ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Advertisements

Μια αγορά με ευκαιρίες και παγίδες. Η συγκεκριμένη αγορά γίνεται πολύ συχνά, αντικείμενο λαϊκισμού, δημαγωγίας και πλειοδοσίας μιας δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας.
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Δεκεμβρίου 2010, Αθήνα 2η Σύνοδος Διευθυντών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011.
Η Άνοδος και η Πτώση του Ελληνικού Σχεδίου για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων Χαράλαμπος Τσαρδανίδης - Αστέρης Χουλιάρας.
Στρατηγική & Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ---- Εναρμόνιση με την Ψηφιακή Στρατηγική της Χώρας Υπουργείο Διοικητικής.
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2007 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007.
ΑΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Κίνητρα και Στρατηγικές για την Αναβάθμιση του Ρυθμιστικού Ρόλου του Κράτους 21 Νοεμβρίου.
Ε.Ε.Δ.Ε - Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. – Ι.Μ.Δ.Δ.Α. « Το Μεταβατικό Σύστημα επιβεβαίωσης της διαχειριστικής επάρκειας των Ο.Τ.Α. » Εισηγητής: Γούπιος Γιάννης Δ/ντής Ανάπτυξης.
ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ = ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Οργανωτική ετοιμότητα Επιχειρησιακή ετοιμότητα Λειτουργική ετοιμότητα ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.
Νέος Επενδυτικός Νόμος Ανάπτυξη στην πράξη – Απάντηση στην κρίση
ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ- ΤΟΣ Εκ των κάτω (Bottom-up) προσέγγιση για τον Σχεδιασμό του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα,
ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ
2. ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤO YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 3 Βήματα προς όφελος του Πολίτη.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007 – 2013
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ > ΑΘΗΝΑ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005 > ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΑΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Σε συνεργασία με: την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 4 ο Τριήμερο.
Μάθημα: Χωροταξία, «Παρουσίαση της ανάλυσης SWOT»
ΑΘΗΝΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΠΣ η ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
13o GREEK ICT FORUM ( ) Ενότητα 2: «Ψηφιακή Στρατηγική και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση // Έργα και Υπηρεσίες» Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Ελλάδα.
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Β’ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διάσκεψη Σερρών Ιουνίου 2004 Ερίκ Γκαζόν Σύμβουλος σε θέματα Εργασιακών Σχέσεων & Απασχόλησης Ποιές είναι οι προοπτικές απασχόλησης στους νόμους.
Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών Αποτελεσματική Διαχείριση στην 4η Προγραμματική Περίοδο 2007 – 2013.
Πού βρισκόμαστε;.
1 ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗΣ 2008 Αθήνα, 18 Μαρτίου 2009 ΘΕΜΑ: ΘΕΜΑ: Πρόοδος του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση »
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» Παρασκευή 12 Μαρτίου Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Πολιτική και Δίκαιο Β’ Γενικού Λυκείου.
Κίνημα στο Γουδί 1909 Ελευθέριος Βενιζέλος 1910
GREEK ICT FORUM: ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Ελληινκή Βιομηχανία: προς την οικονομία της γνώσης, ΤΕΕ,Αθήνα 3-5 Ιουλίου 2006 ΘΕΜΑ: Η Βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην.
Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» 1 Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
«Η ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΔΠΔ) ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΕΣΜΟΙ και ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Γιώργος Παγουλάτος
Έννοια και οργάνωση δημόσιας διοίκησης Γενικό Διοικητικό Δίκαιο Μάθημα 1 Αικατερίνη Ηλιάδου
Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων Νάνσυ Μπουραντά Αγρίνιο, 2016 Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων.
Επιχειρησιακές Επικοινωνίες και Δημόσιες Σχέσεις Αθανάσιος Σ. Δερμετζόπουλος, MSc. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Κατ. Διοίκησης Τουριστικών.
ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΔΠΔ) ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΕΣΜΟΙ και ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Γιώργος Παγουλάτος
3. ΟΝΕ Ι. Θεσμικά όργανα Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών (ΕΣΚΤ) Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) 1. Συγκρότηση 1.1. ΕΣΚΤ= ΕΚΤ και εθνικές κεντρικές.
ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ Σημειώσεις βασισμένες στο N. Nugent (2010) The Government and Politics of the European Union, 7 th edition.
2 η Διημερίδα Επίκαιρα Ζητήματα Φορολογικού Δικαίου Δεκεμβρίου 2015.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Πρόγραμμα Εταιρικής Ταυτότητας Διάλεξη 2. Στελέχη που ασχολούνται… Μικρομεσαίες επιχειρήσεις ▫ Ομάδα από 4-6 άτομα διαφόρων τμημάτων και ένα ανώτατο στέλεχος.
Γιάννης Α. Μυλόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ. Τομέας Υδραυλικής & Τεχνικής Περιβάλλοντος Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών-Πολυτεχνική Σχολή H ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ.
Πολιτική Παιδεία Β’ Τάξη Γενικού Λυκείου Γεωργία Καζάκου, ΠΕ09 Οικονομολόγος 1.
 1. Διαμόρφωση Εκπαιδευτικής Πολιτικής  2. Θέση Εκπαιδευτικής Μονάδας στον τομέα διαμόρφωσης Ε. Π.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΉ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΊΟ ΠΟΙΌΤΗΤΑΣ Διοίκηση Ολικής Ποιότητας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Κρατικος παρεμβατιςμος και κατα pareto αριςτοποιηςη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΩΣ ΤΡΙΤΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Θεωρία και Πρακτική της Διοίκησης στο Δημόσιο τομέα
«Επιχειρηματικό Περιβάλλον & Αδειοδότηση Επιχειρήσεων»
Διακυβέρνηση και κρατική ισχύς
Ο κρατικός προϋπολογισμός
ΕΚΠΑ - Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων
Θεωρία και Πρακτική της Διοίκησης στο Δημόσιο τομέα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Υπηρεσιακα συμβουλια - συνελευσεισ
Διαστάσεις περιβαλλοντικής πολιτικής
Η έννοια της επιχείρησης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κίνδυνος Χώρας.
Η ανοιχτή μέθοδος συντονισμού (ΑΜΣ)
Προσβασιμότητα για ΑμεΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΑΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Η μεταρρύθμιση των πολιτικών του κράτους και ο ρόλος της δημόσιας διοίκησης: η ελληνική περίπτωση Το πρότυπο Dale Carnegie Training® σάς βοηθά να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτήν τη διαφάνεια στην αρχή της παρουσίασης του ομιλητή και χρησιμοποιήστε τη στη συνέχεια για να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Κατά την επικόλληση, το PowerPoint εφαρμόζει αυτόματα τη μορφή της παρουσίασης του ομιλητή. Κατά την παρουσίαση ενός ομιλητή, εξηγήστε πρώτα τη σπουδαιότητα του θέματος και τα οφέλη για το ακροατήριο. Στη συνέχεια, πείτε για ποιον λόγο ο ομιλητής είναι αρμόδιος ώστε να μιλήσει για αυτό το θέμα. Ολοκληρώστε με το όνομα του ομιλητή. Δείξτε ενθουσιασμό και θα πείσετε το ακροατήριο να παρακολουθήσει ενεργά την παρουσίαση. Η παρουσίαση του ομιλητή δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από εξήντα δευτερόλεπτα. Στο τέλος όλης της παρουσίασης μην αμελήσετε να αφιερώσετε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα για να ευχαριστήσετε τον ομιλητή. Όταν ευχαριστείτε έναν ομιλητή, αναφέρετε έναν συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο η παρουσίασή του αφορούσε το ακροατήριο. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005

