Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
Οι πιο σημαντικοί μας στόχοι: (Τα συνθήματά μας) Συμπεριφέρομαι στους άλλους όπως θέλω να μου συμπεριφέρονται κι εκείνοι! Δεν κάνω ποτέ στους άλλους αυτό που δε θα’ θελα οι άλλοι να κάνουν σε μένα!

2 1. «Είμαι πανέτοιμος/-η για το σχολείο!»
Έρχομαι καθημερινά στο σχολείο πριν από τις 7:45π.μ. Έρχομαι πάντα διαβασμένος/-η Έχω τα απαραίτητα βιβλία/ τετράδια/ υλικά στην τσάντα και στην κασετίνα μου Φορώ τη στολή μου Πηγαίνω στην τάξη μου αμέσως μετά το διάλειμμα

3 2. «Αυτό θα πει σεβασμός!» Ακούω αυτόν/-ήν που μιλά με προσοχή και δε διακόπτω!! Περιμένω υπομονετικά τη σειρά μου. Διατηρώ σε καλή κατάσταση τα πράγματά μου, τα πράγματα των άλλων και τα πράγματα του σχολείου. Αφήνω καθαρές τις τουαλέτες και δε σπαταλώ άσκοπα το χαρτί. Ρίχνω τα σκουπίδια στους καλάθους.

4 3. «Πάντα με ευγένεια, ποτέ με αγένεια!»
Μιλώ πάντοτε ευγενικά στους δασκάλους/-ες και τους συμμαθητές και συμμαθήτριές μου. Προσέχω τα λόγια μου να είναι σωστά και να μην προσβάλλουν κανέναν… Μένω μακριά από άσχημες λέξεις, βρισιές και τσακωμούς.

5 4. «Μα ό,τι και να πεις, πρέπει να΄ μαστε ασφαλείς!!...»
Μετακινούμαι ήρεμα στην τάξη, χωρίς να τρέχω και να σπρώχνω. Το διάλειμμα βγαίνω έξω, δε μένω στην τάξη. Όταν ανεβαίνω σκάλες, το κάνω πάντα με προσοχή. Τρώω και μετά παίζω. Λύνω τις διαφορές μου με συζήτηση και όχι με καβγά. Μένω μακριά από επικίνδυνα πράγματα, όπως πέτρες και ξύλα. Κρατώ τα χέρια και τα πόδια μου στον εαυτό μου. Δε χτυπώ και δεν κλοτσώ κανέναν.

6 5. «Μα όλα θα΄ναι δύσκολα, αν δεν υπάρχει αγάπη!...»
Ενδιαφέρομαι για τους άλλους και τους δείχνω αγάπη. Είμαι πρόθυμος/-η και δίνω βοήθεια σε όποιον/-αν τη χρειάζεται. Συνεργάζομαι χωρίς διαμαρτυρίες με όλα τα παιδιά. Δεν κοροϊδεύω κανέναν!!

7 Αν όλα τα παιδιά μιας τάξης τηρούν τους κανόνες για ένα μήνα…
1. Παρακολουθούν μια ταινία στην τάξη τους. (1η φορά) 2. Κερδίζουν ένα ομαδικό παιχνίδι στην αυλή του σχολείου. (2η φορά) 3. Πάνε μια επίσκεψη στο πάρκο. (3η φορά) 4. Πάνε μια επιπλέον εκδρομή!! (η καλύτερη τάξη μέχρι το τέλος της χρονιάς)

8 Αν ένα παιδί τηρεί τους κανόνες για ένα τρίμηνο…
Παίρνει ένα βραβείο σε μια συγκέντρωση που θα γίνει. Θα ενημερώνονται οι γονείς του/της για την καλή συμπεριφορά και θα παίρνουν συγχαρητήρια από το σχολείο.

9 Αν κάποια παιδιά δεν τηρούν τους κανόνες, τότε…
1. Γίνεται υπενθύμιση στο παιδί των κανόνων του σχολείου και δίνεται ακόμα μια ευκαιρία. 2. Εφαρμόζεται στέρηση συμμετοχής στα παιχνίδια της αυλής για όσες μέρες αποφασιστεί. 3. Εφαρμόζεται στέρηση συμμετοχής σε μια δραστηριότητα της τάξης ή του σχολείου. 4. Ζητείται η παρουσία των γονιών στο σχολείο και γίνεται συζήτηση για τις συνέπειες της συμπεριφοράς του παιδιού τους. 5. Ζητείται αποζημίωση για τυχόν υλική ζημιά, που προκλήθηκε.

10 Υπόσχομαι ότι… «Ως μαθητ….. γνωρίζω τα δικαιώματά μου, αλλά και τις υποχρεώσεις μου και εφαρμόζω όλους τους πιο πάνω κανόνες του σχολείου μου» Υπογραφή μαθητ……, ………………………………..


Κατέβασμα ppt "ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google