Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πόσεςσυσκευέςλειτουργούνμε το ηλ.Ρεύμα??? Η ανάπτυξη της τεχνολογίας οφείλεται στην αρχαία ελληνική σκέψη στην οποία ο άνθρωπος στηρίχτηκε για.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πόσεςσυσκευέςλειτουργούνμε το ηλ.Ρεύμα??? Η ανάπτυξη της τεχνολογίας οφείλεται στην αρχαία ελληνική σκέψη στην οποία ο άνθρωπος στηρίχτηκε για."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3

4 Πόσεςσυσκευέςλειτουργούνμε το ηλ.Ρεύμα???

5

6 Η ανάπτυξη της τεχνολογίας οφείλεται στην αρχαία ελληνική σκέψη στην οποία ο άνθρωπος στηρίχτηκε για την επίτευξη των δημιουργημάτων του. Κανένας άλλος λαός δε δημιούργησε τεχνολογία που να επηρεάζει τη καθημερινή ζωή του ανθρώπου τόσο άμεσα κι ευεργετικά ώστε να φτάσουμε π.χ. o Κατάργηση της δουλείας o Εξάλειψη δια νόμου του εξουθενωτικού ωραρίου εργασίας o Αύξηση & διεύρυνση της ευημερίας των λαών

7

8 ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Η ατομική βόμβα και η εξαφάνιση των ιαπωνικών μεγαλουπόλεων στη Χιροσίμα και Ναγκασάκι τον Αύγουστο του 1945.(πρώτη πολεμική εφαρμογή της πυρηνικής ενέργειας)

9  Θάνατος σε χιλιάδες άμαχους αθώους πληθυσμούς.  Αιτία για άνοιγμα δρόμου διάθεσης πυρηνικού οπλοστασίου από πολλές δυνάμεις.  Σήμερα βρισκόμαστε διαρκώς ενώπιον της θανατηφόρας απειλής ενός θερμοπυρηνικού πολέμου. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:::::

10 Αρνητική όψη της ανάπτυξης της : έκτρωση

11 Εγχειρήσεις καρδιάς/ μεταμοσχεύσεις/κ.α.

12

13

14

15

16

17 Υπαίτιος για τις παρενέργειες της τεχνολογίας είναι ο ίδιος ο άνθρωπος  Ηθική συμπεριφορά.  Χρήση/κατάχρηση τεχνικής.  Η απαισιοδοξία που αντιμετωπίζει την τεχνολογία και την θεωρεί σαν δηλητήριο.  Αποστασιοποίηση από τη φύση.

18  Ο χριστιανός βλέπει την τεχνική πρόοδο ως εργαλείο για τη βελτίωση συνθηκών ζωής.  Θεοποιεί την τεχνολογική πρόοδο είτε την απορρίπτει.  Υπεραισιοδοξία ότι η τεχνολογία έχει πάντα λύση για κάθε πρόβλημα.(αφελής και απάνθρωπη).

19 ! ΝΑΙ στη χρήση τεχνολογίας – ΌΧΙ στη κατάχρηση της!

20  Στηρίζεται στη ηθική ευθύνη του ανθρώπου.  Η χρήση της στηρίζεται στην αγάπη.  Αποβλέπει στο πραγματικό συμφέρον του ατόμου.

21  Ο χριστιανός στέκεται κριτικά απέναντι στην τεχνολογία.  Το άτομα αντιλαμβάνεται ότι η τεχνολογία μπορεί να διαμορφώσει ακόμα και τη συμπεριφορά του.  Δεν την θεοποιεί.  Δεν την απορρίπτει.  Κρίνει τη χρήση της και τότε είτε αποδέχεται τα επιτεύγματα της είτε τα καταδικάζει.

22


Κατέβασμα ppt "Πόσεςσυσκευέςλειτουργούνμε το ηλ.Ρεύμα??? Η ανάπτυξη της τεχνολογίας οφείλεται στην αρχαία ελληνική σκέψη στην οποία ο άνθρωπος στηρίχτηκε για."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google