Βασικά σημεία ομιλίας Είδη αλλαγών στο πεδίο των δημοσίων πολιτικών Οι πηγές δύναμης των επιτελικών στελεχών Ο ρόλος της διοίκησης στη φάση του σχεδιασμού των μεταρρυθμίσεων Κίνητρα γραφειοκρατικής διολίσθησης στη φάση της υλοποίησης Η δυνατότητα γραφειοκρατικής διολίσθησης στη φάση της υλοποίησης Τρόποι ελέγχου της γραφειοκρατικής διολίσθησης Η Ελληνική περίπτωση Συμπεράσματα Το πρότυπο Dale Carnegie Training® σάς βοηθά να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτήν τη διαφάνεια στην αρχή της παρουσίασης του ομιλητή και χρησιμοποιήστε τη στη συνέχεια για να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Κατά την επικόλληση, το PowerPoint εφαρμόζει αυτόματα τη μορφή της παρουσίασης του ομιλητή. Κατά την παρουσίαση ενός ομιλητή, εξηγήστε πρώτα τη σπουδαιότητα του θέματος και τα οφέλη για το ακροατήριο. Στη συνέχεια, πείτε για ποιον λόγο ο ομιλητής είναι αρμόδιος ώστε να μιλήσει για αυτό το θέμα. Ολοκληρώστε με το όνομα του ομιλητή. Δείξτε ενθουσιασμό και θα πείσετε το ακροατήριο να παρακολουθήσει ενεργά την παρουσίαση. Η παρουσίαση του ομιλητή δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από εξήντα δευτερόλεπτα. Στο τέλος όλης της παρουσίασης μην αμελήσετε να αφιερώσετε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα για να ευχαριστήσετε τον ομιλητή. Όταν ευχαριστείτε έναν ομιλητή, αναφέρετε έναν συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο η παρουσίασή του αφορούσε το ακροατήριο.

