Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φ. Βίγλα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φ. Βίγλα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φ. Βίγλα
Ερευνητική εργασία Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φ. Βίγλα

2 «Τα δικαιώματα του παιδιού»
Θέμα ομάδας: Τα δικαιώματα των παιδιών στις διάφορες κοινωνικές ομάδες.

3 Η ομάδα μας Μάντη Ευγενία Μπραουδάκη Ιωάννα Μπέτκα Μαρία Νίκα Δήμητρα
Νικολάου Μαρία Ντότσικα Βασιλική

4 Όλα τα παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα ανεξάρτητα από το χρώμα, τη θρησκεία και την καταγωγή ή την συμπεριφορά.

5 Η σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού
Η σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού είναι ο πρώτος νομικά δεσμευτικός κώδικας για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν. Θέτει στοιχειώδεις αρχές για την ευημερία των παιδιών στα διάφορα στάδια εξέλιξης τους και αποτελείται από 54 άρθρα.

6 Θέλω να ζήσω όπως τα άλλα παιδιά του πλανήτη…
Μετά τη σύμβαση τα δικαιώματα των παιδιών χωρίζονται στις εξής κατηγορίες: Δικαιώματα επιβίωσης Δικαιώματα προστασίας Δικαιώματα ανάπτυξης/εξέλιξης Δικαιώματα συμμετοχής Θέλω να ζήσω όπως τα άλλα παιδιά του πλανήτη…

7 Τα παιδιά των μεταναστών
Σε καθημερινή σχεδόν βάση τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών καταπατώνται από συμμαθητές, γείτονες ή ακόμα και αγνώστους. Αλλά στην πραγματικότητα δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους ανθρώπους αυτούς.

8 Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες
Τα άτομα με τέτοιου είδους αποκλίσεις παλαιότερα βίωναν τον λεκτικό ρατσισμό και έτσι επήλθε η απομόνωση τους από το κοινωνικό σύνολο. Ωστόσο, πλέον, γίνονται προσπάθειες από πολλούς για την ομαλοποίηση των ατόμων αυτών και την επανένταξη τους στη ζωή. Μάλιστα σε πρόσφατη σύμβαση για τα ΑΜΕΑ το άρθρο 7 αναφέρεται στα παιδια.

9 Τσιγγάνοι & Ρομά Αν και για αυτές οι δύο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες έχει φροντίσει η πολιτεία, έχει επικεντρωθεί στην ένταξη των ενηλίκων παραλείποντας τα παιδιά των ανθρώπων αυτών που βιώνουν την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους στο έπακρο.

10 Τοξικοεξαρτημένοι Τέλος, σε αυτή την μικρή κατηγορία ανήκουν παιδιά τα οποία έκαναν λάθος επιλογές και όσο εξαρτώνται από ουσίες είναι ανίκανα να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους, που ούτε καν γνωρίζουν πως έχουν.

11


Κατέβασμα ppt "Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φ. Βίγλα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google