ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Advertisements

(Από το Τι είναι... Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗ! Σίγουρα όμως, αυτή η μορφή της είναι η πιο φανερή και η πιο επικίνδυνη τόσο για τη σωματική.
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΗΒΟΥ
Ειρήνη Κορδερά Ψυχολόγος MSc Υγείας MSc Παιδιών και Εφήβων.
NEEΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ  Γιατί οι έφηβοι πέφτουν στην κυριολεξία με τα μούτρα στη χρήση και συχνά την κατάχρηση του διαδικτύου, του κινητού (ή.
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Ανήλικοι & ηλεκτρονικό έγκλημα
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φ. Βίγλα
Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying)
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΦΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒEΙΑ
Το Φορτίο Τα πρωτόνια και τα ηλεκτρόνια έχουν ηλεκτρικό φορτίο. Το ηλεκτρικό φορτίο έχει δύο μορφές. Το θετικό και το αρνητικό. Τα ηλεκτρόνια έχουν αρνητικό.
Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας
Η θέση της γυναίκας στην Ινδία
ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Δικαιώματα παιδιού και καταπάτησή τους
Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΑΤΖΗΠΛΑΤΩΝ Α4 1ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Ν
ΘΕΜΑ: ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Αιματοεγκεφαλικός Φραγμός και Σκλήρυνση κατά Πλάκας Μικροβίωμα
15. Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ.
ΜΟΡΦΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
Βασιλική Παλαπέρη Μαριέττα Ματζαβέλα
Διάλογος Αθηναίων - Μηλίων
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΡΑΦΑΕΛΛΑ Β’
Πόσεςσυσκευέςλειτουργούνμε το ηλ.Ρεύμα??? Η ανάπτυξη της τεχνολογίας οφείλεται στην αρχαία ελληνική σκέψη στην οποία ο άνθρωπος στηρίχτηκε για.
ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΑ
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
Σύγχρονα εγκλήματα πολέμου Written by strategy on May 09, 2011 under Άμυνα Tags: Κουρδικό, Τουρκία Το στρατιωτικό σκέλος του PKK ανακοίνωσε ότι στις τελευταίες.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Με τον όρο βία στο σχολείο αποδίδεται στα ελληνικά ο αγγλικός school bullying, που αναφέρεται στην χρήση βίας, σκόπιμη και επαναλαμβανόμενη, που ασκείται.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
1. Λευκής σαρκός 2. Οργάνων 3. Όπλων.  Ορισμός : Η στρατολόγηση και μεταφορά γυναικών και παιδιών, κυρίως από την μία χώρα στην άλλη, με σκοπό την προώθησή.
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
CYBER BULLYING.
Β΄ τάξη Θεωρητική κατεύθυνση Συμπεράσματα και Εντυπώσεις Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φ. Κυριλλίδου ΠΕ 13.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Τι είναι η Κατανομή (Distribution)
Θέμα project : Cyberbullying
Μια εργασία του Νικόλα Ρώσση, Φάνη Κουσσουρή και του ‘Ιωνα Καπράλου ΄΄Τα κρούσματα σχολικού εκφοβισμού αυξάνονται ραγδαία στη χώρα μας. Εκεί δε που το.
Αλήθειες και ψέματα για τα υβριδικά αυτοκίνητα ΤΣΙΜΠΟΥΡΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
Ημιαγωγοι Και Εφαρμογες Χιλμη Και Μπουλεντ. ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ; Μερικές φορές κάποια πράγματα ακούγονται εξωπραγματικά και πέρα από.
Όλοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, όλοι ΙΣΟΙ.
Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
“ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ” ΜΕΤΑΞΙΑ ΜΕΡΙΑΝΟΥ ΓΙΟΒΑΝΑ ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ.
 Στόχος της παρουσίασης αυτής είναι η εξοικείωση με τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο της Βιβλιοθήκης προκειμένου να αναζητήσουμε ένα τεκμήριο από τη συλλογή.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
Τί τους θέλουμε τους επιταχυντές;
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Déjà vu(προμνησία) Presque vu (Tip of the tongue)
Βιολογία Γυμνασίου.
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ
Πληροφορίες για το Κάρμα
Ενθαρρύνοντας την ανταπόκριση στη Βιβλική Αλήθεια
TRAFFICKING.
TROLL GAMERS ΘΕΜΑ: Ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Ε4 ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Βία και μορφές βίας Χρυσάνθη Χ..
Ερευνητική εργασία Θέμα: Σχολική βία Κατάλογος μαθητών:
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Τι είναι το cyber bulling.
Μάθημα: Οικιακή Οικονομία
Η ανάπτυξη της μνήμης γεγονότων και της αυτοβιογραφικής μνήμης.
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ! ΓΙΑΤΙ και ΤΙ πρέπει να κάνουμε!
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταμνήμη και Επιδόσεις Μνήμης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ... Σύμφωνα με αυτόν τον όρο, τιμωρείται γενικά κάθε προσβολή της ηθικής και του κύρους των διεθνών νόμων, συνθηκών και συμβάσεων, η οποία συνήθως συνέβη κατά τη διάρκεια πολέμου. Στις μέρες μας τα πράγματα έχουνε γίνει πολύ δύσκολα και ο καθένας ψάχνει με τον δικό του τρόπο πώς να επιβιώσει. Πολλοί επιλέγουν λάθος τρόπους. Όμως αυτό ΔΕΝ τους ενδιαφέρει, δεν νοιάζονται για το αν κάποιος άνθρωπος υφίσταται βία η κάποια άλλου είδους παρενόχληση.

ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ...! ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΝΗΛΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΛΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ

ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ Το εμπόριο οργάνων είναι μια αγοραπωλησία ενός ανθρώπινου σώματος με σκοπό είτε το κέρδος και το συμφέρον ή την μεταμόσχευση σε αρρώστους. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται περί κέρδους και δυστυχώς παρουσιάζεται συχνά. Χωρίς κανένα ίχνος συμπόνιας τέτοιου είδους άνθρωποι δεν υπολογίζουν τίποτα, ούτε την ηλικία ακόμα (παιδιά, νεογέννητα. βρέφη). Πολλά είναι επίσης τα παραδείγματα που αφορούν αυτό το θέμα όπως η υπόθεση του μικρού αγοριού στην Βέροια του Άλεξ όπου κάποιοι ισχυρίζονται πως έπεσε και εκείνος θύμα αυτής της αρρωστημένης ανταλλαγής.

ΑΝΗΛΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΛΕΙΑ  Οι πληροφορίες που έχουν ήδη συλλεγεί μαρτυρούν ότι τα ποσοστά των κοριτσιών στο σύνολο των γυναικών που υφίστανται οργανωμένη πολεμική σεξουαλική βία είναι εξαιρετικά υψηλά. Η διαπίστωση ότι οι βιασμοί συνιστούν όπλο πολέμου αποτελεί μια πρόσφατη ανακάλυψη των διεθνών οργανισμών, οι οποίοι, ευαισθητοποιημένοι από τα γεγονότα της Βοσνίας, δείχνουν να αποδέχονται πλέον ασυζητητί τη σχετική φεμινιστική ανάλυση: "Η σεξουαλική βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών έχει εξελιχθεί σε συστηματικό όπλο πολέμου. 

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ Επίσης δεν θα παραλείπονταν οι εγκληματικές και πολεμικές ικανότητες του Καντάφι που συγκλονίζουν πανελλαδικά. Οι δυνάμεις διέπραξαν ένα ευρύ φάσμα εγκλημάτων. Υπήρξαν μαρτυρίες για εγκλήματα που διέπραξαν αντικαθεστωτικοί, αλλά δεν ήταν τόσο εκτεταμένα και συστηματικά όσο αυτά των δυνάμεων του Καντάφι. Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για βασανιστήρια, συνοπτικές εκτελέσεις και ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν ως στόχους αμάχους και νοσοκομεία.

ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ Τέλος όσο αφορά την κακομεταχείριση και την παρενόχληση υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα. Φυσικά από ότι καταλαβαίνουμε όταν ένας άνθρωπος παρενοχλείται με οποιοδήποτε τρόπο νιώθει μειωμένος όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά. Είναι μια δύσκολη και επίπονη εμπειρία η οποία όμως λόγω του ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να δέχονται καθημερινά τέτοια κρούσματα ΔΕΝ αναφέρεται για ευνόητους λόγους σε κανέναν. Δεν πρέπει κάποτε αυτό να σταματήσει;

Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν και δεν είναι μακριά μας και ας κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε. Είναι δίπλα μας και μας κοιτάνε , αρκεί να είμαστε προσεκτικοί.. .ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ....

ΤΕΛΟΣ Καρεκλά Μαρία