Είδη αλλαγών στο πεδίο των δημοσίων πολιτικών Είδη αλλαγών στο πεδίο των δημοσίων πολιτικών Αλλαγή πρώτης τάξης Προσαρμόζεται ο τρόπος χρήσης του εργαλείου πολιτικής για να την αντιμετώπιση της νέας κατάστασης. (π.χ. το ύψος των επιτοκίων) (προσαυξητική αλλαγή, incrementalism)   Το πρότυπο Dale Carnegie Training® σάς βοηθά να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτήν τη διαφάνεια στην αρχή της παρουσίασης του ομιλητή και χρησιμοποιήστε τη στη συνέχεια για να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Κατά την επικόλληση, το PowerPoint εφαρμόζει αυτόματα τη μορφή της παρουσίασης του ομιλητή. Κατά την παρουσίαση ενός ομιλητή, εξηγήστε πρώτα τη σπουδαιότητα του θέματος και τα οφέλη για το ακροατήριο. Στη συνέχεια, πείτε για ποιον λόγο ο ομιλητής είναι αρμόδιος ώστε να μιλήσει για αυτό το θέμα. Ολοκληρώστε με το όνομα του ομιλητή. Δείξτε ενθουσιασμό και θα πείσετε το ακροατήριο να παρακολουθήσει ενεργά την παρουσίαση. Η παρουσίαση του ομιλητή δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από εξήντα δευτερόλεπτα. Στο τέλος όλης της παρουσίασης μην αμελήσετε να αφιερώσετε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα για να ευχαριστήσετε τον ομιλητή. Όταν ευχαριστείτε έναν ομιλητή, αναφέρετε έναν συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο η παρουσίασή του αφορούσε το ακροατήριο.

Είδη αλλαγών στο πεδίο των δημοσίων πολιτικών Είδη αλλαγών στο πεδίο των δημοσίων πολιτικών Αλλαγή δεύτερης τάξης Αλλάζουν τα εργαλεία πολιτικής. (π.χ.από την ενίσχυση των τιμών περνάμε στην επιδότηση των συντελεστών παραγωγής των αγροτικών προϊόντων) (Δραστική αλλαγή)    Το πρότυπο Dale Carnegie Training® σάς βοηθά να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτήν τη διαφάνεια στην αρχή της παρουσίασης του ομιλητή και χρησιμοποιήστε τη στη συνέχεια για να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Κατά την επικόλληση, το PowerPoint εφαρμόζει αυτόματα τη μορφή της παρουσίασης του ομιλητή. Κατά την παρουσίαση ενός ομιλητή, εξηγήστε πρώτα τη σπουδαιότητα του θέματος και τα οφέλη για το ακροατήριο. Στη συνέχεια, πείτε για ποιον λόγο ο ομιλητής είναι αρμόδιος ώστε να μιλήσει για αυτό το θέμα. Ολοκληρώστε με το όνομα του ομιλητή. Δείξτε ενθουσιασμό και θα πείσετε το ακροατήριο να παρακολουθήσει ενεργά την παρουσίαση. Η παρουσίαση του ομιλητή δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από εξήντα δευτερόλεπτα. Στο τέλος όλης της παρουσίασης μην αμελήσετε να αφιερώσετε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα για να ευχαριστήσετε τον ομιλητή. Όταν ευχαριστείτε έναν ομιλητή, αναφέρετε έναν συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο η παρουσίασή του αφορούσε το ακροατήριο.

