Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σύγχρονα εγκλήματα πολέμου Written by strategy on May 09, 2011 under Άμυνα Tags: Κουρδικό, Τουρκία Το στρατιωτικό σκέλος του PKK ανακοίνωσε ότι στις τελευταίες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σύγχρονα εγκλήματα πολέμου Written by strategy on May 09, 2011 under Άμυνα Tags: Κουρδικό, Τουρκία Το στρατιωτικό σκέλος του PKK ανακοίνωσε ότι στις τελευταίες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σύγχρονα εγκλήματα πολέμου Written by strategy on May 09, 2011 under Άμυνα Tags: Κουρδικό, Τουρκία Το στρατιωτικό σκέλος του PKK ανακοίνωσε ότι στις τελευταίες επιχειρήσεις του Τουρκικού Στρατού στις νοτιοανατολικές επαρχίες έγινε εκ νέου χρήση χημικών όπλων. ΚουρδικόΤουρκίαΚουρδικόΤουρκία

2 Μετά την εκτόξευση ρουκετών από επιθετικά ελικόπτερα Cobra που παρείχαν υποστήριξη στις αποβιβαζόμενες ομάδες ακολούθησε ρίψη υλικού που “μυρίζει μέντα, ανακατεύει το στομάχι και προκαλεί εγκαύματα στον φάρυγγα”. Από τις συγκρούσεις, οι Κούρδοι αντάρτες είχαν 11 απώλειες τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Μετά την εκτόξευση ρουκετών από επιθετικά ελικόπτερα Cobra που παρείχαν υποστήριξη στις αποβιβαζόμενες ομάδες ακολούθησε ρίψη υλικού που “μυρίζει μέντα, ανακατεύει το στομάχι και προκαλεί εγκαύματα στον φάρυγγα”. Από τις συγκρούσεις, οι Κούρδοι αντάρτες είχαν 11 απώλειες τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

3 Η Τουρκία αγνοεί για μία ακόμα φορά τις αποφάσεις της Συνθήκης CWC, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται η ανάπτυξη και η παραγωγή χημικών όπλων καθώς επίσης η δημιουργία αποθεματικών και η προώθησή τους με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Η διεθνής κοινότητα αρνείται να αποτρέψει τα σύγχρονα εγκλήματα πολέμου της Άγκυρας. Η Τουρκία αγνοεί για μία ακόμα φορά τις αποφάσεις της Συνθήκης CWC, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται η ανάπτυξη και η παραγωγή χημικών όπλων καθώς επίσης η δημιουργία αποθεματικών και η προώθησή τους με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Η διεθνής κοινότητα αρνείται να αποτρέψει τα σύγχρονα εγκλήματα πολέμου της Άγκυρας.

4 Η ανήλικη πολεμική λεία Η ανήλικη πολεμική λεία Επιχειρώντας να προσεγγίσουν τους αριθμούς των κοριτσιών που υφίστανται σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια ένοπλων συρράξεων, οι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί βρίσκονται μπροστά στη σιωπή των στατιστικών. Η χρήση του βιασμού ως εργαλείου πολέμου και κοινωνικής καταστροφής είναι ένα φαινόμενο που ο ύστερος 20ός αιώνας μπορεί να αποκαλέσει δικό του. Επιχειρώντας να προσεγγίσουν τους αριθμούς των κοριτσιών που υφίστανται σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια ένοπλων συρράξεων, οι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί βρίσκονται μπροστά στη σιωπή των στατιστικών. Η χρήση του βιασμού ως εργαλείου πολέμου και κοινωνικής καταστροφής είναι ένα φαινόμενο που ο ύστερος 20ός αιώνας μπορεί να αποκαλέσει δικό του.

