, μύτη, μάτια. Όχι κοινή χρήση προσωπικών ή συχνόχρηστων αντικειμένων.

3 Αν υπάρχει άρρωστο μέλος της οικογένειας στο σπίτι, περιορίστε την επαφή του με τα άλλα μέλη.
Μην επισκέπτεσθε σπίτια που κάποιο άτομο ασθενεί. Αποφύγετε του συχνόχρηστους χώρους. Αερίζετε τακτικά όλους τους χώρους. Αποφύγετε τις χειραψίες και τα φιλιά. Χρησιμοποιήστε χαρτομάντιλο μιας χρήσης για να φταρνιστείτε ή να βήξετε και πετάξτε το αμέσως. Αν δεν υπάρχει χρησιμοποιήστε τον αγκώνα και όχι την παλάμη σας.

4 Προληπτικά μέτρα για το παιδί που πηγαίνει σχολείο
Εφοδιάστε το παιδί σας με νερό από το σπίτι – απαγορέψτε στο παιδί σας να πίνει νερό με το στόμα από τις βρύσες. Εφοδιάστε το παιδί σας με αντισηπτικό gel ή αντισηπτικά μαντιλάκια – εντελώς απαραίτητα για το ΟΛΟΗΜΕΡΟ. Εξασκήστε το παιδί σας στο συχνό και σωστό πλύσιμο των χεριών.

5 Μέτρα που πήρε το σχολείο
Ορισμός Ομάδας συντονισμού Ορισμό χώρου παραμονής ασθενών. Τακτική απολύμανση χώρων υγιεινής και συχνόχρηστων επιφανειών (πόμολα, θρανία, κουπαστές σκάλας κλπ) Συνεργασία με το Σύλλογο γονέων για συχνότερη καθαριότητα και απολύμανση (Τουαλέτες – χώρος παραμονής ασθενών – κουπαστές) Αντισηπτικό σαπούνι και χειροπετσέτες στις τουαλέτες

6 Αντισηπτική λοσιόν, χαρτί κουζίνας, γάντια μιας χρήσεως και οινόπνευμα σε κάθε τάξη.
Συχνό εξαερισμό των τάξεων. Υποχρεωτικό αυλισμό των μαθητών σε εξωτερικούς χώρους – περιορισμό του εσωτερικού αυλισμού μόνο σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Περιορισμό της αναίτιας παραμονής των γονέων και γενικά των ενηλίκων στο εσωτερικό του διδακτηρίου.

7 Κλινική συμπτωματολογία της γρίπης
Πυρετός Βήχας Πονόλαιμος Μυαλγίες Συνάχι Πονοκέφαλος Ρίγος Αίσθημα κόπωσης Διάρροια και εμετοί σε ορισμένες περιπτώσεις

8 Τι θα κάνετε αν αρρωστήσει το παιδί σας
Μη στέλνετε το παιδί σας στο σχολείο αν παρουσιάζει έστω και ένα από τα παραπάνω συμπτώματα. Η κατ’ οίκον παραμονή είναι υποχρεωτική για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών φαρμάκων . Ελέγχετε καθημερινά τα παιδιά πριν αναχωρήσουν για το σχολείο, και εάν είναι αδιάθετα, κρατήστε τα στο σπίτι.

9 Επικοινωνήστε με τον οικογενειακό σας γιατρό ή με τον παιδίατρο.
Μην πηγαίνετε το παιδί σας αμέσως στο Νοσοκομείο. Κρατήστε το παιδί σας στο σπίτι Πάρτε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσετε τα άλλα μέλη της οικογένειας. Ενημερώστε αμέσως το σχολείο σε περίπτωση επιβεβαίωσης κρούσματος της νέας γρίπης

10 Εξασφαλίστε από τώρα άτομο που θα σας υποστηρίξει, αν χρειαστεί να παραμείνει στο σπίτι το παιδί σας. Να παραλαμβάνετε αμέσως το παιδί σας από το σχολείο, αν ειδοποιηθείτε. Ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού, για την επιστροφή του παιδιού σας στο σχολείο.


Κατέβασμα ppt "ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ Α(Η1Ν1)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google