Είδη αλλαγών στο πεδίο των δημοσίων πολιτικών Είδη αλλαγών στο πεδίο των δημοσίων πολιτικών Αλλαγή τρίτης τάξης Αλλάζουν και οι στόχοι και τα εργαλεία (νέες ιδέες, νέες εναλλακτικές) (Δραστική αλλαγή - Τομή πολιτικής) Το πρότυπο Dale Carnegie Training® σάς βοηθά να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτήν τη διαφάνεια στην αρχή της παρουσίασης του ομιλητή και χρησιμοποιήστε τη στη συνέχεια για να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Κατά την επικόλληση, το PowerPoint εφαρμόζει αυτόματα τη μορφή της παρουσίασης του ομιλητή. Κατά την παρουσίαση ενός ομιλητή, εξηγήστε πρώτα τη σπουδαιότητα του θέματος και τα οφέλη για το ακροατήριο. Στη συνέχεια, πείτε για ποιον λόγο ο ομιλητής είναι αρμόδιος ώστε να μιλήσει για αυτό το θέμα. Ολοκληρώστε με το όνομα του ομιλητή. Δείξτε ενθουσιασμό και θα πείσετε το ακροατήριο να παρακολουθήσει ενεργά την παρουσίαση. Η παρουσίαση του ομιλητή δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από εξήντα δευτερόλεπτα. Στο τέλος όλης της παρουσίασης μην αμελήσετε να αφιερώσετε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα για να ευχαριστήσετε τον ομιλητή. Όταν ευχαριστείτε έναν ομιλητή, αναφέρετε έναν συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο η παρουσίασή του αφορούσε το ακροατήριο.

Οι πηγές δύναμης των επιτελικών στελεχών Μένουν χρόνια στο ίδιο αντικείμενο πολιτικής και από διάφορα πόστα Κατέχουν λόγω γνώσης και πείρας εξειδίκευση και προνομιακή πληροφόρηση για το πεδίο της δημόσιας πολιτικής που δραστηριοποιούνται Έχουν σταθερές-μόνιμες σχέσεις και δίαυλους επικοινωνίας με εμπλεκόμενα θεσμικά κατοχυρωμένα ή ανεπίσημα συμφέροντα και άλλους δικαστικούς (π.χ. ΣτΕ και επεξεργασία προεδρικών διαταγμάτων) ή και πολιτικούς παράγοντες (π.χ. βουλευτές της αντιπολίτευσης) Το πρότυπο Dale Carnegie Training® σάς βοηθά να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτήν τη διαφάνεια στην αρχή της παρουσίασης του ομιλητή και χρησιμοποιήστε τη στη συνέχεια για να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Κατά την επικόλληση, το PowerPoint εφαρμόζει αυτόματα τη μορφή της παρουσίασης του ομιλητή. Κατά την παρουσίαση ενός ομιλητή, εξηγήστε πρώτα τη σπουδαιότητα του θέματος και τα οφέλη για το ακροατήριο. Στη συνέχεια, πείτε για ποιον λόγο ο ομιλητής είναι αρμόδιος ώστε να μιλήσει για αυτό το θέμα. Ολοκληρώστε με το όνομα του ομιλητή. Δείξτε ενθουσιασμό και θα πείσετε το ακροατήριο να παρακολουθήσει ενεργά την παρουσίαση. Η παρουσίαση του ομιλητή δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από εξήντα δευτερόλεπτα. Στο τέλος όλης της παρουσίασης μην αμελήσετε να αφιερώσετε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα για να ευχαριστήσετε τον ομιλητή. Όταν ευχαριστείτε έναν ομιλητή, αναφέρετε έναν συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο η παρουσίασή του αφορούσε το ακροατήριο.

Ο ρόλος της διοίκησης στη φάση του σχεδιασμού των μεταρρυθμίσεων Οι ώριμες εγκατεστημένες γραφειοκρατίες σπάνια προωθούν δραστικές αλλαγές. Οι αλλαγές που συνήθως προτείνουν είναι προσαυξητικές αλλαγές πρώτης τάξης (π.χ. αλλαγές στο υπουργείο οικονομικών σε σχέση με φορολογικά ζητήματα και τον προϋπολογισμό). Άρα η δραστική μεταρρυθμιστική προσπάθεια χρειάζεται κίνηση από έξω για να ξεκινήσει. Το πρότυπο Dale Carnegie Training® σάς βοηθά να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτήν τη διαφάνεια στην αρχή της παρουσίασης του ομιλητή και χρησιμοποιήστε τη στη συνέχεια για να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Κατά την επικόλληση, το PowerPoint εφαρμόζει αυτόματα τη μορφή της παρουσίασης του ομιλητή. Κατά την παρουσίαση ενός ομιλητή, εξηγήστε πρώτα τη σπουδαιότητα του θέματος και τα οφέλη για το ακροατήριο. Στη συνέχεια, πείτε για ποιον λόγο ο ομιλητής είναι αρμόδιος ώστε να μιλήσει για αυτό το θέμα. Ολοκληρώστε με το όνομα του ομιλητή. Δείξτε ενθουσιασμό και θα πείσετε το ακροατήριο να παρακολουθήσει ενεργά την παρουσίαση. Η παρουσίαση του ομιλητή δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από εξήντα δευτερόλεπτα. Στο τέλος όλης της παρουσίασης μην αμελήσετε να αφιερώσετε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα για να ευχαριστήσετε τον ομιλητή. Όταν ευχαριστείτε έναν ομιλητή, αναφέρετε έναν συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο η παρουσίασή του αφορούσε το ακροατήριο.