5 Οι εκθέσεις που ασχολούνται ειδικά με τις επιπτώσεις των πολέμων στα παιδιά περιλαμβάνουν πλέον ιδιαίτερο κεφάλαιο για τους βιασμούς με θύματα παιδάκια γένους θηλυκού και υπογραμμίζουν με έμφαση την ανάγκη να τιμωρούνται οι βιασμοί αυτοί ως εγκλήματα πολέμου. Σε συστηματικούς βιασμούς κοριτσιών και γυναικών ως μέσο καταρράκωσης του αντιπάλου τους επιδίδονται στρατεύματα από τις αρχές του αιώνα έως σήμερα: τα γερμανικά στρατεύματα στο Βέλγιο κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα ιαπωνικά σε διάφορες ασιατικές χώρες κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα ιρακινά στο Κουβέιτ το 1990 κ.α. Οι εκθέσεις που ασχολούνται ειδικά με τις επιπτώσεις των πολέμων στα παιδιά περιλαμβάνουν πλέον ιδιαίτερο κεφάλαιο για τους βιασμούς με θύματα παιδάκια γένους θηλυκού και υπογραμμίζουν με έμφαση την ανάγκη να τιμωρούνται οι βιασμοί αυτοί ως εγκλήματα πολέμου. Σε συστηματικούς βιασμούς κοριτσιών και γυναικών ως μέσο καταρράκωσης του αντιπάλου τους επιδίδονται στρατεύματα από τις αρχές του αιώνα έως σήμερα: τα γερμανικά στρατεύματα στο Βέλγιο κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα ιαπωνικά σε διάφορες ασιατικές χώρες κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα ιρακινά στο Κουβέιτ το 1990 κ.α.

6 Εμπορία οργάνων στον πόλεμο του Κοσσόβου Τον Ιούνιο του 1999 ο πόλεμος στο Κόσσοβο τελείωσε με την νίκη του Τσεκά. Μπροστά στα μάτια των ειρηνευτικών δυνάμεων άνθρωποι με στολές έμπαιναν στα σπίτια και απήγαγαν ανθρώπους. Σέρβοι άμαχοι έπεσαν θύματα απαγωγής, τους αφαιρέθηκαν όργανα και πουλήθηκαν στη Τουρκία. Τον Ιούνιο του 1999 ο πόλεμος στο Κόσσοβο τελείωσε με την νίκη του Τσεκά. Μπροστά στα μάτια των ειρηνευτικών δυνάμεων άνθρωποι με στολές έμπαιναν στα σπίτια και απήγαγαν ανθρώπους. Σέρβοι άμαχοι έπεσαν θύματα απαγωγής, τους αφαιρέθηκαν όργανα και πουλήθηκαν στη Τουρκία.

7 Τα πτώματα παρέμειναν στην Αλβανία. Το κίτρινο σπίτι, ένα φρικτό έγκλημα πολέμου, το ένοχο μυστικό του Ο.Η.Ε. Η δολοφονία ανθρώπων στο Κόσσοβο για να πάρουν τα όργανα τους. Τα πτώματα παρέμειναν στην Αλβανία. Το κίτρινο σπίτι, ένα φρικτό έγκλημα πολέμου, το ένοχο μυστικό του Ο.Η.Ε. Η δολοφονία ανθρώπων στο Κόσσοβο για να πάρουν τα όργανα τους.

8 Ολοκαύτωμα Με τον όρο Ολοκαύτωμα περιγράφεται ο συστηματικός διωγμός και η γενοκτονία με την υποκίνηση του κράτους διαφόρων εθνικών, θρησκευτικών, κοινωνικών και πολιτικών ομάδων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από την Ναζιστική Γερμανία και τους συνεργάτες τους. Με τον όρο Ολοκαύτωμα περιγράφεται ο συστηματικός διωγμός και η γενοκτονία με την υποκίνηση του κράτους διαφόρων εθνικών, θρησκευτικών, κοινωνικών και πολιτικών ομάδων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από την Ναζιστική Γερμανία και τους συνεργάτες τους.

9 Ολοκαύτωμα είναι το πογκρόμ της Νύχτα των Κρυστάλλων και το Πρόγραμμα Ευθανασίας T-4, τα οποία οδήγησαν στη συνέχεια στα τάγματα θανάτου και στα στρατόπεδα εξόντωσης τα οποία αποτελούσαν μαζική και κεντρικά οργανωμένη προσπάθεια για την εξολόθρευση κάθε μέλους των κοινοτήτων που αποτελούσαν στόχο των Ναζί. Ολοκαύτωμα είναι το πογκρόμ της Νύχτα των Κρυστάλλων και το Πρόγραμμα Ευθανασίας T-4, τα οποία οδήγησαν στη συνέχεια στα τάγματα θανάτου και στα στρατόπεδα εξόντωσης τα οποία αποτελούσαν μαζική και κεντρικά οργανωμένη προσπάθεια για την εξολόθρευση κάθε μέλους των κοινοτήτων που αποτελούσαν στόχο των Ναζί.

