Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ημιαγωγοι Και Εφαρμογες Χιλμη Και Μπουλεντ. ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ; Μερικές φορές κάποια πράγματα ακούγονται εξωπραγματικά και πέρα από.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ημιαγωγοι Και Εφαρμογες Χιλμη Και Μπουλεντ. ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ; Μερικές φορές κάποια πράγματα ακούγονται εξωπραγματικά και πέρα από."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ημιαγωγοι Και Εφαρμογες Χιλμη Και Μπουλεντ

2 ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ; Μερικές φορές κάποια πράγματα ακούγονται εξωπραγματικά και πέρα από τις ανθρώπινες δυνατότητες. Παρ' όλα αυτά όχι μόνο έχουν περάσει στην καθημερινή ζωή μας, αλλά και την προσδιορίζουν. Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι να πιστέψει κανείς ότι στο πάχος μιας τρίχας του κεφαλιού μας μπορούν να χωρέσουν περισσότερα από δέκα τρανζίστορ ή ακόμη ότι πάνω σε μία ψηφίδα (chip) μπορούν να κατασκευαστούν εκατομμύρια τρανζίστορ; Αυτά όλα, που για τον απλό άνθρωπο φαντάζουν σαν παραμύθι, στον χώρο της μικροηλεκτρονικής είναι πλέον μια επαγγελματική ρουτίνα.

3 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ Αυτά τα μαύρα «κατσαριδάκια», που εύκολα τα βλέπει κανείς σε αποσυναρμολογημένους υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα κτλ., είναι στην πραγματικότητα σύνθετα ηλεκτρονικά κυκλώματα κατασκευασμένα σε μικροσκοπική κλίμακα πάνω σε μια μικρή φλούδα κάποιου κρυσταλλικού υλικού, συνήθως πυριτίου (silicon). Όλη η λειτουργία του κινητού τηλεφώνου, π.χ., στηρίζεται σε οκτώ ως δέκα τέτοιες ψηφίδες, οι οποίες τα επόμενα λίγα χρόνια θα ενσωματωθούν σε μία ψηφίδα.

4 ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΩΣ ΗΜΙΑΓΩΓΟΣ Ημιαγωγοί είναι στερεά σώματα τα οποία από την άποψη της ηλεκτρικής αγωγιμότητάς τους κατατάσσονται μεταξύ των αγωγών (μέταλλα) και των μονωτών. Επιτρέπουν δηλαδή τη δίοδο του ηλεκτρισμού μόνο κάτω από ορισμένες συνθήκες. Απόάποψης χρησιμότητας οι ημιαγωγοί έχουν πολύ μεγάλη σημασία, καθώς βρίσκουνμεγάλο πλήθος εφαρμογών. και έτσι είναι ιδανικοί για τη δημιουργία πολύ μικρών, υψηλής ταχύτητας transistors. Μόνο ορισμένα υλικά είναι κατάλληλα για χρήση σε ημιαγωγούς. Το πιο συνηθισμένο και ευρέως χρησιμοποιούμενο υλικό για δημιουργίαημιαγωγών είναι το πυρίτιο.

5 Το Πυρίτιο, τα Ηλεκτρόνια του και η Ενέργεια Ας εξετάσουµε το τι είναι η θερμότητα. Θερμότητα είναι µία µορφή ενέργειας. Όσο πιο θερµό είναι ένα σώµα τόσο πιο πολύ κινούνται τα άτοµα του που είναι διατεταγµένα στον χώρο. Επίσης όσο πιο θερµό είναι ένα σώµα τόσο πιο δύσκολο είναι για το ρεύμα να περάσει από µέσα του. Θα πει κανείς ότι δεν γίνεται να κινούνται τα άτοµα αφού υπάρχουν σώµατα τα οποία είναι στερεά! Κοιτάχτε την CPU (κεντρική μονάδα επεξεργασίας υπολογιστή) σας. Κινείται? ΟΧΙ? Μεγάλο λάθος. Ακόµα και ότι φαίνεται τεράστιο και ακίνητο, κινείται.

6 ΕΙΚΟΝΕΣ

7


Κατέβασμα ppt "Ημιαγωγοι Και Εφαρμογες Χιλμη Και Μπουλεντ. ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ; Μερικές φορές κάποια πράγματα ακούγονται εξωπραγματικά και πέρα από."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google