Κίνητρα γραφειοκρατικής διολίσθησης στη φάση της υλοποίησης Αντίδραση σε μεταρρυθμίσεις, που επιχειρούν να μεταβάλλουν τον τρόπο λειτουργίας της (αρμοδιότητες, μετακινήσεις, τρόπος αξιολόγησης) με νέα αβέβαια, τουλάχιστον στην αρχή, αποτελέσματα Διαφορετική αντίληψη από τον εντολέα της για το περιεχόμενο του δημοσίου συμφέροντος Διαφθορά Το πρότυπο Dale Carnegie Training® σάς βοηθά να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτήν τη διαφάνεια στην αρχή της παρουσίασης του ομιλητή και χρησιμοποιήστε τη στη συνέχεια για να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Κατά την επικόλληση, το PowerPoint εφαρμόζει αυτόματα τη μορφή της παρουσίασης του ομιλητή. Κατά την παρουσίαση ενός ομιλητή, εξηγήστε πρώτα τη σπουδαιότητα του θέματος και τα οφέλη για το ακροατήριο. Στη συνέχεια, πείτε για ποιον λόγο ο ομιλητής είναι αρμόδιος ώστε να μιλήσει για αυτό το θέμα. Ολοκληρώστε με το όνομα του ομιλητή. Δείξτε ενθουσιασμό και θα πείσετε το ακροατήριο να παρακολουθήσει ενεργά την παρουσίαση. Η παρουσίαση του ομιλητή δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από εξήντα δευτερόλεπτα. Στο τέλος όλης της παρουσίασης μην αμελήσετε να αφιερώσετε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα για να ευχαριστήσετε τον ομιλητή. Όταν ευχαριστείτε έναν ομιλητή, αναφέρετε έναν συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο η παρουσίασή του αφορούσε το ακροατήριο.

Η θεωρία των αρνησίκυρων δρώντων «Η ανάλυση μου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σταθερότητα πολιτικής ενός πολιτικού συστήματος ενισχύεται όταν αυξάνεται ο αριθμός των αρνησίκυρων δρώντων, όταν μειώνεται η σύγκλιση τους και όταν αυξάνεται η συνοχή τους» (Τσεμπελής 2003, σελ.66) Το πρότυπο Dale Carnegie Training® σάς βοηθά να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτήν τη διαφάνεια στην αρχή της παρουσίασης του ομιλητή και χρησιμοποιήστε τη στη συνέχεια για να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Κατά την επικόλληση, το PowerPoint εφαρμόζει αυτόματα τη μορφή της παρουσίασης του ομιλητή. Κατά την παρουσίαση ενός ομιλητή, εξηγήστε πρώτα τη σπουδαιότητα του θέματος και τα οφέλη για το ακροατήριο. Στη συνέχεια, πείτε για ποιον λόγο ο ομιλητής είναι αρμόδιος ώστε να μιλήσει για αυτό το θέμα. Ολοκληρώστε με το όνομα του ομιλητή. Δείξτε ενθουσιασμό και θα πείσετε το ακροατήριο να παρακολουθήσει ενεργά την παρουσίαση. Η παρουσίαση του ομιλητή δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από εξήντα δευτερόλεπτα. Στο τέλος όλης της παρουσίασης μην αμελήσετε να αφιερώσετε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα για να ευχαριστήσετε τον ομιλητή. Όταν ευχαριστείτε έναν ομιλητή, αναφέρετε έναν συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο η παρουσίασή του αφορούσε το ακροατήριο.