10 Στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς Οι Εβραίοι της Ευρώπης ήταν τα κυρίως θύματα του Ολοκαυτώματος, μέσω αυτού που οι Ναζί ονόμαζαν «Τελική Λύση του Εβραϊκού Ζητήματος». Οι Εβραίοι της Ευρώπης ήταν τα κυρίως θύματα του Ολοκαυτώματος, μέσω αυτού που οι Ναζί ονόμαζαν «Τελική Λύση του Εβραϊκού Ζητήματος».

11 Το Ολοκαύτωμα χαρακτηρίστηκε από την αποτελεσματική και συστηματική προσπάθεια βιομηχανικής κλίμακας για τη συγκέντρωση και δολοφονία όσων περισσότερων θυμάτων ήταν δυνατό, χρησιμοποιώντας όλους τους πόρους και την τεχνολογία που ήταν διαθέσιμα στο ναζιστικό κράτος. Το Ολοκαύτωμα χαρακτηρίστηκε από την αποτελεσματική και συστηματική προσπάθεια βιομηχανικής κλίμακας για τη συγκέντρωση και δολοφονία όσων περισσότερων θυμάτων ήταν δυνατό, χρησιμοποιώντας όλους τους πόρους και την τεχνολογία που ήταν διαθέσιμα στο ναζιστικό κράτος.

12 Αποζημιώσεις για τα εγκλήματα πολέμου Τα εγκλήματα πολέμου δικάζονται από τα δικαστήρια και δεν λύνονται μέσω των διεθνών συμβάσεων και ως τέτοια θεωρούνται τα εγκλήματα, που διέπραξαν τα ναζιστικά στρατεύματα. Τα εγκλήματα πολέμου δικάζονται από τα δικαστήρια και δεν λύνονται μέσω των διεθνών συμβάσεων και ως τέτοια θεωρούνται τα εγκλήματα, που διέπραξαν τα ναζιστικά στρατεύματα.

13 Πραγματοποιήθηκε επιστημονικό συμπόσιο με θέμα αποζημιώσεις λόγω μαζικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η αποζημίωση αφορά την ηθική ικανοποίηση και τις καταστροφές που προκάλεσαν τα στρατεύματα σε περιουσιακά στοιχεία οικογενειών. Το προνόμιο της ετεροδικίας, σύμφωνα με το διεθνές έθιμο που έχει διαμορφωθεί, δεν καλύπτει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Πραγματοποιήθηκε επιστημονικό συμπόσιο με θέμα αποζημιώσεις λόγω μαζικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η αποζημίωση αφορά την ηθική ικανοποίηση και τις καταστροφές που προκάλεσαν τα στρατεύματα σε περιουσιακά στοιχεία οικογενειών. Το προνόμιο της ετεροδικίας, σύμφωνα με το διεθνές έθιμο που έχει διαμορφωθεί, δεν καλύπτει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

14 Τα θύματα δικαιούνται αποζημιώσεις ως απόδειξης της έμπρακτης μεταμέλειας για την ανείπωτη τραγωδία που τους προκάλεσαν. Αποζημίωση ως πράξη απόδοσης δικαιοσύνης. Τα θύματα δικαιούνται αποζημιώσεις ως απόδειξης της έμπρακτης μεταμέλειας για την ανείπωτη τραγωδία που τους προκάλεσαν. Αποζημίωση ως πράξη απόδοσης δικαιοσύνης.

15 Επιμέλεια Επιμέλεια Βαρέλη Χρυσοβαλάντου Βαρέλη Χρυσοβαλάντου


Κατέβασμα ppt "Σύγχρονα εγκλήματα πολέμου Written by strategy on May 09, 2011 under Άμυνα Tags: Κουρδικό, Τουρκία Το στρατιωτικό σκέλος του PKK ανακοίνωσε ότι στις τελευταίες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google