Η θεωρία των αρνησίκυρων δρώντων Ο συνδυασμός: ενός αρνησίκυρου δρώντα αδιάφορου ή με χαμηλή εσωτερική συνοχή, μεταρρυθμίσεων με μακρύ ορίζοντα, μιας συστηματικά αρνητικής αξιωματικής αντιπολίτευσης οδηγεί στη διατήρηση ή την οριακή μεταβολή της ακολουθούμενης πολιτικής. Το πρότυπο Dale Carnegie Training® σάς βοηθά να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτήν τη διαφάνεια στην αρχή της παρουσίασης του ομιλητή και χρησιμοποιήστε τη στη συνέχεια για να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Κατά την επικόλληση, το PowerPoint εφαρμόζει αυτόματα τη μορφή της παρουσίασης του ομιλητή. Κατά την παρουσίαση ενός ομιλητή, εξηγήστε πρώτα τη σπουδαιότητα του θέματος και τα οφέλη για το ακροατήριο. Στη συνέχεια, πείτε για ποιον λόγο ο ομιλητής είναι αρμόδιος ώστε να μιλήσει για αυτό το θέμα. Ολοκληρώστε με το όνομα του ομιλητή. Δείξτε ενθουσιασμό και θα πείσετε το ακροατήριο να παρακολουθήσει ενεργά την παρουσίαση. Η παρουσίαση του ομιλητή δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από εξήντα δευτερόλεπτα. Στο τέλος όλης της παρουσίασης μην αμελήσετε να αφιερώσετε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα για να ευχαριστήσετε τον ομιλητή. Όταν ευχαριστείτε έναν ομιλητή, αναφέρετε έναν συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο η παρουσίασή του αφορούσε το ακροατήριο.

Η διάδραση κυβέρνησης-διοίκησης ως παίγνιο διαδοχικών κινήσεων Η διάδραση κυβέρνησης-διοίκησης ως παίγνιο διαδοχικών κινήσεων Μεταρρύθμιση Διόρθωση ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ανοχή Διατήρηση του SQ, Οριακή αλλαγή Παρέκκλιση ΔΙΟΙΚΗΣΗ Μη παρέκκλιση Το πρότυπο Dale Carnegie Training® σάς βοηθά να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτήν τη διαφάνεια στην αρχή της παρουσίασης του ομιλητή και χρησιμοποιήστε τη στη συνέχεια για να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Κατά την επικόλληση, το PowerPoint εφαρμόζει αυτόματα τη μορφή της παρουσίασης του ομιλητή. Κατά την παρουσίαση ενός ομιλητή, εξηγήστε πρώτα τη σπουδαιότητα του θέματος και τα οφέλη για το ακροατήριο. Στη συνέχεια, πείτε για ποιον λόγο ο ομιλητής είναι αρμόδιος ώστε να μιλήσει για αυτό το θέμα. Ολοκληρώστε με το όνομα του ομιλητή. Δείξτε ενθουσιασμό και θα πείσετε το ακροατήριο να παρακολουθήσει ενεργά την παρουσίαση. Η παρουσίαση του ομιλητή δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από εξήντα δευτερόλεπτα. Στο τέλος όλης της παρουσίασης μην αμελήσετε να αφιερώσετε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα για να ευχαριστήσετε τον ομιλητή. Όταν ευχαριστείτε έναν ομιλητή, αναφέρετε έναν συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο η παρουσίασή του αφορούσε το ακροατήριο. Απρόσκοπτη μεταρρύθμιση

Η δυνατότητα γραφειοκρατικής διολίσθησης στη φάση της υλοποίησης Είναι συνάρτηση: Της αδιαφορίας του εντολέα-κυβέρνησης για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης Του (υψηλού) κόστους πληροφόρησης Του χρόνου που απαιτείται για την υλοποίηση Της δυνατότητας συγκρότησης συμμαχιών ανάμεσα στη διοίκηση και σε νέους ή παλαιούς δρώντες με διαφοροποιημένες προτιμήσεις πολιτικής από αυτές της κυβέρνησης Το πρότυπο Dale Carnegie Training® σάς βοηθά να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτήν τη διαφάνεια στην αρχή της παρουσίασης του ομιλητή και χρησιμοποιήστε τη στη συνέχεια για να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Κατά την επικόλληση, το PowerPoint εφαρμόζει αυτόματα τη μορφή της παρουσίασης του ομιλητή. Κατά την παρουσίαση ενός ομιλητή, εξηγήστε πρώτα τη σπουδαιότητα του θέματος και τα οφέλη για το ακροατήριο. Στη συνέχεια, πείτε για ποιον λόγο ο ομιλητής είναι αρμόδιος ώστε να μιλήσει για αυτό το θέμα. Ολοκληρώστε με το όνομα του ομιλητή. Δείξτε ενθουσιασμό και θα πείσετε το ακροατήριο να παρακολουθήσει ενεργά την παρουσίαση. Η παρουσίαση του ομιλητή δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από εξήντα δευτερόλεπτα. Στο τέλος όλης της παρουσίασης μην αμελήσετε να αφιερώσετε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα για να ευχαριστήσετε τον ομιλητή. Όταν ευχαριστείτε έναν ομιλητή, αναφέρετε έναν συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο η παρουσίασή του αφορούσε το ακροατήριο.

Η δυνατότητα γραφειοκρατικής διολίσθησης στη φάση της υλοποίησης Είναι συνάρτηση: Της ύπαρξης μιας συστηματικά αρνητικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Της αδυναμίας της κυβέρνησης να επανέλθει με διορθωτικές κινήσεις για να εξασφαλίσει την υλοποίηση σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Το πρότυπο Dale Carnegie Training® σάς βοηθά να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτήν τη διαφάνεια στην αρχή της παρουσίασης του ομιλητή και χρησιμοποιήστε τη στη συνέχεια για να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Κατά την επικόλληση, το PowerPoint εφαρμόζει αυτόματα τη μορφή της παρουσίασης του ομιλητή. Κατά την παρουσίαση ενός ομιλητή, εξηγήστε πρώτα τη σπουδαιότητα του θέματος και τα οφέλη για το ακροατήριο. Στη συνέχεια, πείτε για ποιον λόγο ο ομιλητής είναι αρμόδιος ώστε να μιλήσει για αυτό το θέμα. Ολοκληρώστε με το όνομα του ομιλητή. Δείξτε ενθουσιασμό και θα πείσετε το ακροατήριο να παρακολουθήσει ενεργά την παρουσίαση. Η παρουσίαση του ομιλητή δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από εξήντα δευτερόλεπτα. Στο τέλος όλης της παρουσίασης μην αμελήσετε να αφιερώσετε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα για να ευχαριστήσετε τον ομιλητή. Όταν ευχαριστείτε έναν ομιλητή, αναφέρετε έναν συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο η παρουσίασή του αφορούσε το ακροατήριο.

Τρόποι ελέγχου της γραφειοκρατικής διολίσθησης Πρώτα απ όλα απαιτείται συνεπής μεταρρυθμιστική πολιτική ηγεσία, ταγμένη να παρακολουθεί και ελέγχει όλα τα στάδια της μεταρρύθμισης. Λιγότερο γενική και καλύτερα εξειδικευμένη πρωτογενής νομοθετική παραγωγή από την κυβέρνηση μειώνει ex ante την δυνατότητα της διοίκησης να παρεκκλίνει. Πολυσθενής δομή έλεγχου στηριγμένη σε μέτρα προληπτικά, σε μέτρα κατά την διάρκεια μιας εξειδικευμένης διοικητικής δραστηριότητας (διαδικαστικές μορφές), και σε εκ των υστέρων μορφές έλέγχου Το πρότυπο Dale Carnegie Training® σάς βοηθά να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτήν τη διαφάνεια στην αρχή της παρουσίασης του ομιλητή και χρησιμοποιήστε τη στη συνέχεια για να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Κατά την επικόλληση, το PowerPoint εφαρμόζει αυτόματα τη μορφή της παρουσίασης του ομιλητή. Κατά την παρουσίαση ενός ομιλητή, εξηγήστε πρώτα τη σπουδαιότητα του θέματος και τα οφέλη για το ακροατήριο. Στη συνέχεια, πείτε για ποιον λόγο ο ομιλητής είναι αρμόδιος ώστε να μιλήσει για αυτό το θέμα. Ολοκληρώστε με το όνομα του ομιλητή. Δείξτε ενθουσιασμό και θα πείσετε το ακροατήριο να παρακολουθήσει ενεργά την παρουσίαση. Η παρουσίαση του ομιλητή δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από εξήντα δευτερόλεπτα. Στο τέλος όλης της παρουσίασης μην αμελήσετε να αφιερώσετε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα για να ευχαριστήσετε τον ομιλητή. Όταν ευχαριστείτε έναν ομιλητή, αναφέρετε έναν συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο η παρουσίασή του αφορούσε το ακροατήριο.

Η ελληνική περίπτωση Μονοκομματικές κυβερνήσεις με υψηλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία Ισχυρά κυβερνητικά κόμματα με όχι πάντα εσωτερική συνοχή (αδυναμία) Ισχυρά κυβερνητικά κόμματα με χαμηλή προσήλωση σε δραστικές αλλαγές (αδιαφορία) Όλο και περισσότεροι νόμοι έχουν την μορφή νόμων πλαισίων και όλο και περισσότερη νομοθετική δραστηριότητα εξειδικεύεται μέσα από την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και προεδρικών διαταγμάτων. Το πρότυπο Dale Carnegie Training® σάς βοηθά να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτήν τη διαφάνεια στην αρχή της παρουσίασης του ομιλητή και χρησιμοποιήστε τη στη συνέχεια για να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Κατά την επικόλληση, το PowerPoint εφαρμόζει αυτόματα τη μορφή της παρουσίασης του ομιλητή. Κατά την παρουσίαση ενός ομιλητή, εξηγήστε πρώτα τη σπουδαιότητα του θέματος και τα οφέλη για το ακροατήριο. Στη συνέχεια, πείτε για ποιον λόγο ο ομιλητής είναι αρμόδιος ώστε να μιλήσει για αυτό το θέμα. Ολοκληρώστε με το όνομα του ομιλητή. Δείξτε ενθουσιασμό και θα πείσετε το ακροατήριο να παρακολουθήσει ενεργά την παρουσίαση. Η παρουσίαση του ομιλητή δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από εξήντα δευτερόλεπτα. Στο τέλος όλης της παρουσίασης μην αμελήσετε να αφιερώσετε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα για να ευχαριστήσετε τον ομιλητή. Όταν ευχαριστείτε έναν ομιλητή, αναφέρετε έναν συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο η παρουσίασή του αφορούσε το ακροατήριο.

Η ελληνική περίπτωση Εμφανίζεται ενισχυμένος ο ρόλος της διοίκησης αλλά και της δικαιοσύνης στην υλοποίηση των γενικών νόμων πλαισίων. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων είναι οι προνομιακοί και σταθεροί συνομιλητές των συνδικαλιστών του αντιστοίχου πεδίου πολιτικής (ΟΛΜΕ, ΕΙΝΑΠ, ΓΕΝΟΠ κλπ). Αναπτύσσονται «συνασπισμοί αντιμεταρρύθμισης», με την συμμετοχή διοικητικών, δικαστικών, συνδικαλιστικών και αντιπολιτευόμενων πολιτικών παραγόντων. Η ύπαρξη ισχυρών πλειοψηφιών και κυβερνητικής σταθερότητας, οδήγησε τις κυβερνήσεις σε εφησυχασμό και χαλαρή παρακολούθηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Συμπέρασμα Οι δραστικές αλλαγές δημοσίων πολιτικών στην μεταπολιτευτική Ελλάδα δεν ευδοκιμούν όχι λόγω του ρόλου της διοίκησης αλλά της έλλειψης ικανών μεταρρυθμιστικών πολιτικών ηγεσιών Το πρότυπο Dale Carnegie Training® σάς βοηθά να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτήν τη διαφάνεια στην αρχή της παρουσίασης του ομιλητή και χρησιμοποιήστε τη στη συνέχεια για να παρουσιάσετε τον ομιλητή. Κατά την επικόλληση, το PowerPoint εφαρμόζει αυτόματα τη μορφή της παρουσίασης του ομιλητή. Κατά την παρουσίαση ενός ομιλητή, εξηγήστε πρώτα τη σπουδαιότητα του θέματος και τα οφέλη για το ακροατήριο. Στη συνέχεια, πείτε για ποιον λόγο ο ομιλητής είναι αρμόδιος ώστε να μιλήσει για αυτό το θέμα. Ολοκληρώστε με το όνομα του ομιλητή. Δείξτε ενθουσιασμό και θα πείσετε το ακροατήριο να παρακολουθήσει ενεργά την παρουσίαση. Η παρουσίαση του ομιλητή δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από εξήντα δευτερόλεπτα. Στο τέλος όλης της παρουσίασης μην αμελήσετε να αφιερώσετε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα για να ευχαριστήσετε τον ομιλητή. Όταν ευχαριστείτε έναν ομιλητή, αναφέρετε έναν συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο η παρουσίασή του αφορούσε το ακροατήριο.